Jakou máte zkušenost s přepárováním již starších chovných párů rozel pestrých?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2020 17:31
Latam 21

XXX.XXX.208.88

Chtěl bych se zeptat jaká je vaše zkušenost s případným přepárováním rozel pestrých, které třeba po dvou sezonách neodchovali mladé a mají čistá vejce. Samec toká ovšem samička mu ulétává.
Kdy je nejvhodnější ptáky dát od sebe a nové partnery k sobě. Jsou prý chovatelé, kteří na podzim dávají zvlášť samce i samice, Po novém roce prý sestavují nové páry.
Díky za názory.

20.8.2020 19:58
Kokr

XXX.XXX.85.112

Já jsem to udělal vloňském roce po chovné sezoně a z jara mi nasedli. U mníšků mi padla samice z jara, dal jsem hned jinou a odchovali 5 mladých. Taková moje zkušenost!

21.8.2020 10:08
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

mně přežil samec rozely dvě samice a pokaždé tu náhradní nepřijal hned, ale až po několika měsících. Na jaře, když šel do toku mu byla už "sympatická" a přijal ji. Odchovy byly slušné, byl to dobrý a starostlivý samec. Měli i 7 mladých v budce.

21.8.2020 12:19
JoPe

XXX.XXX.82.6

Moje zkušenost je taková, že i když vyzkoušíte všechny možné finty, tak může nastat případ, že se odchovu od vámi zvoleného páru nedočkáte a někdy se k sobě dají jako králíci a je to doslova na počkání. Chce to trochu odvahy,trpělivosti, času na pozorování a improvizace, takže nezbývá něž popřát hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík