Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2020 15:54
Mukl0007

XXX.XXX.169.36

Dobry den,
budu stavet volieru (5x2x3 m) s vyhrivanym zimovistem (3x1,5x3 m) a muj dotaz zni:
“Jake druhy lze v takove voliere chovat spolecne?”
Uvazoval jsem o paru rozel, korel, 3 pary andulek, nejake zebricky a na zem krepelky.

Voliera by mela slouzit jen “pro potechu oka” a oziveni dvorku. Urcite ale nechci, aby ptaci trpeli, naopak.

A jeste druhy dotaz: “V zimovisti budu temperovat, mam tam ptaky pres zimu zavirat, nebo nechat prulety otevrene a ono se schovaji sami?”

Dekuji predem za nazory

18.9.2020 16:01
jarat

XXX.XXX.205.181

Pro australské papoušky + zebříčky + křepelky nepotřebujete vyhřívané zimoviště. Stačí jim krytý zálet.

18.9.2020 16:14
Mukl0007

XXX.XXX.240.39

No, tu moznost mam a udelam ho. Proto se zde ptam, co by tam slo dat i jineho.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2020 17:19

zdravím

určite bez rozel.

18.9.2020 17:38
Beliciak8

XXX.XXX.239.234

Netreba počuvať reči ako rozely nie a pod. vždy to je individualne a v tak velkej voliere to fungovať môže (ale aj nemusí ).
Neviem povedať ako sa spravaju rozely a korely k sebe v dobe odchovu ale ja mam rozely s andulkami a zebričkami a absolutne žiadna agresia.
Zimujem rozely s korelami a tiež bez problemov.

Ešte by som tam kludne pridal parik neofém.

Vždy to je individualne niekomu to funguje niekomu nie treba skusiť a pozorovať. Každy vták ma inú povahu.

18.9.2020 17:42

Mukl0007 napsal(a):
Dobry den,
budu stavet volieru (5x2x3 m) s vyhrivanym zimovistem (3x1,5x3 m) a muj dotaz zni:
“Jake druhy lze v takove voliere chovat spolecne?”
Uvazoval jsem o paru rozel, korel, 3 pary andulek, nejake zebricky a na zem krepelky.

Voliera by mela slouzit jen “pro potechu oka” a oziveni dvorku. Urcite ale nechci, aby ptaci trpeli, naopak.

A jeste druhy dotaz: “V zimovisti budu temperovat, mam tam ptaky pres zimu zavirat, nebo nechat prulety otevrene a ono se schovaji sami?”

Dekuji predem za nazory

Rozely jsou agresoři, takže ty bych vynechala. Můžete s klidem přidat pár papoušků horských či nádherných. Špatně neuděláte ani s pap.zpěvavými či neofémami.

Jinak temperování pro tyto druhy opravdu netřeba. Spíš bych řekla, že by jim dělal hůř ten přechod teplo-zima. Teda záleží taky, na kolik stupňů by to bylo, že jo. :) V případě velkých mrazů asi lepší zavřít a ráno vypustit, když už. Jinak budete topit tzv. "pánu bohu do oken"

18.9.2020 18:03
Mukl0007

XXX.XXX.169.36

Dekuji :).
Zimni ubykace bude tedy bez vyhrevu- tim jednodussi.

20.9.2020 13:34
Pavel St

XXX.XXX.250.120

Zdravím. Takovou voliéru (mimo další voliéry a voliéry pro odchovy) pro potěchu oka, mám již několik let. Má velikost 4x1.5x2 m, je v ní různorodá směs papoušků a zimuji v ní i některé chovné páry po chovné sezóně. Aktuálně : pár rozel žlutobřichých, pár barnardů límcových jižních, kakariky, pár korel, samci rozely pestré a žlutolící, samec papouška nádherného, hejnko andulek. Na jaře dávám některé páry do samostatných voliér, jiní tam zůstávají. Nepotřebuji odchovávat od všech párů, nemám ani tolik prostoru. Naopak z vnitřního zimoviště přijde pár alexandrů rudohlavých, neoféma bourek, alexandr vousatý. Nikdy jsem neměl žádné ztráty ani větší šarvátky nebo rvačky mezi ptáky. Jen při přidávání nový jedinců dávám do voliery 2x víc větví. Ve voliéře je stále dostatek čerstvých větví, jedle, smrk, borovice, vrby, teď dávám větve červených jeřabin a rakytníku a je to krásný pohled, když barnard s rozelou žlutobřichou hoduje společně na trsu jeřabiny. Tuto voliéru mám u posezení na zahradě a trávím u ní během roku spoustu času. Je to výjimečný pohled na pestrou a veselou voliéru, plnou zeleně a různobarevných krasavců. Budky do ní samozřejmě nedávám. Ať se všem daří. Pavel

Přidejte reakci

Přidat smajlík