Dobrý den,
chtěla bych se zeptat ohledně chlamydií u papoušků. Mám ara marakana, jen jednoho a jiného papouška nemám, ani s jiným do styku nepřijde. Ale nejspíš nemá vyšetření na chlamydie, nebo jsem se to v papírech nedočetla, má vyšetření DNA, APV a PBFD.
A já se chci zeptat, jestli když bych dala papouška vyšetřit na chlamydie a testy měl negativní, je nějaká možnost že je mít stejně může a nebo je prostě nemá a my od něho nemůžeme nic chytit. A nebo, když testy vyjdou pozitivní a my ho budeme léčit, jestli když ho vyléčíme, tak už chlamydie mít nemůže a my od něho taky nemůžeme nic chytit.
Samozřejmě v případě že se nesetká s jiným papouškem ani venkovním ptactvem.
Předem děkuji za odpověďi a omlouvám se pokud někoho mé otázky pohoršily. Bohužel na internetu jsem nic o tomhle nenašla.
Moc to hrotíte- kdyby a nebo....máte papouška, který má DNA+ APV+ PBFD což se týče testů super,navíc pokud nejeví žádné známky onemocnění, nepřišel do styku s dalšími papoušky, tak nevidím důvod ho testovat ještě na chlamýdie..
Někdy až moc přehnaná péče o papouška je taky špatně a vede ke stresu, který je spouštěč onemocnění nebo skončí sebepoškozováním.
Pokud nejeví známky nemoci jako je načepýřenost, nežere, má řídký žlutozelený trus s močí, výtoky z nosních otvorů či dýchací problémy, které by mohli mít spojitost právě s chlamydiózou, tak bych nechala papouška v klidu.
Ať se vám daří!