Alexandr malý - violet HO

Prodám Alexandra malého - Prodám Alexandr malý, kr. 24, violet HO. Pohlaví...
3000 KčMůže tě mi prosím poradit co to je a jestli to je dobrý pro papoušky ? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Toto ríbezle určite neni
Myslím, že je to zimolez. Pokud ano, pak je pro ptáky (i savce) toxický.
lavice
napsal(a):
Rybíz? Kde jste na to přišel
Asi sa riadil tvarom a farbou bobúľ,pričom sa asi zabudol pozrieť na listy,ríbezle ma listy podobne hroznu
napsal(a):
Asi sa riadil tvarom a farbou bobúľ,pričom sa asi zabudol pozrieť na listy,ríbezle ma listy podobne hroznu
Ale určite sa podobajú. Je pravda že tie listy sa mi trochu nezdali ale myslel som si že by to mohli byť ony. A pre Michala Š. tak keď chcete vedieť čo vaše papagáje nemôžu a čo hej odporúčam si zadovážiť knihu výživa papoušků.
napsal(a):
Myslím, že je to zimolez. Pokud ano, pak je pro ptáky (i savce) toxický.
Domnívám se, že máte pravdu, ale zimolez nyní teprve odkvétá a nemá plody. Je více méně toxický.
Loni jsem jeho plody mylně pokládal za klanoprašku, což je velice vhodný léčivý plod. Tyto rostliny jsou podobné, ale mají naprosto odlišné květy.
Jde určitě o nějaký druh muchovníku.
Jeho plody jsou velmi chutné a sladké. Ptáci ho milují a málokdy ho v přírodě nechají dozrát. Dávat ho papouškům bych se určitě nebál.
Michal.Š
napsal(a):
Může tě mi prosím poradit co to je a jestli to je dobrý pro papoušky ? Děkuji
Tohle muchovník není ani omylem. Mám několik druhů a všechny jsou od tmavě vínové až do modré. NE takto sytě červené. Připomíná mi to dřín, ale ten má plody víc podlouhlé.
Jinak já bych se držela běžných druhů - dávám s klidem rybíz, jostu, muchovník, jeřabiny, černý bez.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.168.241
Michal.Š
napsal(a):
Může tě mi prosím poradit co to je a jestli to je dobrý pro papoušky ? Děkuji
Zimolez tatarský (Lonicera tatarica) - hojně vysazovaný v parcích, podél silnic, zplaňuje. Porovnejte si s obrázky v encyklopedii, nebo na internetu, napoví žilkování a tvar listu, plody jsou mírně průsvitné- žádný muchovník...
Dobrý deň, prosím Vás ak náhodou vie poradiť čo je toto za ker( plody), aby nebol jedovatý, tak pre istotu sa pýtam.
Listy mi prídu odlišne aj keď plody celkom podobne od prvého zadávateľa.
Dakujem
Beliciak8
napsal(a):
Dobrý deň, prosím Vás ak náhodou vie poradiť čo je toto za ker( plody), aby nebol jedovatý, tak pre istotu sa pýtam.
Listy mi prídu odlišne aj keď plody celkom podobne od prvého zadávateľa.
Dakujem
presne tak.
https://zdravi.peknetelo.eu/lecive-bylinky-a-rostliny/bylinky-atlas-a-k/kalina-obecna/