Klaraaa

XXX.XXX.232.171
Zdravím
potřebovala bych poradit.
Dostala jsem klec s dvěmi ptáky. Vim ze jednen je kanarek a druhy neco jako chůvička nebo tak. Bylo mi řečeno ze oba jsou samci ale najednou se mi v kleci objevila dvě vajíčka. Vubec nejsem zkušený chovatel a nevim co s vajickama delat.
Potřebovala bych poradit.
Dekuji.
Klaraaa
napsal(a):
Zdravím
Dostala jsem klec s dvěmi ptáky. Vim ze jednen je kanarek a druhy neco jako chůvička nebo tak. Bylo mi řečeno ze oba jsou samci ale najednou se mi v kleci objevila dvě vajíčka. Vubec nejsem zkušený chovatel a nevim co s vajickama delat.
Dekuji.
Vyhodiť
lupus4
napsal(a):
nevíte co máte
Jste si jistá, že je alespoň SPRÁVNĚ krmíte ? Mohou mít na potravu ZCELA odlišné nároky...
dejte fota ptáků a klece
PS. návod na mobil máte prostudovaný určitě dobře...na chov živých tvorů se vaše snaha o vědomosti asi bohužel nevztahuje
Snad není nutný tento kontraverzní tón. Tazatelka se snaží získat informace.
Vajíčka vyhoďte, nebudou k ničemu. Pokud máte s kanárkem chůvičku, tam se vizuálně pohlaví neliší, takže domnělý sameček může být i samička.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Klaraaa
napsal(a):
Zdravím
Dekuji.
Dostala jsem klec s dvěma ptáky, jeden je kanárek a druhý má peří tak to je asi taky pták. Oba jsou to samci a jeden z nich snesl vajíčka, z toho vyplívá že dárce bude také odborník.Mám jen radu,napřed studuji a studuji a pak konám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klaraaa
napsal(a):
Zdravím
Dekuji.
Vajíčka vyhoďte.
Ptáky vyfoťte a dejte sem foto - rádi vám pomůžeme s určením. ;)
Jinak se rovnou přimlouvám za to vyhodit ty barevné nesmysly z klece. Základem jsou přírodní větve (širší než kanárek objeme, aby si obrušoval drápky).
Klaraaa

XXX.XXX.232.171
Myslim ze takovi přístup neni vhodný.... ptáčky jsem v podstatě zachránila od pána který je chtěl dát pryč. A myslím že se u mě mají dobře... nejsem žádný zkušený chovatel jenom jsem chtěla ptáčkům pomoct. opravdu vůbec nevím co mám teďkon s vajíčkama dělat a všem ostatním děkuji za rady. A jestli správně krmím taky nevím protože kupují normální krmení ze zverimexu. Za každou radu samozřejmě budu ráda ale takovýto přístup mi nepřijde na místě když já se pouze snažím pomoct ptáčkům. Dekuji
Klaraaa
napsal(a):
Myslim ze takovi přístup neni vhodný.... ptáčky jsem v podstatě zachránila od pána který je chtěl dát pryč. A myslím že se u mě mají dobře... nejsem žádný zkušený chovatel jenom jsem chtěla ptáčkům pomoct. opravdu vůbec nevím co mám teďkon s vajíčkama dělat a všem ostatním děkuji za rady. A jestli správně krmím taky nevím protože kupují normální krmení ze zverimexu. Za každou radu samozřejmě budu ráda ale takovýto přístup mi nepřijde na místě když já se pouze snažím pomoct ptáčkům. Dekuji
Tak vyfoťte ty ptáčky a ne vajíčka. Pak Vám jistě někdo poradí čím krmit.
Podle vajíček se těžko radí.
Myslim ze takovi přístup neni vhodný...
jestli myslíš ten svůj, tak souhlasím
když já se pouze snažím pomoct ptáčkům
tak jim už konečně pomáhej
1) zjisti co vlastně máš
2) a dle druhu si nastuduj co potřebují
kdybys místo lkaní dala hned fota, už bys věděla co a jak
anketní otázka : Co s neoplodněnými vejci ?
zkus popřemýšlet
a) nechat na pukavce
b) "hemenex"
c) vyhodit
PS. jestli je ti míň jak 10 , tak promiň

Klaraaa
napsal(a):
Dejte sem fotku ptáků, ať vám je určíme.
A pak se může řešit vhodné krmení, atd. 😉
A ta vajíčka fakt vyhoďte. Kdyby z toho náhodou něco bylo, půjde o bezcenné křížence.
Klaraaa
napsal(a):
Podle mne je hezké, že jste se ptáčků ujala, nenechte se odradit. Pravda ale je, že kdybyste sem dala fotku ptáků. určitě se dozvíte, co vlastně máte a pak Vám zde poradí a můžete si i sama dohledat, jak se o ně správně postarat. Mě by zajímalo, co vlastně mám. A ta vajíčka opravdu vyhoďte, odchovat mladé asi stejně nebudete chtít, i kdyby náhodou byla oplozená, což není jasné, jestli je vůbec možné.
napsal(a):
Dejte sem fotku ptáků, ať vám je určíme.
A pak se může řešit vhodné krmení, atd. 😉
A ta vajíčka fakt vyhoďte. Kdyby z toho náhodou něco bylo, půjde o bezcenné křížence.
Ten detail o křížencích mě zaujal. Můžete mi jen tak nahrubo říct, co se s čím v exotickém ptactvu dá křížit? Já bych si byla myslela, že mezi druhy to moc nejde, ale když vidím křížence stehlíka s kanárem, tak asi něco jde. To by šlo křížit kanára s chůvičkou? Zebřičku s amadinou? A papoušci? Přece to musí mít nějaká omezeni, přece není možné křížit třeba andulku s aymarou? Omlouvám se za nevědomost, zkusila jsem něco sama hledat, ale moc jsem toho nenašla.
strnecka
napsal(a):
Ten detail o křížencích mě zaujal. Můžete mi jen tak nahrubo říct, co se s čím v exotickém ptactvu dá křížit? Já bych si byla myslela, že mezi druhy to moc nejde, ale když vidím křížence stehlíka s kanárem, tak asi něco jde. To by šlo křížit kanára s chůvičkou? Zebřičku s amadinou? A papoušci? Přece to musí mít nějaká omezeni, přece není možné křížit třeba andulku s aymarou? Omlouvám se za nevědomost, zkusila jsem něco sama hledat, ale moc jsem toho nenašla.
Obvyklé jsou případy mezidruhové hybridizace mezi sympatricky (na stejném území) se vyskytujícími druhy i v přírodě. Mezi faktory, které ji usnadňují, patří vzácnost jednoho druhu, omezený čas pro výběr vhodného partnera, špatná volba samice, upřednostnění samců, kteří mají výraznější znaky nebo větší velikost ...atd.
V chovu "okrasných" ptáků jsou kříženci chováni snad nejdéle právě u kanárů, a to skoro se všemi v rodě carduelis z čeledi pěnkavovitých .
U např, papoušků se používá mnohdy nevhodně jen pro přenesení té které "atraktivní mutace" na příbuzný druh, či rod.
Přírodní hybridizace představuje přirozený proces, který má svůj evoluční význam, antropogenně podmíněná či usnadněná hybridizace však představuje problém pro zachování druhů. Vládnete-li Aj dá se najít čtení na hoooodně dlouho
lupus4
napsal(a):
Obvyklé jsou případy mezidruhové hybridizace mezi sympatricky (na stejném území) se vyskytujícími druhy i v přírodě. Mezi faktory, které ji usnadňují, patří vzácnost jednoho druhu, omezený čas pro výběr vhodného partnera, špatná volba samice, upřednostnění samců, kteří mají výraznější znaky nebo větší velikost ...atd.
V chovu "okrasných" ptáků jsou kříženci chováni snad nejdéle právě u kanárů, a to skoro se všemi v rodě carduelis z čeledi pěnkavovitých .
U např, papoušků se používá mnohdy nevhodně jen pro přenesení té které "atraktivní mutace" na příbuzný druh, či rod.
Přírodní hybridizace představuje přirozený proces, který má svůj evoluční význam, antropogenně podmíněná či usnadněná hybridizace však představuje problém pro zachování druhů. Vládnete-li Aj dá se najít čtení na hoooodně dlouho
Děkuji. Angličtinou vládnu, dobrý nápad. Zkusím tedy asi hledat bird hybrid, bird cross breeding nebo něco podobného.
Klaraaa
napsal(a):
Zdravím
Dekuji.
To jasne vidno že nie su od kanára -kanár nemá bilé ale flakaté.tak že su to od pestunky alebo zebričky.
Klaraaa
napsal(a):
Dočkáme sa fotografie vtákov?