Lze odnaučit papouška křičet, když nejsem doma?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ctenar123

4.10.2020 18:18
ctenar123

XXX.XXX.67.130

Dobrý den,

mám prosím dotaz. Pořídila jsem si asi před měsícem pyruru. Je úplně úžasný. Ale řeším momentálně jeden problém, s kterým si vůbec nevím rady. Pokaždé když jsem pryč z domu hrozně křičí. Když jsem doma tak to nedělá. A bohužel mé sestře která s ním sdílí pokoj to je nepříjemné. - víte s hladinou hluku se počítalo, ale on řve úplně pořád - dá se to prosím nějak aspoň zmírnit? Zkoušela jsem hračky. Koupila jsem několik přírodních hraček. Ale nevím jestli to úplně zafungovalo. Chvíli jsem se bála, že se mu málo věnuji, ale je puštěný každý den minimálně dvě hodiny. (Většinou když nejsem v práci tak kolem 4). Z toho ten čas pokaždé, když chce se mu věnuji, hrajeme si, mazlíme se a tak. Budu prosím moc vděčná pokud mi někdo poradí, jak ten hluk aspoň zmírnit.

Moc děkuji za odpovědi.

HlucnyPtak

4.10.2020 18:28
HlucnyPtak

XXX.XXX.139.16

ctenar123 napsal(a):
Dobrý den,

mám prosím dotaz. Pořídila jsem si asi před měsícem pyruru. Je úplně úžasný. Ale řeším momentálně jeden problém, s kterým si vůbec nevím rady. Pokaždé když jsem pryč z domu hrozně křičí. Když jsem doma tak to nedělá. A bohužel mé sestře která s ním sdílí pokoj to je nepříjemné. - víte s hladinou hluku se počítalo, ale on řve úplně pořád - dá se to prosím nějak aspoň zmírnit? Zkoušela jsem hračky. Koupila jsem několik přírodních hraček. Ale nevím jestli to úplně zafungovalo. Chvíli jsem se bála, že se mu málo věnuji, ale je puštěný každý den minimálně dvě hodiny. (Většinou když nejsem v práci tak kolem 4). Z toho ten čas pokaždé, když chce se mu věnuji, hrajeme si, mazlíme se a tak. Budu prosím moc vděčná pokud mi někdo poradí, jak ten hluk aspoň zmírnit.

Moc děkuji za odpovědi.

Zkuste mu dát do volierky či klece zrcátko. I nahrajte na digtafon váš hlas a pomocí programu třeba z notebooku v určitý čas ať se zvuk vašeho hladu zapne. Jinak ptak vyžaduje evidentně společnost kterou má ve vás.

ctenar123

4.10.2020 18:39
ctenar123

XXX.XXX.67.130

A nebude pak agresivní, když mu dám zrcátko? S tím diktafonem nevim. Zní to jako skvělý nápad. Ale to by mě pak sestra asi nenáviděla, ještě víc, když by musela furt poslouchat můj hlas. Chvíli jsem si hrozně vyčítala, jestli to není tím, že se mu málo věnuji. Ale jinak nepozoruji, že by strádal, a co jsem si tak psala s chovatelkou, tak neříkala, že by se ji to zdálo jako krátká doba, co mu věnuji. Doufala jsem jestli mu to časem nedojde, když by zjistil, že tím křikem nic nezíská. Ale zatím se žádná změna neděje.

HlucnyPtak

4.10.2020 19:39
HlucnyPtak

XXX.XXX.139.16

Agresivní nebude Pyrura je v pohodě Ségře dejte sluchátka 🎧 muziku.... Věnujete se mu...hoďte tam zrcátko ,obcas ten hlas z notebooku.

ctenar123

4.10.2020 20:19
ctenar123

XXX.XXX.67.130

Dobře zkusím to zrcátko. Děkuji za radu

5.10.2020 16:28
Archie213

XXX.XXX.207.62

Hlavně né zrcátko proboha .
Vznikají z toho psychické problémy, může se škubat...
Spíš třeba zkuste sehnat nějaký hlavolam.

6.10.2020 06:13
Archie213

XXX.XXX.207.62

HlucnyPaposek napsal(a):
https://www.spokojenypes.cz/zrcatko-se-zvoneckem-5-5cm-trixie/?gclid=EAIaIQobChMIxoyBmrie7AIVj9_tCh0k4w91EAQYASABEgLoI_D_BwE

Kolik je Vám let prosím?
Myslím, že člověku, který taky někdy zapojí mozek, dojde, co se stane, když dáte zvířeti zrcadlo, kde vidí svůj odraz.

Maaaslina

6.10.2020 08:47
Maaaslina

XXX.XXX.20.8

Když jste v práci tak je zavřený?
Podle mě si vyřvává po sestře pouštění. Já osobně bych ji do výchovy zapojila. Pokud papoušek řve (bezdůvodně) natolik, že mi to vadí, vezmu rozprašovač na kytky a s důrazným NE ho pokropím tím silnějším proudem. Časem už si naši zvykli natolik, že stačilo jen pohrozit s nádobou v ruce a ani necekli.
Klec s hračkami je samozřejmostí. Můžete taky zkusit změnit režim, aby neměl váš příchod z práce spojený s pouštěním a zábavou, zkuste ho pustit později, v jinou dobu apod. Prostě aby byl zvyklý na to, že zabavit se dá i v kleci a bez lidí.

HlucnyPaposek

6.10.2020 13:13
HlucnyPaposek

XXX.XXX.139.16

Archie213 napsal(a):
Hlavně né zrcátko proboha .
Vznikají z toho psychické problémy, může se škubat...
Spíš třeba zkuste sehnat nějaký hlavolam.

Myslím že Maaasline to uzavřela velice dobře i s tím rozprašovačem, člověk který zapoji mozek chápe že zrcátko při příchodu domu tazatelka/l může vždy sundat, proto dávají tu karabinu na zrcátko k vyndání.

6.10.2020 14:02
exotchov

XXX.XXX.168.151

Nepomuze ani zrcatko ani male prasatko.

HlucnyPaposek

6.10.2020 14:20
HlucnyPaposek

XXX.XXX.139.16

Třeba si přečíst něco o daném druhu... https://www.pyrurapenny.cz/jaky-je-pyrura-papousek

Přidejte reakci

Přidat smajlík