Papoušek senegalský

Prodám Papouška senegalského - Ručně dokrmený-kroužkovaný,vhodný jako domác...
4500 Kč
Dobrý den,
mám papouška senegalského, kupoval jsem letos na jaře, samec potvrzený lab. testem. Před pár dny jsme ho přesunuli domů kvůli nízkým teplotám a bude zde až do jara. Je v prostorné kleci a pravidelně ho pouštím ven každý den.
Co je doma, tak často a docela dlouho běhá po bidle doleva doprava s mírně nadzvedlými křídly a rychle kýve hlavou nahoru dolů. Vydává u toho tiché kňouravé zvuky nebo si tiše píská. Případně se postaví na bidlo přímo ke stěně klece a jak zaseklá gramofonová deska: jedna noha na klec, hlava nahor a křídla podél těla, noha zpátky na bidlo, hlava dolů a křídla mírně nahoru. Tohle opakuje 2x za vteřinu, tj. rychle třeba několik minut v kuse v kombinaci s pobíháním na bidle.
Co to podle vás znamená? Má moc energie a chce se třeba ještě proletět? Nevybavím si, že by tohle dělal, když byl venku. Sem tam se po bidle proběhl, ale doma to dělá skutečně velmi často. V kleci má hračky, větve na okus, věnujeme se mu, takže nuda mu opravdu nehrozí.
Díky za tipy.
Michal
Kývání hlavou nahoru a dolů dělala moje alexandřice, když byla naštvaná .
Zkuste mu vyrobit třeba nějaký hlavolam, novou hračku..
Možná bych zvážila i pořízení kamaráda.
Anebo mu postavte "ptačí strom" nebo nějaké vysoké bidlo a dejte mu to k oknu. Může se dívat z okna, mohlo by ho to chvíli zabavit.
Venku měl totiž pořád co pozorovat
michal.siegel
napsal(a):
Dobrý den,
mám papouška senegalského, kupoval jsem letos na jaře, samec potvrzený lab. testem. Před pár dny jsme ho přesunuli domů kvůli nízkým teplotám a bude zde až do jara. Je v prostorné kleci a pravidelně ho pouštím ven každý den.
Co je doma, tak často a docela dlouho běhá po bidle doleva doprava s mírně nadzvedlými křídly a rychle kýve hlavou nahoru dolů. Vydává u toho tiché kňouravé zvuky nebo si tiše píská. Případně se postaví na bidlo přímo ke stěně klece a jak zaseklá gramofonová deska: jedna noha na klec, hlava nahor a křídla podél těla, noha zpátky na bidlo, hlava dolů a křídla mírně nahoru. Tohle opakuje 2x za vteřinu, tj. rychle třeba několik minut v kuse v kombinaci s pobíháním na bidle.
Co to podle vás znamená? Má moc energie a chce se třeba ještě proletět? Nevybavím si, že by tohle dělal, když byl venku. Sem tam se po bidle proběhl, ale doma to dělá skutečně velmi často. V kleci má hračky, větve na okus, věnujeme se mu, takže nuda mu opravdu nehrozí.
Díky za tipy.
Michal
A venku byl taky sám?
Dobrý den,
znamená to přesně to, co jste psal. Papoušek má moc energie, nudí se a takto dává najevo svoji nespokojenost. Nuda mu nehrozí jen z Vašeho pohledu. Hračky v kleci musíte obměňovat, papoušci jsou chytří a některé je přestanou bavit. Někdy pomůže přesunout je na jiné místo. Nemusí to být jen velikostí klece, papoušci se dokáží nudit i ve velké. Taky ne všechny hračky se jim líbí. U nás zabrala jedna věc, se kterou si papoušci hrají třeba hodiny. Čistá papírová krabice, vystřihnout tam dvířka a vzadu třeba okénko, já jim jí dávám nahoru na velkou klec, dovnitř jim dám dřívka, papoušci lezou dovnitř, krabicí si různě upravují a zabaví se tím. Nebo jim kupují domečky pro králíky, okusují dřevo, upravují si ho, ale tam se bohužel musí dávat pozor na hřebíky. Ideální je tento tunel, kde hřebíky nejsou. První den se třeba domečku bojí, okukují ho, ale další den si s ním už hrají.
https://www.akva-exo.cz/detail/pro-hlodavce/domecky/drevene/10558/
Ideální je opravdu ptačí strom, naši papoušci ho mají, na něm navěšené dřevíčka, šišky, vyhrají si tam...
Díky všem za reakce :-) Nelenil jsem a hned postavil 3 stromy, jeden menší na stůl a dva vysoké do místnosti. Od té doby mám akorát problémy dostat ho zpátky do klece. Ráno je to OK, to se vrátí hned jak mu dovnitř dám plnou misku, ale když ho pustím odpoledne, tak je to boj. Co jsem ho přemístil dovnitř tak po přenosu trochu ztratil důvěru a na prsty už si nevleze + občas se mě také snaží klovnout, když mu chci dát dobrotu z ruky. Takže jsme se posunuli o necelé 2 měsíce zpátky, ale chce to jen čas, než si zvykne. Nicméně na těch stromech se opravdu pořádně vyřádí a potom už je v kleci klidný, takže velice děkuji za doporučení!
Nemusíte ho brát na ruku a někdy na ruku papoušci zaútočí i když je přenášite na bidle, protože se jim do klece nechce. Ideální jako bidlo je zahnutá větev do L, kde ji držíte za spodní část, takže papoušek na ruku nemůže. Já když chci dat papousky ze stromu do klece, tak stačí říct do klece a samecek tam zaletí sám, na začátku dostal vždy něco dobrého, když se nechal přenést bez problému a naučil se to pak sám na povel. Samičku prenasim pravé na zahnutém bidle.