Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Prodám letošní Alexandry malý 2025 Violet ho 0....
1111 Kč
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně našeho papouška (Alexandr malý). Je částečně socializovaný, resp. do té míry, že si na nás sedne, nechá se krmit z ruky, ale sahat na sebe nenechá. Jsou mu přesně tři roky. Chtěli bychom mu pořídit parťačku. Pro nás by bylo ideální, kdyby to byla ručně dokrmená samička, spíš ptačí mimino, které už je schopné existovat bez maminy. Po její karanténě bychom je rádi seznámili a měli by společnou klec, kterou již máme, a která je dostatečně velká pro oba.
Je to v pořádku? Vím, že alexové jsou teritoriální papoušci, proto se nám zdá samička stejného druhu jako nejvhodnější volba, zároveň ale máme strach, aby se s ní kvůli tomu, že už je starší, nechtěl pářit příliš brzy.
Co si o tom myslíte?
Tříletý sameček alexandra už dospívá a takhle mladou, jak vy říkáte miminko samičku
stejného druhu bych k němu určitě nedávala.
Je dobré mít buď stejně starou dvojici, nebo aby byla samička starší.
Není ovšem nikde psáno, že pokud papouškovi pořídíte samičku, tak že se mu bude líbit.
Nemusí tam být shoda, buď sameček nebo samička se budou odmítat. Proto probíhají také
výměny papoušků stejného druhu a zkouší se, jestli si padnou do oka.
Mám dvouletý pár, přikoupila jsem tříletou samičku. Jak jsem ji vypustila z klece, tak se pořád snaží být s tím párem. Nicméně, oni ji odhání. Už mám konečně i samce, tak snad se to srovná. Myslím si, že samec by to vaše mládě mohl terorizovat, dokud neprojde pubertou. Až jí bude alespoň třičtvrtě roku, můžete zkoušet společnou klec. Ale raději po roce a půl. Už z ní bude samička, tak by ji nemusel ubližovat. Pouštět je můžete společně, jen by jsem nechala klece zvlášť.
Dobrý den, zpětně všem děkuji za reakce. Myslím, že na základě reakcí spíš zacílíme po starší samičce. Sama jsem si to i myslela, že to bude vhodnější. Odchov je až druhořadý, ale vzhledem ke specifikům tohoto plemene, jsem si říkala, že samice jeho druhu bude parťák, kterého přijme nejspíš. Jde nám spíš o to, že jsou dny, kdy s ním nemůžu být velkou část dne a on je velmi kontaktní a společenský, přestože na sebe nenechá sáhnout. Nevyskubava se, takže ve velkém stresu z toho snad příliš není, ale... Jde mi spíše o jeho blaho než o odchovy. Ještě jednou všem děkuji za zajímavé podněty.