Obr

XXX.XXX.205.230
Dobrý den, mám ve voliéře na dně nataženou netkanou textilii a na ní asi 10 cm vrstvu kačírku.
Přišlo mi to jako dobré řešení, kamínky opláchnu hadicí a mám čisto. Teď se ale trochu bojím aby se trus nehromadil na textílii pod kačírkem... Máte s tím někdo zkušenost?
Voliéra je 1,5 m na 1,5 metrů a budou v ní dvě korely.
Obr
napsal(a):
Dobrý den, mám ve voliéře na dně nataženou netkanou textilii a na ní asi 10 cm vrstvu kačírku.
Přišlo mi to jako dobré řešení, kamínky opláchnu hadicí a mám čisto. Teď se ale trochu bojím aby se trus nehromadil na textílii pod kačírkem... Máte s tím někdo zkušenost?
Voliéra je 1,5 m na 1,5 metrů a budou v ní dvě korely.
Naco netkanú textíliu. Dajte im na dne piesok. Neviem si to predstaviť ako by to fungovalo v mojej voliére s netkanou textíliou. Chovu zdar.
Valentko
napsal(a):
Naco netkanú textíliu. Dajte im na dne piesok. Neviem si to predstaviť ako by to fungovalo v mojej voliére s netkanou textíliou. Chovu zdar.
A este sa chcem spytať že to ako tie kamienky umývate. To ked ich idete umyť to ich ako dáte von z voliéry a potom ich umyjete. Neviem si to predstaviť.
Obr

XXX.XXX.205.230
Dobrý den, osprchuju hadicí, alespoň taková je představa. Hnojivo také projde po rozmočení bez problémů zkrz textili tak jsem myslel, že to bude ok, bez textilie to proroste plevelem... S něčím si poradí hmyz... Vrstva kačírku je silná takže navrchu bude vždy čistý... Je to tedy blbost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že nejde ani tak o trus od dvou korel, ale asi tam budete i krmit a slupky a zbytky krmiva zapadnou do kačírku a budou klíčit a nebo v horším případě plesnivět. Bez krmiva bych se toho nebál a také jsem jeden čas o tom uvažoval. Nakonec jsem dal beton.
Obr

XXX.XXX.205.230
Pepa123
napsal(a):
Dobrý den ,tak takhle sem to udělal loni. Ale nic moc, chvíli to fungovalo s to textilií.Po čase se to zaneslo a začlo to zapáchat.Takze vše pryč beton a na to písek Když je potřeba zamete se, vyhodi, dá se novej vše ok zase čisto.
At se daří v chovu.
Děkuji Vám, asi to tak tedy taky dopadne... Až se to znečistí tak kačírek vyberu a plochu vybetonuji... Díky za reakce.
Hezký den všem.
David01

XXX.XXX.191.230
Beton není třeba, doporučuji vybrat kacirek ven, dát písek 0-4. Mají ho k dispozici na zobani, co proroste sezobou, dá se povrchove zametat a po čase že z něj stane super hlína, kterou nějak využijete a dáte zase nový... Mám klece 3 roky a zatím jsem ho neměnil, jen postupně odebírá, měl jsem ho tam asi 15 cm....
Obr
napsal(a):
Dobrý den, osprchuju hadicí, alespoň taková je představa. Hnojivo také projde po rozmočení bez problémů zkrz textili tak jsem myslel, že to bude ok, bez textilie to proroste plevelem... S něčím si poradí hmyz... Vrstva kačírku je silná takže navrchu bude vždy čistý... Je to tedy blbost?
Já to mám normálně ve voliere vyosevky spokojenost
David01
napsal(a):
Beton není třeba, doporučuji vybrat kacirek ven, dát písek 0-4. Mají ho k dispozici na zobani, co proroste sezobou, dá se povrchove zametat a po čase že z něj stane super hlína, kterou nějak využijete a dáte zase nový... Mám klece 3 roky a zatím jsem ho neměnil, jen postupně odebírá, měl jsem ho tam asi 15 cm....
Zdravím,mám na hlíně vrstvu potěráku,vždy na jaře vyhrabu,a doplním.K.
Mám kacirek pod ním textilii a vše ok jednou za čas to proplachnu hadici.