Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2020 20:04
Archie213

XXX.XXX.207.62

Dobrý večer všem,
Dnes mi bohužel zemřela samička andulky.
Každopádně, mám ještě ochočeného samečka. Voliéru - cca 80×80×150 cm.
Poslední dobou mě hodně zaujaly aymary.
Myslíte, že by byl hodně špatný nápad pořídit k andulce aymaru?
Snesly by se?
Nebo zase pořídit další andulku?

11.9.2020 20:15
Valentko

XXX.XXX.248.16

Archie213 napsal(a):
Dobrý večer všem,
Snesly by se?

To druhé

11.9.2020 22:44
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
Valentko, už ses naučil barevné formy svých 7,1 andulek? Podle tvé reakce na ty růžové asi ne.
A teď pro Vás Archie. Stalo se mi vlastně to stejné a měl jsem doma náhodou navíc samičku aymary a tak jsem ji dal se samečkem andulky dohromady. Protože aymary rády nocují v budce tak jsem jim dal i budku. Samička na noc zalezla do budky a andulák seděl na bidle u budky. Po čase spolu začali tokat a k mému překvapení samička aymary snesla dvě vajíčka. Samozřejmě z toho nic nebylo. Takže pokud si sednou, tak jejich společnému chovu nic nebrání. Přeji hodně radosti z chovu

12.9.2020 07:50
Archie213

XXX.XXX.207.62

zd50 napsal(a):
Zdravím,
Valentko, už ses naučil barevné formy svých 7,1 andulek? Podle tvé reakce na ty růžové asi ne.
A teď pro Vás Archie. Stalo se mi vlastně to stejné a měl jsem doma náhodou navíc samičku aymary a tak jsem ji dal se samečkem andulky dohromady. Protože aymary rády nocují v budce tak jsem jim dal i budku. Samička na noc zalezla do budky a andulák seděl na bidle u budky. Po čase spolu začali tokat a k mému překvapení samička aymary snesla dvě vajíčka. Samozřejmě z toho nic nebylo. Takže pokud si sednou, tak jejich společnému chovu nic nebrání. Přeji hodně radosti z chovu

Děkuji za pozitivní odpověď .

12.9.2020 09:00
eli22

XXX.XXX.58.42

zd50 napsal(a):
Zdravím,

S tímhle fakt nesouhlasím, promiňte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2020 07:25

Archie213 napsal(a):
Dobrý večer všem,
Snesly by se?

Máme obojí a nedala bych je k sobě.

Za a) jiná strava (aymara potřebuje víc kalorické krmení)
za b) andulka je akčňák, aymara taková hodná puťka
-, už vidím, jak ji andulka odhání od krmení
za c) aymary nezvládají zimu venku, takže pokud máte voliéru venku, musíte je zazimovat
za d) aymary spíš šplhají, pokud by došlo k potyčce, tak andulce neuteče

Suma sumárum bych pořídila k andulákovi andulku - pokud chcete chovat, tak samici. Jinak jako parťák bude fajn i druhý sameček. A aymary zvlášť.

13.9.2020 08:40
Archie213

XXX.XXX.207.62

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máme obojí a nedala bych je k sobě.

Za a) jiná strava (aymara potřebuje víc kalorické krmení)
za b) andulka je akčňák, aymara taková hodná puťka
-, už vidím, jak ji andulka odhání od krmení
za c) aymary nezvládají zimu venku, takže pokud máte voliéru venku, musíte je zazimovat
za d) aymary spíš šplhají, pokud by došlo k potyčce, tak andulce neuteče

Suma sumárum bych pořídila k andulákovi andulku - pokud chcete chovat, tak samici. Jinak jako parťák bude fajn i druhý sameček. A aymary zvlášť.

Voliéra je doma.
Děkuji za vysvětlení. Jinak andulák je úplný pohodář. Má nutkání se se všema kamarádit.... I s kocourem...... Ten už teda nemá raději přístup do místnosti s andulákem .
Byl tak trochu šikanován samicí, byla pěkná mrška.
Tušila jsem, že s tou potravou může být problém. Začnu se tedy poohlížet po další andulce, spíš půjdu do samečka

13.9.2020 09:02

Archie213 napsal(a):
Voliéra je doma.
Děkuji za vysvětlení. Jinak andulák je úplný pohodář. Má nutkání se se všema kamarádit.... I s kocourem...... Ten už teda nemá raději přístup do místnosti s andulákem .
Byl tak trochu šikanován samicí, byla pěkná mrška.
Tušila jsem, že s tou potravou může být problém. Začnu se tedy poohlížet po další andulce, spíš půjdu do samečka

Jo, ono jsou některé samice dost dominantní. :)

Aymary jsou fajn, takoví tišší krasavci. My už máme 3 páry. :) A proti andulkám jsou to, co do akčnosti a hlasitosti, úplná "ořezávátka". :D

13.9.2020 11:31
Archie213

XXX.XXX.207.62

Jo, ono jsou některé samice dost dominantní. :)

Aymary jsou fajn, takoví tišší krasavci. My už máme 3 páry. :) A proti andulkám jsou to, co do akčnosti a hlasitosti, úplná "ořezávátka". :D

Jojo, aymary mě fakt zaujaly.
Někdy do budoucna, uvidíme

13.9.2020 11:41

Archie213 napsal(a):
Jojo, aymary mě fakt zaujaly.
Někdy do budoucna, uvidíme

Však jo. Taky pořizujeme postupně. ;) Navíc aymary je trošku těžší sehnat. Nejsou zas tak rozšířené, až mi to přijde škoda.

13.9.2020 15:02
eli22

XXX.XXX.58.42

Však jo. Taky pořizujeme postupně. ;) Navíc aymary je trošku těžší sehnat. Nejsou zas tak rozšířené, až mi to přijde škoda.

Ono zase není moc chovatelů. Když jsem se bavila s lidmi, co je chovali, tak to vzdali kvůli řídkému trusu. Někomu to může vadit.

13.9.2020 15:22

eli22 napsal(a):
Ono zase není moc chovatelů. Když jsem se bavila s lidmi, co je chovali, tak to vzdali kvůli řídkému trusu. Někomu to může vadit.

Osobně mi to nepřijde tak hrozné. To
např. andulky, když mají dost ovo-zel, taky úplně tuhý trus nemají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík