Papoušek horský a papoušek nádherný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2020 20:09

Spářili se mi samec papouška nádherného se samicí papouška horského. Mám samce i samice 2018,19 a20. Nejsou ani nádherný ani horský. Máte někdo zkušenost s chovem a popřípadě jakou mají cenu?

7.10.2020 20:19
were

XXX.XXX.251.168

Dobrý den, nezlobte se na mě, ale proč to děláte? Samozřejmě, že ti ptáci jsou bezcenni. Proč neoddelite nádherné od horských. Je to stejný rod polytelis a krizit mezi sebou dva druhy. Bylo by vhodné si o tom něco nastudovat.

7.10.2020 20:34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spářili se mi samec papouška nádherného se samicí papouška horského. Mám samce i samice 2018,19 a20. Nejsou ani nádherný ani horský. Máte někdo zkušenost s chovem a popřípadě jakou mají cenu?

Cenu? Jsou to kříženci. Takže bezcenní.

Nějak nechápu ten smysl tohoto křížení? Ok, beru jeden rok, že se vám zkříží, když se zamiluje nádherný do horské z jiného paru. Ale proč opakovaně??

7.10.2020 21:11
were

XXX.XXX.251.168

A o chovu nemůže být ani řeč. Tohle prostě chovatel neodopusti. Co budete s ptáky dělat nevím. Jsou neprodejní a další množení ani nezkoušejte. S největší pravděpodobností jsou neplodni. Nechte si je ve voliéře jako pomník vaší neznalosti.

9.10.2020 09:21
vegh

XXX.XXX.47.169

Malsom asi pred 30-my rokmi kupené takéto krížence boli pekné ale neplodné.dožili asi 5 rokov.

9.10.2020 10:43
frodik

XXX.XXX.2.250

were napsal(a):
A o chovu nemůže být ani řeč. Tohle prostě chovatel neodopusti. Co budete s ptáky dělat nevím. Jsou neprodejní a další množení ani nezkoušejte. S největší pravděpodobností jsou neplodni. Nechte si je ve voliéře jako pomník vaší neznalosti.

No vidíte pána tady linčujete a že se tohle dělá běžně u rozel je v pořádku podle většiny chovatelů viz. modrá mutace pestrých kdy kříží penenta s pestrou za vidinou zisku nebo u alexandrů velkých lutino, které dělají z hybridů přikřížením s malými alexandry. Kdyby jste to bral takhle, tak je to vlastně dle většiny chovatelů v pořádku.

9.10.2020 10:52

frodik napsal(a):
No vidíte pána tady linčujete a že se tohle dělá běžně u rozel je v pořádku podle většiny chovatelů viz. modrá mutace pestrých kdy kříží penenta s pestrou za vidinou zisku nebo u alexandrů velkých lutino, které dělají z hybridů přikřížením s malými alexandry. Kdyby jste to bral takhle, tak je to vlastně dle většiny chovatelů v pořádku.

Ani to mi nepřijde ok.

9.10.2020 21:17
were

XXX.XXX.251.168

frodik napsal(a):

Dobrý den, ani to co píšete není v pořádku. Já to prostě neuznávám takové to křížení.

9.10.2020 22:15
JoPe

XXX.XXX.82.6

were napsal(a):
Dobrý den, ani to co píšete není v pořádku. Já to prostě neuznávám takové to křížení.

Tyto postupy se určitě nelíbí většině chovatelů, ale zároveň řada z nich chce mít doma ve voliérách novinky.... Chybně si vysvětlujete příspěvek na který odpovídáte, on s tím pán totiž také nesouhlasí , ale pochází z tzv. "Rypákova" a je to jeho obvyklé účelové téma jak zde opakovaně vyvolat tvrdší výměnu názorů. Ale třeba jsem to než špatně pochopil a v tom případě se omlouvám.

10.10.2020 07:23
frodik

XXX.XXX.233.6

JoPe napsal(a):
Tyto postupy se určitě nelíbí většině chovatelů, ale zároveň řada z nich chce mít doma ve voliérách novinky.... Chybně si vysvětlujete příspěvek na který odpovídáte, on s tím pán totiž také nesouhlasí , ale pochází z tzv. "Rypákova" a je to jeho obvyklé účelové téma jak zde opakovaně vyvolat tvrdší výměnu názorů. Ale třeba jsem to než špatně pochopil a v tom případě se omlouvám.

Bral jsem to jako zamyšlení, jak jsme na jednu stranu neústupní ve svém názoru, ale na druhou stranu když z toho něco kápne proč názor nezměnit. Vůbec mi nejde o planou diskuzi a už vůbec ne s vámi ''Pánem bohem na zemi''.

10.10.2020 08:20
kubanec

XXX.XXX.103.242

No můžete je odvézt někam na burzu a za poloviční cenu nabizet lidem jen tak pro okrasu do voliery plno lidi ma na dvorku volieru a chov neřeší jinak dál produkovat tyto kříženec asi nemá smysl že ale je to vaše věc

10.10.2020 10:41
Jimu

XXX.XXX.230.37

Já mám ve společné voliéře ( d5xš3xv2 m)2 páry nádherných, pár horských a pár červenokřídlých. Červenokřídlí pětiletí, horští tříletí, jeden pár nádherných čtyřletý a jeden loňský. Jsou to harmonizující páry a nikdy jsem ani v náznaku neviděl, že by se páry chtěly pomíchat. Nesmíte mít stejně staré ptáky, kteří ještě nehnízdili. V tomto případě může páření nastat, ale u již k hnízdicím párům k tomu nedochází.

Přidejte reakci

Přidat smajlík