Dobrý den, jdu si sem pro radu. Ve středu ráno jsem našla svou andulku se zdravotním problémemem, nemohla se vůbec opřít o jednu nohu, ležela rozložená na větvích tak, aby se jí ulevilo, nachýlená na stranu, protože nemohla vychytat balanc. Nemá žádné zjevné zranění, na pohmat také nic (že by nějak vykvikla apod.). Nožička jí volně nevisí, lehce na ní reaguje, když se opravdu potřebuje opřít, jinak ji má dosud trvale zvednutou a roztaženou. Předpokládám, že se nějak musela praštit či jinak zranit, i když mě vůbec nenapadá kdy a jak :-(
Od veterináře dostala nějaký sirup, cca na 5 dnů, jednu kapičku do zobáku s tím, že by ji tam stejně nemohli více vyšetřit. Od té středy vidím mírné zlepšení, jak už jsem psala, velmi lehce se o nožku občas opře, evidentně pookřála, chuť k jídlu má a na bidýlku už drží balanc a už se i dokáže "umýt". Vím, že je to takto zřejmě těžké poradit z pouhého popisu, ale jde mi o to, zda bych jí mohla ještě nějak jinak ulevit, např. něčím mazat apod. (i když nevím, kde přesně má zranění). Samozřejmě se jí snažím držet co nejvíce v klidu, je přemístěna do menší klece a oddělená od ostatních kamarádů. Bohužel (nebo bohudík) s tímto zatím nemám žádné zkušenosti a popravdě ani nevím (doufám), že je to dočasné zranění. Děkuju moc za všechny rady a vaše zkušenosti. Petra
Dnes se o ni už opíral přes noc, tak snad bude líp. I když - třeba když šplhá po mřížích k bidýlku, tak nakonec vůbec nemá snahu tu nožičku /celou/ zvednout k bidlu, aby se na něho vyšvihnul (snad to popisuju k pochopení) to mu opravdu visí Ale na mřížích při šplhání se už lehounce chytá.