Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2020 19:19
Majkl7

XXX.XXX.22.246

Dobrý den, nevíte někdo jaká je tohle mutace a jakou má cenu? Děkuji za odpověď.🙈

11.8.2020 19:04
Sula.jaroslav@email.cz

XXX.XXX.155.0

Dobrý den, prosím můžete vložit foto chovného páru a případně napište jaké druhy ve voliéře máte pohromadě.

11.8.2020 19:39
petajz

XXX.XXX.144.34

Kříženec?

11.8.2020 20:27
Majkl7

XXX.XXX.27.133

Mám to přírodní pár...s jedním párem andulek.
Minulý rok měli tři čistý přírodní mladé a tenhle rok tuhle a dvě lutino.

12.8.2020 10:06
Sula.jaroslav@email.cz

XXX.XXX.155.0

Nezdá se mi to. Prosím dejte foto chovného páru a i s odchovem, myslím tím i ty lutina, jak jste psal. A prosím pokuste se nafotit i záda tohoto vašeho záhadného jedince a pak budeme možná chytřejší 🤔🤨🤔

12.8.2020 10:44
Sula.jaroslav@email.cz

XXX.XXX.155.0

Mi to pořád připadá na křížence s Roselou Žlutohlavou podle zbarvení břicha, jelikož kdyby to bylo po přírodních Pestrých, tak mi tam chybí červená hlava a alespoň náznak, kde má být červená hruď oddělená od žlutého (u mladých žlutozeleného) břicha. K tomu mi tam nesedí ta oranžová na čele a pod ocasem dokonce s červeným lemem.
Asi bych tipoval buď přímý kříženec Pestrá + Žlutohlavá a nebo druhá možnost Pestrá + kříženec Pestrá/Žlutohlavá.
Samce je vidět na fotce, jak jsem již psal vložte foto chovné samice.

12.8.2020 10:55
Majkl7

XXX.XXX.29.211

Lutina už mám pryč a foto samice pošlu odpoledne.

13.8.2020 09:10
Sula.jaroslav@email.cz

XXX.XXX.155.0

Zdravím, vážený pane, čekal jsem foto z jedné voliéry, kde budou vidět všichni tři pohromadě. Vy vložíte fotku se samicí, připadá mi, že z úplně jiné voliéry a začínám pochybovat, že je foto samice z vašeho chovu. Nebojím se napsat, že nás tady klamete a asi jen zkoušíte, jestli to někdo pozná.
Přeji hezký den

13.8.2020 09:30
Majkl7

XXX.XXX.29.211

Je to jedna velká voliéra..rád bych zjistil co je to mládě za mutaci, nemám potřebu někoho zkoušet...

13.8.2020 09:49
Latam 21

XXX.XXX.208.88

Dobrý den. také bych chtěl poznamenat pro lepší posouzení odchovu by bylo třeba vyfotit chovný pár i s mláďaty. Fotky by měla být dobře osvětlená a mladí a staří nafocení nejen zepředu ale i ze zadu. tak je možno něco posuzovat. Díky za pozornost a hezký den.

14.8.2020 18:15
Latam 21

XXX.XXX.208.88

Tak už asi je diskuzi konec. Společné fotky se asi nedočkáme. Tak na shle.

14.8.2020 18:52
Majkl7

XXX.XXX.92.111

Zítra pošlu, nejsem doma.

15.8.2020 12:16
Majkl7

XXX.XXX.189.241

Zde přikládám foto, jsem začínající chovatel a jen jsem chtěl poradit co je to za mutaci. Nikdy jsem rosely nekřížil a ani nemám tu možnost, protože žádné rosely žlutohlavé nemám. Čekal jsem spíše rady než kritiku.

15.8.2020 13:01
frodik

XXX.XXX.233.6

Majkl7 napsal(a):
Zde přikládám foto, jsem začínající chovatel a jen jsem chtěl poradit co je to za mutaci. Nikdy jsem rosely nekřížil a ani nemám tu možnost, protože žádné rosely žlutohlavé nemám. Čekal jsem spíše rady než kritiku.

Nikdo vás tady vyloženě nekritizoval zase se nelitujte. Pánové se snažili rozpoznat o co jde, bohužel váš papoušek nevykazuje žádné znaky známích mutací, tak potom logicky se dívají i jinými směry, aby vám poradili co je vlastně zač. Může to být klidně mezidruhový kříženec, kde se geny projeví až v iksté generaci. Dám příklad u nás prodával jeden pán penanty, když jich bylo málo a u poloviny penantů se objevily nažloutlé líčka a taky se pán dušoval, že je nekříží s jinými druhy, ale po dlouhých letech přiznal, že si pomohl na začátku s jiným druhem rozely, protože nemohl sehnat penanta. Ale pořád je možné, že po přepeření bude zbarvený jako klasická rozela pestrá, takže bych počkal na první přepeření a pak bych byl moudřejší.

alfonzo

15.8.2020 13:03
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,před asi dvaceti lety jsem koupil podobné mládě,foto zde.Překvapení se však nekonalo.Nechte ho přepeřit,třeba budete mít více štěstí než já.

15.8.2020 15:00
zbosace

XXX.XXX.19.33

Robte si fotodokumentáciu preperovania toho zvláštneho jedinca. Samozrejme radím ponechať si ho. Je pravda že v krvy naších rozel pestrých koluje krv asi celého rodu ale aj tak budú mať fotky svoju hodnotu pri objasňovaní určitých súvislostí ktoré sa možno vyskytnú v chovoch v budúcnosti. Je však aj moznost že vták preukáže nezvratné mutacne znaky a my skeptici budeme rozmýšľať ako s ním máte naložiť ďalej...

Přidejte reakci

Přidat smajlík