Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2020 17:16
RebekaŠtofová

XXX.XXX.221.245

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať... Mam Alexandra malého, ručne dokrmeného a asi týždeň dozadu začal ďobať do palca, ruky keď ho idem vybrať z jeho klietky von, predtým to nerobil, neviem čo sa stalo... Venujem sa mu, púšťam ho polietat si...

Nejaká rada ako to odstrániť alebo prečo to robí?

23.7.2020 18:48
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý den, jak je, prosím, starý? Pokud se ještě dokrmuje, tak se pravděpodobně domáhá jídla, kaše, může být hladový. Pokud už je více než 12tydenni, Alexandri často takoví jsou. Chce to nedat mu příležitost ke klovnutí, říci důrazně Ne! a dát jej na chvíli zpět do klece. Náš Alexandr vousatý se naučil jako první říkat Ne! Ne! Ne! Ne klovej klovej! Celkem jej to přešlo tak kolem roku.

23.7.2020 21:50
venavi

XXX.XXX.56.208

Dobrý večer, nemám alexandra malého, ale alexandra velkého, ale s tou alexandří povahou
to bude stejné. Já jsem jej ještě asi měsíc dokrmovala, pak začal z ničeho nic přestat přijímat
kašičku, dala jsem ho na ruční a před něj různé krmivo, ovoce zeleninku a piškoty a on si postupně
vybíral sám. Strašně měl rád vlhčené piškoty, dnes už je jí suché, kupuji ty nízkoenergetické. Byl
zvyklý jít na ruku i mi vyšplhal na břicho , ale už se začínal projevovat tím, že občas zobnul. Já jsem mu jemně ťukla do zobáčku a pohrozila a tím jsem ho odnaučila, že když je venku z klece, tak do mne nezobe. Pokud je v kleci a vyměnuji mu misku s krmivem nebo vodou, tak doráží. Je to dáno tím, že si brání svoji misku. Do klece ruku nedávám, alexandři to nemají rádi. Pokud nastavím
ruku před dvířka klece, tak si na ruku v pohodě vyleze, ale nesmím mu ji nastavit do klece.
Nemějte obavy, že by mu něco bylo. Začíná být trošku starší než mládě. Alexandři jsou prostě takoví. Dnes už má můj alexandr velký rok a půl a umí opakovat tolik slov a vět, že se tomu
doma smějeme. Vydrží kecat i třičtvrtě hodiny v kuse.

24.7.2020 07:49
RebekaŠtofová

XXX.XXX.221.245

Ďakujem vám za odpovede, má okolo 10 týždňov.

24.7.2020 09:41
misimisi

XXX.XXX.243.14

Chce asi ještě krmit 🤔 Dáváte mu ještě dokrmovaci kaši? Dávejte mu i Nutribird granulky a zrnka, klidně do zobáčku. Podle mě se domáhá krmení. Ovoce, piškot, vodu, zrní, senegalské proso, granulky, ať má k dispozici

24.7.2020 12:34
venavi

XXX.XXX.56.208

Určitě chce ještě krmit, dožaduje se víc než jen kašičky, pomalu ho učte i na jiné krmivo.
Chce to trpělivost, ale nebojte se, jak jsem již psala, zrní proso, piškoty a pokud vidíte, že málo
pije, tak mu stříkačkou trošku vodičky dejte do zobáčku.

24.7.2020 13:34
RebekaŠtofová

XXX.XXX.221.245

Ona už papá zväčša sama, ešte trochu prikrmujem, ale je to skôr toho ochranarskeho ďobania 🙈akokeby si chráni svoje, svoju klietku... Mňa dobne minimálne no na cudzích viac 🙈

24.7.2020 22:19
misimisi

XXX.XXX.243.14

Ano, začíná si hlídat svoje. Dokrmení alexandri jsou sice méně bázliví, zato jsou více oprskli Můžete mu něco dát do zobáčku dříve, než vás klovne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík