Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klaraaa

12.10.2020 10:53
Klaraaa

XXX.XXX.232.171

Zdravím

potřebovala bych poradit.
Dostala jsem klec s dvěmi ptáky. Vim ze jednen je kanarek a druhy neco jako chůvička nebo tak. Bylo mi řečeno ze oba jsou samci ale najednou se mi v kleci objevila dvě vajíčka. Vubec nejsem zkušený chovatel a nevim co s vajickama delat.
Potřebovala bych poradit.
Dekuji.

12.10.2020 11:05
euw

XXX.XXX.177.15

Klaraaa napsal(a):
Zdravím

Dostala jsem klec s dvěmi ptáky. Vim ze jednen je kanarek a druhy neco jako chůvička nebo tak. Bylo mi řečeno ze oba jsou samci ale najednou se mi v kleci objevila dvě vajíčka. Vubec nejsem zkušený chovatel a nevim co s vajickama delat.
Dekuji.

Vyhodiť

12.10.2020 12:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

nevíte co máte
Jste si jistá, že je alespoň SPRÁVNĚ krmíte ? Mohou mít na potravu ZCELA odlišné nároky...

dejte fota ptáků a klece

PS. návod na mobil máte prostudovaný určitě dobře...na chov živých tvorů se vaše snaha o vědomosti asi bohužel nevztahuje

12.10.2020 12:49
pokorny

XXX.XXX.57.227

lupus4 napsal(a):
nevíte co máte
Jste si jistá, že je alespoň SPRÁVNĚ krmíte ? Mohou mít na potravu ZCELA odlišné nároky...

dejte fota ptáků a klece

PS. návod na mobil máte prostudovaný určitě dobře...na chov živých tvorů se vaše snaha o vědomosti asi bohužel nevztahuje

Snad není nutný tento kontraverzní tón. Tazatelka se snaží získat informace.

Vajíčka vyhoďte, nebudou k ničemu. Pokud máte s kanárkem chůvičku, tam se vizuálně pohlaví neliší, takže domnělý sameček může být i samička.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2020 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Klaraaa napsal(a):
Zdravím

Dekuji.

Dostala jsem klec s dvěma ptáky, jeden je kanárek a druhý má peří tak to je asi taky pták. Oba jsou to samci a jeden z nich snesl vajíčka, z toho vyplívá že dárce bude také odborník.Mám jen radu,napřed studuji a studuji a pak konám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2020 14:27

Klaraaa napsal(a):
Zdravím

Dekuji.

Vajíčka vyhoďte.

Ptáky vyfoťte a dejte sem foto - rádi vám pomůžeme s určením. ;)

Jinak se rovnou přimlouvám za to vyhodit ty barevné nesmysly z klece. Základem jsou přírodní větve (širší než kanárek objeme, aby si obrušoval drápky).

Klaraaa

13.10.2020 10:50
Klaraaa

XXX.XXX.232.171

Myslim ze takovi přístup neni vhodný.... ptáčky jsem v podstatě zachránila od pána který je chtěl dát pryč. A myslím že se u mě mají dobře... nejsem žádný zkušený chovatel jenom jsem chtěla ptáčkům pomoct. opravdu vůbec nevím co mám teďkon s vajíčkama dělat a všem ostatním děkuji za rady. A jestli správně krmím taky nevím protože kupují normální krmení ze zverimexu. Za každou radu samozřejmě budu ráda ale takovýto přístup mi nepřijde na místě když já se pouze snažím pomoct ptáčkům. Dekuji

13.10.2020 11:57
jarat

XXX.XXX.10.24

Klaraaa napsal(a):
Myslim ze takovi přístup neni vhodný.... ptáčky jsem v podstatě zachránila od pána který je chtěl dát pryč. A myslím že se u mě mají dobře... nejsem žádný zkušený chovatel jenom jsem chtěla ptáčkům pomoct. opravdu vůbec nevím co mám teďkon s vajíčkama dělat a všem ostatním děkuji za rady. A jestli správně krmím taky nevím protože kupují normální krmení ze zverimexu. Za každou radu samozřejmě budu ráda ale takovýto přístup mi nepřijde na místě když já se pouze snažím pomoct ptáčkům. Dekuji

Tak vyfoťte ty ptáčky a ne vajíčka. Pak Vám jistě někdo poradí čím krmit.
Podle vajíček se těžko radí.

