Prodám Rosela rubino

Prodám Roselu pestrou - Prodám samičku rosela rubino rok 2024....
700 KčDobrý den, nevíte někdo jaká je tohle mutace a jakou má cenu? Děkuji za odpověď.🙈
Mi to pořád připadá na křížence s Roselou Žlutohlavou podle zbarvení břicha, jelikož kdyby to bylo po přírodních Pestrých, tak mi tam chybí červená hlava a alespoň náznak, kde má být červená hruď oddělená od žlutého (u mladých žlutozeleného) břicha. K tomu mi tam nesedí ta oranžová na čele a pod ocasem dokonce s červeným lemem.
Asi bych tipoval buď přímý kříženec Pestrá + Žlutohlavá a nebo druhá možnost Pestrá + kříženec Pestrá/Žlutohlavá.
Samce je vidět na fotce, jak jsem již psal vložte foto chovné samice.
Zdravím, vážený pane, čekal jsem foto z jedné voliéry, kde budou vidět všichni tři pohromadě. Vy vložíte fotku se samicí, připadá mi, že z úplně jiné voliéry a začínám pochybovat, že je foto samice z vašeho chovu. Nebojím se napsat, že nás tady klamete a asi jen zkoušíte, jestli to někdo pozná.
Přeji hezký den
Zde přikládám foto, jsem začínající chovatel a jen jsem chtěl poradit co je to za mutaci. Nikdy jsem rosely nekřížil a ani nemám tu možnost, protože žádné rosely žlutohlavé nemám. Čekal jsem spíše rady než kritiku.
Majkl7
napsal(a):
Zde přikládám foto, jsem začínající chovatel a jen jsem chtěl poradit co je to za mutaci. Nikdy jsem rosely nekřížil a ani nemám tu možnost, protože žádné rosely žlutohlavé nemám. Čekal jsem spíše rady než kritiku.
Nikdo vás tady vyloženě nekritizoval zase se nelitujte. Pánové se snažili rozpoznat o co jde, bohužel váš papoušek nevykazuje žádné znaky známích mutací, tak potom logicky se dívají i jinými směry, aby vám poradili co je vlastně zač. Může to být klidně mezidruhový kříženec, kde se geny projeví až v iksté generaci. Dám příklad u nás prodával jeden pán penanty, když jich bylo málo a u poloviny penantů se objevily nažloutlé líčka a taky se pán dušoval, že je nekříží s jinými druhy, ale po dlouhých letech přiznal, že si pomohl na začátku s jiným druhem rozely, protože nemohl sehnat penanta. Ale pořád je možné, že po přepeření bude zbarvený jako klasická rozela pestrá, takže bych počkal na první přepeření a pak bych byl moudřejší.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,před asi dvaceti lety jsem koupil podobné mládě,foto zde.Překvapení se však nekonalo.Nechte ho přepeřit,třeba budete mít více štěstí než já.
Robte si fotodokumentáciu preperovania toho zvláštneho jedinca. Samozrejme radím ponechať si ho. Je pravda že v krvy naších rozel pestrých koluje krv asi celého rodu ale aj tak budú mať fotky svoju hodnotu pri objasňovaní určitých súvislostí ktoré sa možno vyskytnú v chovoch v budúcnosti. Je však aj moznost že vták preukáže nezvratné mutacne znaky a my skeptici budeme rozmýšľať ako s ním máte naložiť ďalej...