Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Max01

7.7.2020 11:03
Max01

XXX.XXX.236.38

Dobrý den, chtěla bych radu,
pořídila jsem si alexandra malého, ochočování na ruku a ostatní byly v pohodě, ale teď bezdůvodně začal klovat. Třeba když mu dávám venku jídlo z ruky, tak do toho naštvaně klove je agresivní útočí a zmenšují se mu panenky nebo to samé dělá i když mu podávám hračku.
Máme doma ještě jednoho alexandra a od té doby co byly spolu to je ještě horší. Jinak jak na sebe reaguji jeden se bojí a chce ulétnout a druhý je zvědavý a lítá za ním. Máme je dávat spolu nebo už radši ne?
Dále, jak je v kleci, tak se postaví do rohu a začne silně klovat do šprušlí klece a nezastaví ho nic co to je?
Jestli máte nějaké triky nebo rady, jak naučit papouška nějaký kousek nebo jak zabránit agresivitě můžete připsat.
Někdy ještě dělá, že otevírá zobák, vypadá to, jak kdyby se mu tam šprajclo semínko nebo něco, nedělá to stále takže to asi nic nebude?
On nechce být vůbec ve své kleci a pořád tam pobíhá, že chce ven nebo klove mříže, přitom tam má vše co potřebuje.
Předem děkuji za odpověď a radu

7.7.2020 14:09
misimisi

XXX.XXX.243.14

Asi dospívá, je v pubertě. Alexandri takoví bývají. Náš Alexandr vousatý se naučil první říkat: Ne, ne, ne!!! Ne klovej, klovej!!

7.7.2020 15:12
klasterec

XXX.XXX.127.80

misimisi napsal(a):
Asi dospívá, je v pubertě. Alexandri takoví bývají. Náš Alexandr vousatý se naučil první říkat: Ne, ne, ne!!! Ne klovej, klovej!!

Úžasné

12.7.2020 08:15
venavi

XXX.XXX.56.208

Alexandři takoví jsou. Hájí svoji klec a krmivo a dorážejí. Pokud je vypustíte z klece, klidně vám
sednou na rameno a o tom, že vás předtím chtěli přes klec zobnout vůbec neví.
Náš alexandr velký je tak ukecaný, že si musíme dávat pozor na to, co říkáme, protože se slovo
může naučit do pěti dnů. Umí i celé věty a hodně reaguje na manželův hlas.

12.7.2020 08:24
kareta

XXX.XXX.84.6

klasterec napsal(a):
Úžasné

Jen si z toho necvrkni !

12.7.2020 08:51
klasterec

XXX.XXX.127.80

kareta napsal(a):
Jen si z toho necvrkni !

Tykej své Dorotě, blbe!

12.7.2020 08:56
kareta

XXX.XXX.84.6

klasterec napsal(a):
Tykej své Dorotě, blbe!

OPRAVA . Jen si z toho necvrkněte !

Koki77

23.8.2020 12:42
Koki77

XXX.XXX.160.1

Dobrý den,mám doma Alexandra malého asi dva měsíce,první jsem ho učil brát si jídlo přes klec a ted mu strčím ruku do klece i s jídlem a on si ho vezme,sice horlivě ,ale vezme,Jenže když mu strčím do klece ruku bez jídla,aby si na ní vylezl,tak začne natahovat zobák a chce štípnout,je něco co ho to odnaučí?Díky za zkušenejší rady.

23.8.2020 14:37
misimisi

XXX.XXX.243.14

Musí zjistit, že mu ta ruka neublíží. Držte tu dobrotu tak, aby musel vylézt na prst, aby si ji mohl vzít. Možná bude zobákem zkoušet, zda je ten prst dost pevný, aby na něj mohl nastoupit. Musíte to vydržet, s jídlem v zobáku bude mít méně příležitosti štípat. Mělo by se to lepšit, ale chvíli to potrvá.

Koki77

23.8.2020 15:36
Koki77

XXX.XXX.160.1

misimisi napsal(a):
Musí zjistit, že mu ta ruka neublíží. Držte tu dobrotu tak, aby musel vylézt na prst, aby si ji mohl vzít. Možná bude zobákem zkoušet, zda je ten prst dost pevný, aby na něj mohl nastoupit. Musíte to vydržet, s jídlem v zobáku bude mít méně příležitosti štípat. Mělo by se to lepšit, ale chvíli to potrvá.

Jenže on nemá snahu na tu ruku vylezt,ale štipnout....

23.8.2020 21:36
misimisi

XXX.XXX.243.14

No musí si přes ruku dojít pro dobrotu, jinak ji nedostane. Bude-li ruka ucukavat, nebude na ni moci nastoupit.

23.8.2020 21:40
misimisi

XXX.XXX.243.14

Zkuste se na to podívat z jeho strany, proč já bych měl na tu ruku lozit? Proč mi ji sem pořád strkají? Já se jí bojím.

23.8.2020 21:44
misimisi

XXX.XXX.243.14

Mějte trpělivost, pár kousancu musíte vydržet, aby viděl, že to s vámi nehne. Alexandri jsou takoví, mláďata v pubertě hodně zkouší, cit získají až tak po roce.

24.8.2020 07:52
eli22

XXX.XXX.58.41

Já vždy ochočuji, ale protože to slovo nemám ráda, tak používám seznamuji se s papouškem ne v kleci, což je jeho teritorium, jeho zázemí, ale naopak vždy venku z klece na neutrální půdě. A to se mi osvědčilo nejvíce.Doporučuji to i novým majitelům mých odchovů a funguje to.

Koki77

24.8.2020 17:41
Koki77

XXX.XXX.160.1

eli22 napsal(a):
Já vždy ochočuji, ale protože to slovo nemám ráda, tak používám seznamuji se s papouškem ne v kleci, což je jeho teritorium, jeho zázemí, ale naopak vždy venku z klece na neutrální půdě. A to se mi osvědčilo nejvíce.Doporučuji to i novým majitelům mých odchovů a funguje to.

Takže mi chcete říct,že ho mám poštět z klece ven a učit ho třeba v obyváku?A jak ho dostanu zpátky,když se nebude chtít vrátit?Chytat ho nasilím je nesmysl :)

24.8.2020 18:02
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dáte mu do klece něco, čemu neodolá, bude chtít pít a žrát, pak jej zavřete. Musíte mít čas, před odchodem do práce to není vhodné Chytání je špatně, nebude vás za to mít rád.

24.8.2020 20:28
eli22

XXX.XXX.58.41

Koki77 napsal(a):
Takže mi chcete říct,že ho mám poštět z klece ven a učit ho třeba v obyváku?A jak ho dostanu zpátky,když se nebude chtít vrátit?Chytat ho nasilím je nesmysl :)

Přesně tak. Pokud je doma alespoň týden, tak dobře ví, kde má klec a vrátí se tam. Není třeba ho honit. Jen je třeba si říci, že mi je jedno, jestli se "ochočí", nedat najevo, že to tak hodně chci. že mi to je šumák. A pak to půjde.

Koki77

25.8.2020 19:14
Koki77

XXX.XXX.160.1

eli22 napsal(a):
Přesně tak. Pokud je doma alespoň týden, tak dobře ví, kde má klec a vrátí se tam. Není třeba ho honit. Jen je třeba si říci, že mi je jedno, jestli se "ochočí", nedat najevo, že to tak hodně chci. že mi to je šumák. A pak to půjde.

Mam ho doma už dva měsíce,oki zkusim to,jen doufam,že se vrati včas do klece a budu mocz ho na noc zavřít :D

25.8.2020 20:23
eli22

XXX.XXX.58.41

Koki77 napsal(a):
Mam ho doma už dva měsíce,oki zkusim to,jen doufam,že se vrati včas do klece a budu mocz ho na noc zavřít :D

V pozdním odpolední otevřít klec, sednout si do pokoje, a dělat si něco jen tak. Nevšímat si ho. Jo a neměl by být najedený, aby se do klece vrátil k jidlu.

