Moc prosím o pomoc o určení co je to za mutace a pohlaví. Jsou to naší mladí a rád bych věděl co máme, chtěl bych je prodat, ale netuším co to jsou za mutace. Moc děkuji za kladné odpovědi. Zpěváky mám druhým rokem a ještě o nich moc nevíme... Děkuji
alfonzo

XXX.XXX.0.243
SGY
Jak jste došel k výsledku,že samec opalín na fotce štěpí na ino?
alfonzo

XXX.XXX.0.243
SGY
JJ,já to přehlídl,také většinou koukám co chovatel má na fotkách.Takto je to jasné a jednoduché.Ale ta rubinka není klasické lutino opalín,vypadá to na skořici,nebo pallid.
alfonzo
napsal(a):
SGY
JJ,já to přehlídl,také většinou koukám co chovatel má na fotkách.Takto je to jasné a jednoduché.Ale ta rubinka není klasické lutino opalín,vypadá to na skořici,nebo pallid.
No, ta žlutá vypadá poněkud jinak - přikládal jsem to celkově bledší vybarvenosti.
Jenomže pallidIno opalínka to být nemůže a připadá mi to, že té žluté je tam přeci jenom dost na to, aby to byla pallid opalína - tam by bylo více šedé, hlavně na křídlech (tedy alespoň podle těch, které jsem kdysi taky měl).
U skořicového lutina, je žlutá barva naopak sytější.
Pak je tady ještě varianta, že by to mohla být tyrkysová lutino opalína - světlejší žlutá by tomu odpovídala. Jenomže pak by oba rodiče museli minimálně štěpit na tyrkys.
Asi by bylo dobré, kdyby zadavatel vložil pořádné fotky rodičů, u otce hlavně letky a ocasní pera - třeba to pak bude jasnější, jako v tom dalším vlákně
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Jak na tu samičku koukám,tak mám pocit,že nemá červené oko,ale červenohnědé,tudíž není klasické ino,ale skořice možná ještě něco dalšího jak uvádíte,ale co?Ještě vidím další možnost.Možná se pletu,jen střílím od boku,znát předky rodičů by vše usnadnilo.
Ano, možnost to je. Ale vzhledem k tomu, že pokud je mutace faded vůbec u nás zastoupena, tak velice málo, tak je asi nepravděpodobné, že by měl zadavatel oba rodiče štěpáky.
Ale máte pravdu, není to nemožné.
Nicméně fotka taky může být zavádějící. Hodně závisí na tom čím se fotí, v jakých světelných podmínkách atd. - nejsem fotograf, ale ne každá fotka barevně odpovídá skutečnosti.
clok

XXX.XXX.57.161