Papoušky královské

Prodám Papouška královského - Nabízím 1,1 papoušky královské 2024 nepříbuzn...
Dobrý den,
ráda bych se s vámi podělila o špatnou zkušenost s jedním chovatelem a zároveň o špatný průběh koupě, na který jsme doplatili, avšak je pro nás velkým ponaučením.
Přítel jednoho dne přivezl v krabici ručně dokrmeného papouška královského. Jel pro něj až do Protivína (pocházíme ze Slaného). Papoušek byl za velmi dobrou cenu, vzhledem k tomu že je ručně dokrmovaný, což u králováků není moc zvykem.
Přítel byl ukázkovým příkladem blbé a nezodpovědné koupě. Pán mu podstrčil zalepenou krabici, že pospíchá, přítel kousek krabice odlepil, kouknul, dal peníze a ptáka přivezl. (Velkou roli hrálo, že přítel byl po noční a v tu chvíli více důvěřoval než prověřoval. )Na zahradě má totiž pan chovatel několik desítek ptáků. Po tolika ujetých kilometrech jej prostě přítel nakonec přivezl.
Doma při vyndání z krabice nás však čekalo nemilé překvapení. Pták jedno křídlo vůbec nepoužíval, kulhal a měl překřížené prsty na jedné noze. Okamžitě přítel volal chovateli. Chovatel tvrdil samozřejmě, že pták byl v pořádku, nenechal si nic vymluvit. Přítel řekl, že vezme ptáka na veterinu, ale chovatel se zalekl a odvětil, že pták je v pořádku, ať ho na veterinu vůbec nebere a že si pro něj další den přijede.
Od té doby přítelovi nebral telefon. Mezitím jsme obvolávali veterináře, všichni se shodli na tom, abychom ptáka vrátili. Operace by stála 3000-5000 a není ještě záruka, že to pták vydrží. Domluvili jsme si následující den návštěvu u jednoho veterináře, který se specializuje i na ptactvo.
Inzerát byl zde na Ifauně stále aktivní, a tak mě napadlo, i přes to, že chovatel tvrdil, že ten náš královák je poslední ze 4 ptáků, že zkusím ze svého čísla zahrát zájemkyni. Pán mi telefon zvedl a řekl, že má ještě posledního. A už teď to bylo divné. Přítelovi tvrdil, že má posledního, mě tvrdil že má posledního.
Následující den jsme s královákem přijeli k veterinářovi. Ten se zděšeně podíval, udělal rentgen. Pták měl zlomené křídlo již delší dobu, nohy špatné z nedostatku potřebných látek, ale co hůř, byl podvyživený. Veterinář nám řekl, že má jen malou šanci operaci přežít, neboť na to ani není fyzicky zdatný. Že buď máme ptáka vrátit a chtít peníze zpět, nebo vyměnit za toho co nabízel mne.
Jeli jsme se správou, rentgenovým snímkem a ptákem za pánem opět 150km. Já jsem šla sama, zahrála divadlo, že jsem si přijela pro ptáčka, ale že bych ho ráda viděla. Chovatel ho měl již připraveného v přenosce a to ani pořádně nevěděl, kdy přijedu. Dovolil mi jej z přenosky vyndat. Pták měl sice nožky v pořádku, ale pravé křídlo nehybné, úplně to samé co jeho sourozenec.
Přijel přítel, ukázal lékařskou zprávu a když bych měla shrnout hodinové dohadování před domem pána, tak je to tak : "My jsme si veterináře podplatili, ten pták je zdravý, i ten druhý, on jim křídlo neláme, on s nimi k veterinářovi nepůjde, jsem invalida a nemám na to peníze, oni se z toho dostanou sami, nikdo si zatím nestěžoval, když si koupil ptáka...
Vysvětlovali jsme mu, že ptáci nyní nemají hodnotu ( to řekne každý chovatel/veterinář), že jsou prostě "rozbitý" ale i přesto že když nám je dá oba za 600, tak že se jim pokusíme pomoct. On si raději nechal ptáky s dodatkem "když padnou , tak padnou. "
Nenechal si nic vysvětlit. Věřte mi, že mám špatné svědomí, že jsme ptáka vrátili/ pán byl alespoň takový "grant" a peníze nám vrátil, ale tohle celé čtení není si stěžování si na to, jak to dopadlo, ale spíše jsem chtěla apelovat na ostatní budoucí kupující ptactva, aby nedůvěřovali ale prověřovali a nepodporovali množírny, aby zkrátka nedopadli, tak jako my.
Nechci, abyste nás s přítelem ukamenovali, víme, že to byla chyba, ale nám teď ani nejde o to co se nám stalo, jako o to, co se musí dít u pána.
Když jsou množírny psů, koček, orgány zasáhnou. Jak pomoci takovým ptákům jako byli tito? Existuje nějaká cesta, jak jim pomoci? Pán má opravdu zahradu plnou voliér a určitě se o ně nestará tak jak by měl. Kdyby něco takového bylo, máme nahrávky hovorů, máme nahrávku rozhovoru u pána, máme zprávu z veteriny, snímky a chtěli bychom to více řešit.
Děkuji.
To máte pravdu. Ale jde mi spíš o to,že přeci není normální,aby dvě malé měli zlomené křídla, obě na stejné straně a jsou div před smrtí. A když vidím, kolik tam má jiných ptáků, je mi zle z toho, kolik jich asi takhle musí u něho trpět. Takový člověk by prostě neměl mít na starosti žádné zvíře
Při kupování papoušků obecně je třeba dát velký pozor na to,kdo vám co prodává.
Nejlépe vidět papouška létat ve voliéře,potom si ho nechat chytit a zkontrolovat zdravotní stav-zejména vystouplou prsní kost.Jak má pták tzv.pilku ihned dát od koupi ruce pryč.Kontrola kroužku je rovněž na místě(pokud je pták kroužkován).
Jinak je potom zcela běžné,že prodávající dělá tzv.mrtvého brouka a k ničemu se nemá a nekomunikuje.
Jinak pokud ještě máte zájem o dokrmeného pap.královského,tak jednoho zrovna dokrmuji.Rodiče ho přestali krmit těsně před vylétnutím z budky a chystají se na další hnízdění.Je samozřejmě v perfektním stavu a kroužkován.
Tak pokud máte zájem zavolejte mi na tel. 776 232 032