Koki77

29.8.2020 07:06
Koki77

XXX.XXX.160.1

eli22 napsal(a):
V pozdním odpolední otevřít klec, sednout si do pokoje, a dělat si něco jen tak. Nevšímat si ho. Jo a neměl by být najedený, aby se do klece vrátil k jidlu.

Díky moc funguje to :D

29.8.2020 08:21
eli22

XXX.XXX.58.42

Koki77 napsal(a):
Díky moc funguje to :D

Tak to jsme ráda.

Mimi145

12.9.2020 16:04
Mimi145

XXX.XXX.92.44

Dobrý den. Chcela by som poprosiť o radu. Manžel sa pred mesiacom dostal k mladému eklektu, resp. eklekti holčičce. Stále ju dokrmuje, vstává k nej v noci, začíná přidávat ovocie a podobne... Pred 14 dňami som sa s ňou začala mazlit aj ja. Od tej doby manžela začala klovat. Naježí sa keď ide okolo klece a je hrozne agresívna. Keď ju už vytiahne tak je v pohode. Nechá sa od neho hladiť kŕmiť , všetko. Keď idem ku kleci já, tak sa ku mne rozbehne a začne kričať aby som si ju všímala. Na mňa neútočí, neklove a môžem si s ňou robiť čo chcem. Stretli ste sa s niečím podobným. Je mi to hrozne ľúto, pretože sa s ňou fakt natrápil a ona je taká nevdačnica. :(
mám k nej prestat chodiť, alebo ju mám ja upozorňovať, že to nemá robiť? Ďakujem za aký kolvek postreh.

25.10.2020 17:41
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Ukázkový příklad deformace přirozených instinktů u eklektuse,které se vytvářeli po miliony let,aby tento tvor byl schopen přežít...Definovat tento projev egoismu do podoby "mohu si s ním dělat co chci" znamená tohoto živého jedince manipulovat až do stadia ztráty pudu sebezáchovy!Papoušci nežijí přece na planetě proto,aby si s nimi prováděl "co kdo chce",ale aby tito tvorové pokud již přišli z jakéhokoliv důvodu o svoji svobodu byli respektováni z pohledu zachování jejich přirozených instinktů a podmínek pro život,který je naprosto neslučitelný s lidským primitivním a sobeckým pohledem...Stupidní názor že tento pták často ochočený protizákonnou drezůrou "plní" funkci rodinného člena je zvrácený a nemravný zároveň!!! Lidský intelekt je spoluzodpovědný za zneužívání tohoto jedince jako "stmelující" prvek mizerných mezilidských vztahů...Není jím a také jím nemůže nikdy být!Majitel tohoto živého tvora by si měl být vědom skutečnosti,že koupený papoušek je jeho vlastnictvím,nikoliv jeho manipulovatelným majetkem dle jeho libosti...Je načase udělat přítrž tohoto protizákonného jednání,jelikož jakékoliv zásahy do života tohoto tvora nesouvisející s jeho přirozeností jsou z občanskoprávního hlediska nepřípustné...Je to naprosto surové počínání na bezbranném tvoru,který se nemůže bránit!Osobně jsem se staral o "miláčky" idiotů,kteří jako ptáci ,neurotizovaní ubozí jedinci s oškubaným peřím a hysterickým křikem doplatili na to,že nebyli dostatečně "vděční" svým zazobananým majitelům... Řimák

