Franta znojmo
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, můžu chovat neofémy společně s rozela penant?
musíte položit otázku kde je uvedené to nejpodstatnější a to velikost voliery, na vámi formulovanou otázku je snadné odpovědět ANO ale také NE a obě odpovědi budou správné, pokud budete mít volierku nějaké tři metry dlouhé a dva široké, tak vám tam penati neofemy v době hnízdění zabijí i když je pravda že jsem v podobné volieře viděl chovat a odchovávat penanty a zebřičky a šlo to, asi je nepovažovali za konkurenci. pokud nabídnete volieru 4m širokou a 10-15m dlouhou a rozčleněnou kmeny a větvemi, může toto společenstvo fungovat záleží ale vždy na konkrétním jedinci, já chovám pohromadě několik párů holoubků diamantových a až na drobné šarvátky se samci tolerují, ale mám k tomuto chovu vhodnou volieru.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
lubinator
Také mám několik párů holubů,poštovní,asi padesát párů v jednom holubníku a na jedné střeše,pár šarvátek je,ale jinak OK.A dále úplně v symbióze žijí i s několika krahujci,kteří létají v okolí,prostě správný prostor jak píšete a vše je v pohodě,zatím beze ztrát,musí se to zkusit,to je základ.