Kousání papoušků - jak odnaučit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

k15j6

9.7.2020 13:14
k15j6

XXX.XXX.70.29

Dobrý den,
můžete mi někdo poradit, jak můžu odnaučit papouška, aby mě kousal do uší, když mi sedím na rameni.
Mám amazoňana modročelého, je ještě hodně mladá, budou jí 3 měsíce. Chová se jinak dobře a je bezproblémová.
Vím, že je normální, když papoušci uši jen tak ožužlávají, ale ona se chová skoro až agresivně a kouše hodně.
Poraďte prosím.

12.7.2020 08:05
venavi

XXX.XXX.56.208

Ona to na vás zkouší, jak si ji naučíte a co jí dovolíte, je jen na vás a taková bude. Samozřejmě
je to papoušek a pták a má ptačí reakce. Mi stačilo, když jsem pohrozila a zvýšila hlas.
Záleží také na tom co si představujete pod pojmem agresivní.

12.7.2020 08:17
kareta

XXX.XXX.84.6

k15j6 napsal(a):
Dobrý den,
můžete mi někdo poradit, jak můžu odnaučit papouška, aby mě kousal do uší, když mi sedím na rameni.
Mám amazoňana modročelého, je ještě hodně mladá, budou jí 3 měsíce. Chová se jinak dobře a je bezproblémová.
Vím, že je normální, když papoušci uši jen tak ožužlávají, ale ona se chová skoro až agresivně a kouše hodně.
Poraďte prosím.

Největší hloupost je naučit si jakéhokoliv papouška sedat na rameno. To vidíte jen pohádkách, nebo ve filmech, jak jej nosí třeba námořníci na ramenou. Za prvé nad ním ztrácíte kontrolu . Papoušek se cítí dominantním, protože je výš jak Vy. Zbytečně budete mít pokálená záda od trusu .Máme doma amaz. modročelého, taky jako mazla, ale od mláděte byl naučený , na rameno nesedat. Takže rada je jednoduchá. NEDOVOLIT SEDAT NIKOMU NA RAMENO.

Přidejte reakci

Přidat smajlík