25.10.2020 18:09
eli22

XXX.XXX.58.40

Birdsong napsal(a):
Ukázkový příklad deformace přirozených instinktů u eklektuse,které se vytvářeli po miliony let,aby tento tvor byl schopen přežít...Definovat tento projev egoismu do podoby "mohu si s ním dělat co chci" znamená tohoto živého jedince manipulovat až do stadia ztráty pudu sebezáchovy!Papoušci nežijí přece na planetě proto,aby si s nimi prováděl "co kdo chce",ale aby tito tvorové pokud již přišli z jakéhokoliv důvodu o svoji svobodu byli respektováni z pohledu zachování jejich přirozených instinktů a podmínek pro život,který je naprosto neslučitelný s lidským primitivním a sobeckým pohledem...Stupidní názor že tento pták často ochočený protizákonnou drezůrou "plní" funkci rodinného člena je zvrácený a nemravný zároveň!!! Lidský intelekt je spoluzodpovědný za zneužívání tohoto jedince jako "stmelující" prvek mizerných mezilidských vztahů...Není jím a také jím nemůže nikdy být!Majitel tohoto živého tvora by si měl být vědom skutečnosti,že koupený papoušek je jeho vlastnictvím,nikoliv jeho manipulovatelným majetkem dle jeho libosti...Je načase udělat přítrž tohoto protizákonného jednání,jelikož jakékoliv zásahy do života tohoto tvora nesouvisející s jeho přirozeností jsou z občanskoprávního hlediska nepřípustné...Je to naprosto surové počínání na bezbranném tvoru,který se nemůže bránit!Osobně jsem se staral o "miláčky" idiotů,kteří jako ptáci ,neurotizovaní ubozí jedinci s oškubaným peřím a hysterickým křikem doplatili na to,že nebyli dostatečně "vděční" svým zazobananým majitelům... Řimák

Škoda, že je možné dát pouze jeden hlas.

26.10.2020 18:15
venavi

XXX.XXX.56.208

Pro Mimi145.....
Mám doma samičky i samečky různých druhů papoušků.
Nikdo vám nikdy nenapíše, proč samička jde za vámi a ne za manželem, který jí krmil.
Když je mladá, bere vás jako ženu matku.
Má k vám větší důvěru, proto si vás vybrala. V pubertě to může být jiné.
Hlavně ji k ničemu nenuťte. Ponechte jí její přirozenost.

27.10.2020 18:56
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

eli22 napsal(a):
Škoda, že je možné dát pouze jeden hlas.

27.10.2020 20:50
eli22

XXX.XXX.58.40

Horák lutino napsal(a):

ANo . Já bych ten příspěvek Birdsonga přišpendila někam nahoru do diskuze a nechala ho tam navěky. A moc mu děkuju, že to tak hezky napsat.

27.10.2020 22:18
JoPe

XXX.XXX.82.6

eli22 napsal(a):
ANo . Já bych ten příspěvek Birdsonga přišpendila někam nahoru do diskuze a nechala ho tam navěky. A moc mu děkuju, že to tak hezky napsat.

Nepřehánějte, mě ty příspěvky ohánějící se zákony, určující mravy připadají nejen zde na Fauně trochu přehnané a pro začátečníky odrazující. Jedním z cílů chovatelství by snad mělo být, aby každý z nás vychoval alespoň jednoho svého nástupce. Nechci se vás dotknout, máme každý nějaký věk a mnoho z nás zkušenosti z doby minulé, ale tohle když si přečtou mazlíčkáři .... i když pro někoho leckdy podivní,naivní...? Berte v ůvahu, že z některých se třeba někdy můžou stát opravdoví chovatelé a budou pokračovat po nás kdo ví? Každý nějak začínal a k chovatelství vedou různé důvody. Depresivní vyjádření, které až nahání hrůzu při pomyšlení, co se stane, když lidé takto smýšlející získají možnost naši činnost řídit. I v našem běžném životě je to vše dávno za hranou. Raději se k tomu už nebudu rozepisovat, nechci se hádat. Jestli máte někdo jiný nebo třeba podobný pohled na věc,tak jej prosím vyjádřete.

28.10.2020 07:11
kareta

XXX.XXX.84.6

eli22 napsal(a):

Tak si to vytiskněte , dejte si to nad postel, a každý večer si to před spaním můžete číst.

Bartos

28.10.2020 08:15
Bartos

XXX.XXX.181.79

Naprosto souhlasím s Birdsongem. A kdo ne, no tak to jsou zřejmě samí komerční dokrmovači!!!!

28.10.2020 09:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

chov sólo je zkrátka nepřirozený, to nikdo neokecá...
Jinak zásada , že každou naší reakcí bychom se měli snažit papouška utvrzovat v tom, že jsme ti, kteří mu nikdy neublíží a k nimž může mít důvěru.
jde snadno uplatnit i na pár, či skupinu

Přidejte reakci

Přidat smajlík