Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2020 19:01

Ahoj,

mám alexandra vousatého a jsou mu 2 roky. Už pár měsíců má roztřepené peří a černé skvrny na ocasu a křídlech. Nevíte jestli by to mohlo být nějací paraziti? Přemýšlela jsem o perožroutech. Chovatel od kterého ho máme mi také řekl že to jsou nejspíš perožrouti. Doporučil mi arpalit, tak ho teď 1 týdne stříkám,ale nepřijde mi že to má nějaké výsledky. Ještě mu dávám Sangrim Briliant AV každý den do ovoce a zeleniny. Krmím zrnim, pak každý den má ovoce a zeleninu, někdy dávám vejce, orisky. Samozrejme ho skoro kazdy den stříkám vodou.

Predem děkuji za odpovědi.

18.7.2020 19:03
18.7.2020 19:11
kareta

XXX.XXX.84.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady jsou fotografie

No a ještě by bylo dobré nafotit klec, ve které ho máte. Řekl bych že peří má poškozené od mříží, nebo pletiva. A také to vypadá , že se sám škube.

18.7.2020 19:23
kareta

XXX.XXX.84.6

Ahoj,

mám alexandra vousatého a jsou mu 2 roky. Už pár měsíců má roztřepené peří a černé skvrny na ocasu a křídlech. Nevíte jestli by to mohlo být nějací paraziti? Přemýšlela jsem o perožroutech. Chovatel od kterého ho máme mi také řekl že to jsou nejspíš perožrouti. Doporučil mi arpalit, tak ho teď 1 týdne stříkám,ale nepřijde mi že to má nějaké výsledky. Ještě mu dávám Sangrim Briliant AV každý den do ovoce a zeleniny. Krmím zrnim, pak každý den má ovoce a zeleninu, někdy dávám vejce, orisky. Samozrejme ho skoro kazdy den stříkám vodou.

Predem děkuji za odpovědi.

Málo slunečního záření ......vitamín D3.

18.7.2020 19:50

Tady je foto klece. A ano nekde se nejspis skube sám ale podle mě to je proto že ho to svedi. Já se mu věnuju hodně.

18.7.2020 20:05
kareta

XXX.XXX.84.6

Průměr těch bidel, to je tak pro andulku. Dejte mu tam pořádnou silnější větev. Byl někdy na sluníčku ? Určitě ne. Můj názor je , jak jsem napsal už výše. Málo vitamínu D3, sebepoškozování, peří odřené o mříže klece.Sežente si ten vitamín a dávejte mu ho do vody. Dávku vám poradí veterinář.

18.7.2020 20:16
eli22

XXX.XXX.58.41

Já bych to tedy na nějakého parazita tipla a protože mu to je nepříjemné, škube se. Já bych určitě zkusila Ivomec.

18.7.2020 20:26
frodik

XXX.XXX.233.6

Tady jsou fotografie

Nejlepší by bylo zajet k veterinářovi, který rozumí i papouškům. Takhle podle fotky to vypadá na hladové nebo taky stresové skvrny, ale to opeření není celkově v pořádku. Stresové skvrny můžou vzniknout jak už je tu zmíněno nedostatkem vitamínu D3 nebo také špatnou nebo příliš tučnou stravou a chytlejma játrama, těch příčin může být i několik najednou, ale říkám než se pustíte do domácího léčení navštívil bych toho veterináře.

18.7.2020 20:46
eli22

XXX.XXX.58.41

No nevím, u stresového peří jsou černé čáry vodorovně, tady to vypadá spíš vyžraně. Mně to peří taky nepřijde celkově v pořádku.Chtělo by to taky znát minulost, jestli ty dva roky byl doma, nebo byl zakoupen jako starší atd.

18.7.2020 21:13

Mam ho uz od mala, je rucne dokrmeny.

18.7.2020 21:22
eli22

XXX.XXX.58.41

Mam ho uz od mala, je rucne dokrmeny.

A doposud byl v pohodě? Změnilo se něco (stěhování, klec,...)?

19.7.2020 09:10

Už od malička když mu začalo růst peří, tak bylo poškozené. Jeli jsme k vet. Ale nebyl to žádný parazit. Po prepereni bylo vše ok. Klec se nikdy nestehovala. Je možné že je to teda z toho že nemá slunce a že si to dělá sám. Zkusím ho dávat víc na slunce.

Bartos

19.7.2020 09:15
Bartos

XXX.XXX.181.79

Předpokládám,že nelítá.

19.7.2020 11:23

Bartos napsal(a):
Předpokládám,že nelítá.

Proc myslite ze nelítá? Samozrejme že lítá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík