reno7

XXX.XXX.167.224
Zdravím, máte někdo zkušenosti s chovem ve voliérách nad sebou? Osazenstvo by byla Austrálie..
Voliéry by měly být ve stylu jako je na fotkách.
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já nevím, na mě to působí jak taková množka....
Beru bednové klece / voliéry. Ale tohle mi přijde divné. Mmch. přijde mi to na ty dané druhy sakra malé.
Zdravím, Ta deka mě doslova rozesmála, taky se ráda kochám pohledem do voliér, ale ještě jsem u toho neležela. V židli jsem už u voliér usnula, takže tohle by šlo samo
Ale teď vážně, opravdu to nevypadá dobře.
Popravdě si nedovedu ani toho alexandra jak je na fotu ,představit že roztáhne křídla. A kdyby byly ty,, kotce,, větší, tak na vrchní lezete po žebříku. Mě to připomíná akvarijní stěnu.
Pro droboť ok, ale v tomto podaní,, za mě neee !!!
proč124

XXX.XXX.184.99
napsal(a):
Já nevím, na mě to působí jak taková množka....
Beru bednové klece / voliéry. Ale tohle mi přijde divné. Mmch. přijde mi to na ty dané druhy sakra malé.
jen pro infromaci, bednové klece nad sebou se od tohoto odlišují čím? Viděl jsem takhle odchovávat mutační alexandry velké... přes zimu byli na vytápěné půdě (hnízdí přes zimu, což určitě víte) v kubíkových klecích s budou z venku... do dubna vyhnízdili a potom šli přes léto do velkých voliér (samci,samice, mládata zvlášt) snad 10m x 3mx3m a můžu vám říct, že tak kvalitní ptáky jsem dlouho neviděl.

proč124
napsal(a):
jen pro infromaci, bednové klece nad sebou se od tohoto odlišují čím? Viděl jsem takhle odchovávat mutační alexandry velké... přes zimu byli na vytápěné půdě (hnízdí přes zimu, což určitě víte) v kubíkových klecích s budou z venku... do dubna vyhnízdili a potom šli přes léto do velkých voliér (samci,samice, mládata zvlášt) snad 10m x 3mx3m a můžu vám říct, že tak kvalitní ptáky jsem dlouho neviděl.
Bednové klece = chov malých papoušků (andulky, aymary, droboť, apod.). Určitě ne nic většího než korela.
V kubíkových klecích?!?!? Chudáci ptáci!!!! To už není chov, ale množírna.
proč124

XXX.XXX.184.99
napsal(a):
Bednové klece = chov malých papoušků (andulky, aymary, droboť, apod.). Určitě ne nic většího než korela.
V kubíkových klecích?!?!? Chudáci ptáci!!!! To už není chov, ale množírna.
proč chudáci? Přes letní měsíce je má ve velkých venkovních voliérách - 10m dlouhých...Krásní ptáci, silní v peří. Přes zimní měsíce v kubíkovkách spolehlivě vyhnízdí, dává je tam na přelomu listopadu, prosince. Samice je stejně skoro celou dobu zalezlá v boudě a samec hlídkuje u vletového otvoru. A mladí se v takových volierkách nemohou zranit když vylétnou. O co já jsem přišel mláďat ve u al.velkých v 6m voliérách...
Jinak tento způsob chovu - zimní hnízdění v kubíkovkách a letnění ve velkých voliérách se plně osvědčil, také do toho půjdu. Zateplím půdu nad barákem, udělám vikíře, zavedu topení.
Zdravím. v diskusi bylo uvedeno cituji,,Přes letní měsíce je má ve velkých venkovních voliérách - 10m dlouhých. To je super, s tím bych neměla problém. Toto je ale foceno v letních měsících, dle stínu od slunce a natažené hadice, a já tedy 10m dlouhé voliéry nevidím, takže pro ptáky smutné.
Dobrý den,nevím jak jsem si to přečetl já,ale na odpověd´reno7 se tu nikdo nevyjádřil.Hned každý vidí množírnu,a má k tomu plno řečí .
Psal o chovu austrálie, nemusí to bít králováci, ale třeba zpěváci nebo něco menšího.Já tam vidím i žaky ,alex.malé .Foto bylo jen pro představu a nebude to jako návod.Jak se to čistí to asi bude tou hadicí co tam je vidět.
Chov v kubíkovkách je normální,amazonci,senegalci,mayeráci atd.Koukněte na vogelarenu co se odchovává v metrové kleci.
A proč 124 nic nepsal o chovu přes léto,ale přes zimu a to letnění mladých myslel v těch velkých voliérách a ne těch na na fotu.
Tak to jsem si to teda přečetl já a dvou etážové voliéry, když není místo a je to trochu vymyšlené schvaluji.