Alexandr velky modrý // ino

Prodám Alexandra velkého - Krásný velký samec ................................
Dobrý den,
Já mám Alexandry malé ,mám je celý rok venku. Maji uzavřeny zálet, takže na zimu ok. Když chtějí, tak jdou ven, ale vetsinou se zdrzuji v zimě v zaletu.Jde o to aby jim neomrzli drápky, když budou na pletivu a hlavně studený průvan. Polykarbonát by dle mého názoru měl stačit. Nejsem žádný expert, ale mám je 3 roky a zatím v pohodě, takže taková je moje zkušenost.
Ať se daří, nashledanou.
Moudivláček
napsal(a):
Čínský bez problému. 15 let praxe, ostatní nevím. Malý asi též - invazní druh v Německu.
No kebyže sa alexander malý dá chovať vonku po celý rok tak to by bolo super. V budúcnosti planujem ich chov a určite radšej zateplím cez zimu voliéru ako by som mal stavať zálet. Takže super.
Valentko
napsal(a):
No kebyže sa alexander malý dá chovať vonku po celý rok tak to by bolo super. V budúcnosti planujem ich chov a určite radšej zateplím cez zimu voliéru ako by som mal stavať zálet. Takže super.
Omrzaji jim prsty na pletivu, moc komfortní to pro ně není. Od prosince byli v toku, koncem února zahnízdili, tak jsem jim přitopila na těch 13-16 C. Mám je ve vlastní mistostni, nejsou venku. Rádi hnízdí přes zimu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
míla123
napsal(a):
Přežije Alexandr veliký zimu v zakryté voliéře zimu?
Ano, v pohodě to zvládají. Ale musí mít krytý zálet a pořádné větve, aby mu neomrzly drápy (tak aby si sedl a zakryl si nohy peřím, žádné hubené větve).
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,základ je dostatečně silné bidlo,nebo prkno.Obojí umístit co nejvýše pod strop,aby se tam papoušek vešel.Prkno bývá lepší než bidlo,prsty zůstanou nataženy a všechny komplet zakryty peřím.U bidla pokud je slabší dochází k jeho obejmutí a zespodu jsou prsty nekryty a hrozí omrznutí.Všichni ptáci nocují nejraději co nejvýše,dáno z přírody proti predátorům.Proto umístěte co nejvýše,jinak papoušci nocují na pletivu pod stropem.
misimisi
napsal(a):
Omrzaji jim prsty na pletivu, moc komfortní to pro ně není. Od prosince byli v toku, koncem února zahnízdili, tak jsem jim přitopila na těch 13-16 C. Mám je ve vlastní mistostni, nejsou venku. Rádi hnízdí přes zimu.
Máte pravdu, ale tyto diskuze jsou velice zrádné. Al. malí hnízdí brzy na rozdíl od čínských o kterých jsem psal. Nocování na pletivu v zimě nelze tolerovat u žádných papoušků. Ti ptáci musí nocovat v záletu nebo výletu na dřevě. Jestli visí na pletivu, musí se chovatel zamyslet proč.
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,základ je dostatečně silné bidlo,nebo prkno.Obojí umístit co nejvýše pod strop,aby se tam papoušek vešel.Prkno bývá lepší než bidlo,prsty zůstanou nataženy a všechny komplet zakryty peřím.U bidla pokud je slabší dochází k jeho obejmutí a zespodu jsou prsty nekryty a hrozí omrznutí.Všichni ptáci nocují nejraději co nejvýše,dáno z přírody proti predátorům.Proto umístěte co nejvýše,jinak papoušci nocují na pletivu pod stropem.
No to som ani nevedel že alexandre zimu vydržia. Všade som čítal že zimu vonku neznesú. Sú to krásne vtáky a v budúcnosti by som ich chcel chovať ale dotedy musím nazbierať viac skúseností.
Valentko
napsal(a):
No to som ani nevedel že alexandre zimu vydržia. Všade som čítal že zimu vonku neznesú. Sú to krásne vtáky a v budúcnosti by som ich chcel chovať ale dotedy musím nazbierať viac skúseností.
Rozumný chovatel je bez temperovaného vnitřního záletu nechová.Nerozumný bude na jaře nabízet ptáky bez drápků,takových už tu bylo.I takoví co psali že je chovají venku bez problémů.Párkrát to může vyjít,ale potom přijde pár mrazivých dní a je zle.
petajz
napsal(a):
Rozumný chovatel je bez temperovaného vnitřního záletu nechová.Nerozumný bude na jaře nabízet ptáky bez drápků,takových už tu bylo.I takoví co psali že je chovají venku bez problémů.Párkrát to může vyjít,ale potom přijde pár mrazivých dní a je zle.
Dotaz, je možné chovat 3 páry alex malých pokud jsou zapárovaní , ve volieře 4, 3, 2 m, dšv s výletem společně? Děkuji za odpovědi.
Alexandr maly -3pary ve voliere se zimovistem kde je v zime temperovano na 10-12stupnu +svetlo. Teplota je kvuli odchovu,jinak jim staci teploty nad bodem mrazu.
Dobrý den,
Chovat venku v netemperovaném záletu se mohou chovat tyto druhy Alexandrů.
Alexandr malý chovám osobně a kolega je měl 20 let a bez ztráty drápku.
Alexandr velký článek v Nové Exotě 6/2020 rozhovor s panem Milanem Ptáčkem
Alexandr černohlavý obývá úpatí Himalájí
viz odkaz
https://www.ararauna.cz/atlas/alexandr-cernohlavy-psittacula-himalayana/
Alexandr rudohlavý kolega je měl a neměl problém
Alexandr čínský známá věc ze jim mráz nevadí viz. odkaz
https://www.ararauna.cz/atlas/alexandr-cinsky-psittacula-derbiana/
Alexandr vousatý vím o několika lidech co je mněli venku a vše ok.
Za podmínek co uvedl Alfonzo a Moudivláček.A je pravda že nasedají velmi brzo a na to se musí dát pozor.
Nocování v záletu je každopádně lepší ,jestli bude jedno jaký pták nocovat na pletivu tak je min.bez drápků.
A´t se daří všem Karel
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,poprvé jsem viděl zimovat alexandry malé venku v polovině osmdesátých let u pana Hlaváčka v Klášterci nad Orlicí,nadmořská výška 490 m.Venkovní voliéra za domem na svahu potažena igelitem a vše OK.Byl jsem tam v zimě,mráz a sníh.
Základem je jak jsem napsal výše,omrzne kterýkoli pták pokud je vyplašen ve velkém mraze a zůstane na pletivu.Pamatuji doma neofémy,bylo pětadvacet mrazu,nšli do záletu,spaly zaváté sněhem na vyklopených plechových oknech bez újmy.
Nevěřte novodobým knihám,tam je mnoho dezinformací.Poslední dobře zpracované chovatelské knihy,včetně způsobu chovu psal pan Milan Vašíček,jezdil k mému dlouholetému kamarádovi a dalším kde sbíral praktické informace,které předal světu ve svých knihách.Jeho knihy čas od času pročítám,jsou nenahraditelné.Dnešní jsou povrchní,jen základ,odkud pták pochází a pár nic neznamenajících informací,nikdo se nepodělí o zkušenosti.
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,poprvé jsem viděl zimovat alexandry malé venku v polovině osmdesátých let u pana Hlaváčka v Klášterci nad Orlicí,nadmořská výška 490 m.Venkovní voliéra za domem na svahu potažena igelitem a vše OK.Byl jsem tam v zimě,mráz a sníh.
Základem je jak jsem napsal výše,omrzne kterýkoli pták pokud je vyplašen ve velkém mraze a zůstane na pletivu.Pamatuji doma neofémy,bylo pětadvacet mrazu,nšli do záletu,spaly zaváté sněhem na vyklopených plechových oknech bez újmy.
Nevěřte novodobým knihám,tam je mnoho dezinformací.Poslední dobře zpracované chovatelské knihy,včetně způsobu chovu psal pan Milan Vašíček,jezdil k mému dlouholetému kamarádovi a dalším kde sbíral praktické informace,které předal světu ve svých knihách.Jeho knihy čas od času pročítám,jsou nenahraditelné.Dnešní jsou povrchní,jen základ,odkud pták pochází a pár nic neznamenajících informací,nikdo se nepodělí o zkušenosti.
No môže byť pravda lebo čo som ja cítal tak tam bolo písané že zimu vonku nevydržia. Aj ja si myslím že najlepšie knihy o chove exotov sú tie starsie. Majú krásnu vôňu a je v nich dosť informácii. Ale aj dnes sa dá vybrať dobrá kniha. Tá správa o alexandroch malých že vydržia našu zimu ma veľmi potešila. Už som tu to spomínal že v budúcnosti by som ich chcel chovať. Ale na koľko mám iba 12 rokov tak si na ne musím počkať. Zatiaľ sa budem zaoberať iba s mojimi andulkami a korelami.
alfonzo
napsal(a):
Ptám se, zdali je možné chovat a odchovávat již sestavené páry al malých celoročně ve velké volieře 5,3,2.dšv s výletem. Nebo musím sestavit páry od mládat v té volieře. Děkuji.
lavice
napsal(a):
Ptám se, zdali je možné chovat a odchovávat již sestavené páry al malých celoročně ve velké volieře 5,3,2.dšv s výletem. Nebo musím sestavit páry od mládat v té volieře. Děkuji.
Vzdy sem sestavoval od mladat,ale myslim ze si delate prcu ,prodavate a kupujete v uvozovce drahe ptaky a ptate se zdejsich na takove rady? Takovy chovatel by preci tohle mel uz davno znat. Jinak nic ve zlem ..
demlis
napsal(a):
určite ano , mam cca 20 párů společně:-)
Akú máte veľkú volieru?,ak je to pravda tak by ste sem mohli dať foto.musi to byť krásny pohľad...
napsal(a):
Akú máte veľkú volieru?,ak je to pravda tak by ste sem mohli dať foto.musi to byť krásny pohľad...
Rozměry nevím , je to stará voliéra. Bývalá 8 voliéra . Ta se zrušila a jsou v ní Alexandri. Pohled je to krásný , teď začínají vylitavat mláďata
alfonzo
XXX.XXX.0.243
demlis
Zdravím,to musí být nádhera,měl jsem samici alexandra malého,ještě od táty,nedavno asi před 37 lety,ptáky likvidoval,že bude dělat koně,neodolal k ptákům se vrátil,byl fajn chlap,dobře ,že se našel následník,mě to nepotkalo,mlaďáci mají jiné zájmy,utrácet za voloviny od kapitalistických manipulátorů.Někdy brnknu a stavím se,tam je krásně.Ať se daří.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Děkuji,nemám to daleko.