Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bavuna

26.7.2020 09:32
Bavuna

XXX.XXX.33.36

Dobrý den,

chci se zeptat ohledně mé andulky (samečka). Máme ji cca 2 měsíce ze zverimexu. Před pár dny začala zvracet nebo vrhat zrní. Je takové zežloutlé a vždy odletí a začne hýbat hlavou dozadu a dopředu a bývá u toho načepýřený.
Ma taky trošku průjem a barva trusu je nazelenava.
Kupuji mu klasické senegalské proso, vitamínové tyčinky a nově vitamínové zrní. Ovoce a zeleninu též dávám. Jinak je veselý, léta hraje si. Ale taktéž při tom "zvracení" tak píská.
Mám o něho strach, takže pomoc by se hodila.

Předem děkuji.

26.7.2020 12:25
Mohy

XXX.XXX.246.222

Dobrý den,

to co popisuje, může být klidně i tok a nemusí to být žádná nemoc. Pokud máte v kleci zrcátko, tak si sameček může myslet, že má při sobě samičku. Samečci běžně krmí samičku tím, že vyvrhují z volete zrníčka. Průjem může být kvůli tomu, že krmíte až moc velkou dávkou ovoce a zeleniny. Zkuste ji na pár dní omezit na minimum.

Ale zdůrazňuji, že to je jen domněnka, samozřejmě se může jednat i o nemoc, v tom případě bych navštívil veterináře, ten by měl nemoc odhalit.

26.7.2020 14:29
Valentko

XXX.XXX.227.132

Bavuna napsal(a):
Dobrý den,

chci se zeptat ohledně mé andulky (samečka). Máme ji cca 2 měsíce ze zverimexu. Před pár dny začala zvracet nebo vrhat zrní. Je takové zežloutlé a vždy odletí a začne hýbat hlavou dozadu a dopředu a bývá u toho načepýřený.
Ma taky trošku průjem a barva trusu je nazelenava.
Kupuji mu klasické senegalské proso, vitamínové tyčinky a nově vitamínové zrní. Ovoce a zeleninu též dávám. Jinak je veselý, léta hraje si. Ale taktéž při tom "zvracení" tak píská.
Mám o něho strach, takže pomoc by se hodila.

Předem děkuji.

Nikdy nekupovať zvieratá vo zverimexoch. Ja som už pochoval 2 andulky zo zverimexu a ďalšiu sa nechystám. Ono ten zverimex v ktorom som ich kupoval je dosť dobrý čo sa týka krmiva a iných chovateľských potrieb. Zvieratá žijú v cistote a zamestnanci vedia poradiť. Len mám podozrenie že sa medzi timi zvieratami nájdu aj choré jedince a oni ich potom predajú. Ale ako hovoril mohy nemusi to byť choroba. Radšej ju kúpte kamaráta a zrjadielka a podobné blbosti vyhoďte. Vtak nepotrebuje vyčačkanú klietku ale kamaráta s ktorým sa zabaví. Ale takých prípadov ako vy tu už bolo dosť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík