Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
mám alexandra vousatého a jsou mu 2 roky. Už pár měsíců má roztřepené peří a černé skvrny na ocasu a křídlech. Nevíte jestli by to mohlo být nějací paraziti? Přemýšlela jsem o perožroutech. Chovatel od kterého ho máme mi také řekl že to jsou nejspíš perožrouti. Doporučil mi arpalit, tak ho teď 1 týdne stříkám,ale nepřijde mi že to má nějaké výsledky. Ještě mu dávám Sangrim Briliant AV každý den do ovoce a zeleniny. Krmím zrnim, pak každý den má ovoce a zeleninu, někdy dávám vejce, orisky. Samozrejme ho skoro kazdy den stříkám vodou.
Predem děkuji za odpovědi.

napsal(a):
Ahoj,
mám alexandra vousatého a jsou mu 2 roky. Už pár měsíců má roztřepené peří a černé skvrny na ocasu a křídlech. Nevíte jestli by to mohlo být nějací paraziti? Přemýšlela jsem o perožroutech. Chovatel od kterého ho máme mi také řekl že to jsou nejspíš perožrouti. Doporučil mi arpalit, tak ho teď 1 týdne stříkám,ale nepřijde mi že to má nějaké výsledky. Ještě mu dávám Sangrim Briliant AV každý den do ovoce a zeleniny. Krmím zrnim, pak každý den má ovoce a zeleninu, někdy dávám vejce, orisky. Samozrejme ho skoro kazdy den stříkám vodou.
Predem děkuji za odpovědi.
Málo slunečního záření ......vitamín D3.

Tady je foto klece. A ano nekde se nejspis skube sám ale podle mě to je proto že ho to svedi. Já se mu věnuju hodně.
Průměr těch bidel, to je tak pro andulku. Dejte mu tam pořádnou silnější větev. Byl někdy na sluníčku ? Určitě ne. Můj názor je , jak jsem napsal už výše. Málo vitamínu D3, sebepoškozování, peří odřené o mříže klece.Sežente si ten vitamín a dávejte mu ho do vody. Dávku vám poradí veterinář.
napsal(a):
Tady jsou fotografie
Nejlepší by bylo zajet k veterinářovi, který rozumí i papouškům. Takhle podle fotky to vypadá na hladové nebo taky stresové skvrny, ale to opeření není celkově v pořádku. Stresové skvrny můžou vzniknout jak už je tu zmíněno nedostatkem vitamínu D3 nebo také špatnou nebo příliš tučnou stravou a chytlejma játrama, těch příčin může být i několik najednou, ale říkám než se pustíte do domácího léčení navštívil bych toho veterináře.

Mam ho uz od mala, je rucne dokrmeny.

Už od malička když mu začalo růst peří, tak bylo poškozené. Jeli jsme k vet. Ale nebyl to žádný parazit. Po prepereni bylo vše ok. Klec se nikdy nestehovala. Je možné že je to teda z toho že nemá slunce a že si to dělá sám. Zkusím ho dávat víc na slunce.
Bartos

XXX.XXX.181.79
Předpokládám,že nelítá.

Bartos
napsal(a):
Předpokládám,že nelítá.
Proc myslite ze nelítá? Samozrejme že lítá.