Karel1979
napsal(a):
Pur je lehčí a levnější záleží pro koho to bude jestli je potřeba temperovat dá se stavět i z 4 cm silného pur panelu ať se dílo podaří
dejte foto až bude hotovo pro inspiraci dik Karel
Děkuji za reakci. Mám právě nabídku na jádro panelu tvrzená kamenná vata. Temperovat potřebuji v zimě aspoň na minimálně + 15 °C
Dobrý den, řešila jsem také PUR panely, ale nakonec další dřevostavba...ještě nemáme dokončeno..😉zaspárovat, oplechovat ,pletivo a je hotovo...
Doporučuji PUR pěnu...sice s ní jsou panely dražší, než s vatou, ale je snažší montáž, panely se při manipulaci v rozích neodlepují ani nedrolí. Konkrétně v 10cm mohu doporučit.
Jestli bude stavba i se střechou kompletně ze sendvičů, tak pozor na pocení plechů zevnitř, bude to chtít vyřešit i ventilaci 😊
Dobrý den,já ted předělávám voliéry ale nechal jsem původní kostru z trámů a vrchní opláštění s prken,potom jsem kladl velký důraz na myši takže jemné pletivo,plech...pak je tam vrstva difusní folie,do stěn jsem dal 26 cm vaty a na strop 30 cm(kamarádi co dělají dřevostavby říkaj že je to až moc ale jistota..)pak je parotěsná folie..ted me čeká zevnitř obezdění 7,5 cm porfixem a obklad...izolace fonguje výborně,voliéru mám na přímém slunci a když bylo minulý týden vedro tak ve vnitř byl krásný chládek at se daří
Stavěli jsme je především pro nechtěné papoušky z domácností. A díky tomu, že se mi ozývají čím dál více majitelů s nechtěnými žaky, tak budou jen pro ně...už mám jeden pár doma..pět let v pokojové kleci,šíleně moc hraček, oba hůře létají- vypouštěli je jen minimálně, jelikož je nedokázali dostat zpět do klece..hrůza.
Celkovou cenu vám teď neřeknu, ale pokusím se to spočítat a napíšu.