Krotké ručne dokrmené amazonky 2025

Prodám Amazónka bělobřichého - Ponukam na rezerváciu mladé , krotké ,ručne...
T82
XXX.XXX.175.69
Dobrý den,
již jednou jsem musel v líhni líhnout mlàďata amazónků bělobřichých a stalo se mi, že jedno nemělo vyvinuté jedno oko a jedno obě. Je to několik let nazpět. Letos jsem byl nucen opět použít líheň u tohoto druhu a opět se mi vyskytlo mládě bez očí. Co dělám špatně, teplota, vlhkost, otáčení? Podotýkám, že pokud vše proběhne jak má a mláďata mají rodiče u sebe, nikdy se mi to u nich nestalo, takže genetika to není.
Děkuji Tom.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,zajímavý ůkaz.Píšete opětovný výskyt u téhož druhu,nejedná se tedy o stejný pár,který měl v minulosti tento problém?Takže opět stejný úkaz u jiného páru?Jiná vejce se vylíhla v pořádku?
Popište co je to za líheň,případně vše další,teplotu,vlhkost,její umístění.
tommmmmm
XXX.XXX.184.99
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,zajímavý ůkaz.Píšete opětovný výskyt u téhož druhu,nejedná se tedy o stejný pár,který měl v minulosti tento problém?Takže opět stejný úkaz u jiného páru?Jiná vejce se vylíhla v pořádku?
Popište co je to za líheň,případně vše další,teplotu,vlhkost,její umístění.
souhlasím, viděl bych to spíše na genetické predispozice daného páru
T82
XXX.XXX.175.69
Dobrý den,
jak píši, pokud zůstanou vajíčka u páru, je vše v pořádku, ale protože samička snesla 8 vajíček a těžko je obsedla, čtyři jsem dal do líhně a čtyři nechal. Všechna byla plná a všechna co byla u samičky nechána jsou v pořádku a u dvou mladých v líhni se vyskytl problém s očima. Jak jsem psal, když jsem řešil podobný problém asi před dvěma lety, tak jsem měl u mladých narozených v líhni obdobný problém. Tento pár hnízdí již deset let a pokud se mladé líhnou u rodičů, není problém (ani jednou), dvakrát jsem musel líhnout v líhni a vždy chybí oči, takže genetika to určitě není, jak jsem psal. Spíše se ptám, jestli se s tím někdo již nesetkal. Je to buď vlhkost nebo teplota. Doufám, že to již u amazónků řešit nebudu. Samička se jednou za čas zblázní, jinak má dvě mláďata.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
T82
Opět se do vlákna přimotal další,který nečetl zadání a zamotal to jinam.Líhnu leta všechno možné,proto jsem položil pár otázek,samotného mě to zajímá,tuto zkušenost však nemám.Když mám prostor,ještě případně napište co jste třeba do líhně umístil dalšího,může se něco odpařovat a poškozuje zárodek,něco v tom být musí.
alfonzo
napsal(a):
T82
Opět se do vlákna přimotal další,který nečetl zadání a zamotal to jinam.Líhnu leta všechno možné,proto jsem položil pár otázek,samotného mě to zajímá,tuto zkušenost však nemám.Když mám prostor,ještě případně napište co jste třeba do líhně umístil dalšího,může se něco odpařovat a poškozuje zárodek,něco v tom být musí.
alfonzo můžete mi napsat zprávu? měl bych na Vás pár dotazu ohledně líhnutí děkuji.
Nevím jakou používáte líheň, ale při líhnutí, pokud chcete dosáhnout co nejlepších výsledků (vylýhnutých vajíček) potřebujete líheň, která udržuje teplotu i v rozmezí desetin stupňů celsia. Osvědčené líhně českého výrobce jsou od BIOSKY. S těmi dosáhnete nejlepších výsledků. https://www.bioska.cz/cze/index