Chybějící prsty u mníšků - dědičnost?

Mníšek šedý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2020 11:17
cicinka

XXX.XXX.191.230

Dobrý den,
koupila jsem od chovatele mládě mníška s chybějícím prstem (věděla jsem o tom). Chovatel říká, že se mu to v chovu občas objeví, některý rok 1 mládě, jiný to nemá žádné, další rok třeba 3 (má 6 párů).
A já se ptám, čím to je způsobeno a je to dědičné, ví někdo? Viz foto. Je to lutino pták, pomůže např. dopárovat s přírodním ptákem?
Děkuji.

alfonzo

20.8.2020 12:46
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,pokud máte možnost,mnicha vraťte a zpět peníze.Má toy syndrom a jak koukám na fotu,které jsem si zvětšil,tak odpadnou i další prsty.Není to dědičné,je to většinou z nízké vlhkosti prostředí kde mláďě roste,také mě to párkráte potkalo.S veterinářem to neřešte,jen z vás vytahá peníze a nic nesvede.Snažil jsem se to řešit mnohokráte i s návody s naříznutím zaškrcené části z důvodu prokrvení,sírový roztok,který je doporučován také nezabral.Měl jsem to u amazoňanů zelenokřídlých,naposledy u samičky horské lutino,ta měla jen koneček prstu,léčeno vším možným,vyhozené peníze,nakonec konec prstu zaschnul a odpadl.Dejte na moji zkušenost,jiná cesta není.

Neregistrovaný uživatel

20.8.2020 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.13

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,pokud máte možnost,mnicha vraťte a zpět peníze.Má toy syndrom a jak koukám na fotu,které jsem si zvětšil,tak odpadnou i další prsty.Není to dědičné,je to většinou z nízké vlhkosti prostředí kde mláďě roste,také mě to párkráte potkalo.S veterinářem to neřešte,jen z vás vytahá peníze a nic nesvede.Snažil jsem se to řešit mnohokráte i s návody s naříznutím zaškrcené části z důvodu prokrvení,sírový roztok,který je doporučován také nezabral.Měl jsem to u amazoňanů zelenokřídlých,naposledy u samičky horské lutino,ta měla jen koneček prstu,léčeno vším možným,vyhozené peníze,nakonec konec prstu zaschnul a odpadl.Dejte na moji zkušenost,jiná cesta není.

Z jedne fotky takovy skvely vestec. Ty schopnosti jsou masakr 😂

20.8.2020 18:24
Froli-1

XXX.XXX.77.224

TOE syndrom, jinak souhlas s Alfonzem

alfonzo

20.8.2020 21:21
alfonzo

XXX.XXX.0.243

leithian
Nejsem věštec,něco o nemocech zvířat vím.Proč musíte vše jen komentovat.Dodnes jste neodpověděla na šetrnější přípravek než Biokill z jiné diskuze,tam jste to také rozvrtala hulvátstvím a nic chytrého z vás nevylezlo,jste naprosto nepotřebná pro jakoukoli odbornou diskuzi.Kouknul jsem i jinam na ifauně a stejné sprosťárny praktikujete i vjiných vláknech.

alfonzo

21.8.2020 11:09
alfonzo

XXX.XXX.11.87

Froli-1
Dobrý den,opět jsem to napsal špatně,jako v minulém vlákně,ten výraz mám nějak po svém uložen v hlavě,ale jinak vím oč se jedná "TOE".

22.8.2020 17:56
petajz

XXX.XXX.144.34

alfonzo napsal(a):

Asi jste myslel amazoňan zelenolící,ale jinak souhlasím s tím co jste napsal.Zažil jsem to kdysi u žaka.

alfonzo

22.8.2020 19:37
alfonzo

XXX.XXX.0.243

petajz
Zdravím,moc děkuji za opravu,jednalo se o oranžovokřídlé amazoňany,koukám,že blbnu a to nepiju,asi to bude vrozené.A to si to po sobě vždy přečtu,nemám možnost opav a stejně odkliknu kravinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík