Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

T82

7.7.2020 03:01
T82

XXX.XXX.175.69

Dobrý den,
již jednou jsem musel v líhni líhnout mlàďata amazónků bělobřichých a stalo se mi, že jedno nemělo vyvinuté jedno oko a jedno obě. Je to několik let nazpět. Letos jsem byl nucen opět použít líheň u tohoto druhu a opět se mi vyskytlo mládě bez očí. Co dělám špatně, teplota, vlhkost, otáčení? Podotýkám, že pokud vše proběhne jak má a mláďata mají rodiče u sebe, nikdy se mi to u nich nestalo, takže genetika to není.
Děkuji Tom.

alfonzo

7.7.2020 09:32
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,zajímavý ůkaz.Píšete opětovný výskyt u téhož druhu,nejedná se tedy o stejný pár,který měl v minulosti tento problém?Takže opět stejný úkaz u jiného páru?Jiná vejce se vylíhla v pořádku?
Popište co je to za líheň,případně vše další,teplotu,vlhkost,její umístění.

tommmmmm

7.7.2020 13:38
tommmmmm

XXX.XXX.184.99

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,zajímavý ůkaz.Píšete opětovný výskyt u téhož druhu,nejedná se tedy o stejný pár,který měl v minulosti tento problém?Takže opět stejný úkaz u jiného páru?Jiná vejce se vylíhla v pořádku?
Popište co je to za líheň,případně vše další,teplotu,vlhkost,její umístění.

souhlasím, viděl bych to spíše na genetické predispozice daného páru

T82

7.7.2020 15:29
T82

XXX.XXX.175.69

Dobrý den,
jak píši, pokud zůstanou vajíčka u páru, je vše v pořádku, ale protože samička snesla 8 vajíček a těžko je obsedla, čtyři jsem dal do líhně a čtyři nechal. Všechna byla plná a všechna co byla u samičky nechána jsou v pořádku a u dvou mladých v líhni se vyskytl problém s očima. Jak jsem psal, když jsem řešil podobný problém asi před dvěma lety, tak jsem měl u mladých narozených v líhni obdobný problém. Tento pár hnízdí již deset let a pokud se mladé líhnou u rodičů, není problém (ani jednou), dvakrát jsem musel líhnout v líhni a vždy chybí oči, takže genetika to určitě není, jak jsem psal. Spíše se ptám, jestli se s tím někdo již nesetkal. Je to buď vlhkost nebo teplota. Doufám, že to již u amazónků řešit nebudu. Samička se jednou za čas zblázní, jinak má dvě mláďata.

alfonzo

7.7.2020 16:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

T82
Opět se do vlákna přimotal další,který nečetl zadání a zamotal to jinam.Líhnu leta všechno možné,proto jsem položil pár otázek,samotného mě to zajímá,tuto zkušenost však nemám.Když mám prostor,ještě případně napište co jste třeba do líhně umístil dalšího,může se něco odpařovat a poškozuje zárodek,něco v tom být musí.

8.7.2020 07:03
kakadu 1234

XXX.XXX.54.161

alfonzo napsal(a):
T82
Opět se do vlákna přimotal další,který nečetl zadání a zamotal to jinam.Líhnu leta všechno možné,proto jsem položil pár otázek,samotného mě to zajímá,tuto zkušenost však nemám.Když mám prostor,ještě případně napište co jste třeba do líhně umístil dalšího,může se něco odpařovat a poškozuje zárodek,něco v tom být musí.

alfonzo můžete mi napsat zprávu? měl bych na Vás pár dotazu ohledně líhnutí děkuji.

5.11.2020 21:16
Markuss

XXX.XXX.225.67

Nevím jakou používáte líheň, ale při líhnutí, pokud chcete dosáhnout co nejlepších výsledků (vylýhnutých vajíček) potřebujete líheň, která udržuje teplotu i v rozmezí desetin stupňů celsia. Osvědčené líhně českého výrobce jsou od BIOSKY. S těmi dosáhnete nejlepších výsledků. https://www.bioska.cz/cze/index

Přidejte reakci

Přidat smajlík