13.10.2020 12:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Myslim ze takovi přístup neni vhodný...

jestli myslíš ten svůj, tak souhlasím

když já se pouze snažím pomoct ptáčkům

tak jim už konečně pomáhej
1) zjisti co vlastně máš
2) a dle druhu si nastuduj co potřebují

kdybys místo lkaní dala hned fota, už bys věděla co a jak

anketní otázka : Co s neoplodněnými vejci ?

zkus popřemýšlet

a) nechat na pukavce
b) "hemenex"
c) vyhodit

PS. jestli je ti míň jak 10 , tak promiň

13.10.2020 15:24

Klaraaa napsal(a):

Dejte sem fotku ptáků, ať vám je určíme.

A pak se může řešit vhodné krmení, atd. 😉

A ta vajíčka fakt vyhoďte. Kdyby z toho náhodou něco bylo, půjde o bezcenné křížence.

13.10.2020 16:00
strnecka

XXX.XXX.80.43

Klaraaa napsal(a):

Podle mne je hezké, že jste se ptáčků ujala, nenechte se odradit. Pravda ale je, že kdybyste sem dala fotku ptáků. určitě se dozvíte, co vlastně máte a pak Vám zde poradí a můžete si i sama dohledat, jak se o ně správně postarat. Mě by zajímalo, co vlastně mám. A ta vajíčka opravdu vyhoďte, odchovat mladé asi stejně nebudete chtít, i kdyby náhodou byla oplozená, což není jasné, jestli je vůbec možné.

13.10.2020 16:10
strnecka

XXX.XXX.80.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dejte sem fotku ptáků, ať vám je určíme.

A pak se může řešit vhodné krmení, atd. 😉

A ta vajíčka fakt vyhoďte. Kdyby z toho náhodou něco bylo, půjde o bezcenné křížence.

Ten detail o křížencích mě zaujal. Můžete mi jen tak nahrubo říct, co se s čím v exotickém ptactvu dá křížit? Já bych si byla myslela, že mezi druhy to moc nejde, ale když vidím křížence stehlíka s kanárem, tak asi něco jde. To by šlo křížit kanára s chůvičkou? Zebřičku s amadinou? A papoušci? Přece to musí mít nějaká omezeni, přece není možné křížit třeba andulku s aymarou? Omlouvám se za nevědomost, zkusila jsem něco sama hledat, ale moc jsem toho nenašla.

13.10.2020 17:40
lupus4

XXX.XXX.205.61

strnecka napsal(a):
Ten detail o křížencích mě zaujal. Můžete mi jen tak nahrubo říct, co se s čím v exotickém ptactvu dá křížit? Já bych si byla myslela, že mezi druhy to moc nejde, ale když vidím křížence stehlíka s kanárem, tak asi něco jde. To by šlo křížit kanára s chůvičkou? Zebřičku s amadinou? A papoušci? Přece to musí mít nějaká omezeni, přece není možné křížit třeba andulku s aymarou? Omlouvám se za nevědomost, zkusila jsem něco sama hledat, ale moc jsem toho nenašla.

Obvyklé jsou případy mezidruhové hybridizace mezi sympatricky (na stejném území) se vyskytujícími druhy i v přírodě. Mezi faktory, které ji usnadňují, patří vzácnost jednoho druhu, omezený čas pro výběr vhodného partnera, špatná volba samice, upřednostnění samců, kteří mají výraznější znaky nebo větší velikost ...atd.

V chovu "okrasných" ptáků jsou kříženci chováni snad nejdéle právě u kanárů, a to skoro se všemi v rodě carduelis z čeledi pěnkavovitých .
U např, papoušků se používá mnohdy nevhodně jen pro přenesení té které "atraktivní mutace" na příbuzný druh, či rod.

Přírodní hybridizace představuje přirozený proces, který má svůj evoluční význam, antropogenně podmíněná či usnadněná hybridizace však představuje problém pro zachování druhů. Vládnete-li Aj dá se najít čtení na hoooodně dlouho

13.10.2020 18:55
strnecka

XXX.XXX.80.43

lupus4 napsal(a):
Obvyklé jsou případy mezidruhové hybridizace mezi sympatricky (na stejném území) se vyskytujícími druhy i v přírodě. Mezi faktory, které ji usnadňují, patří vzácnost jednoho druhu, omezený čas pro výběr vhodného partnera, špatná volba samice, upřednostnění samců, kteří mají výraznější znaky nebo větší velikost ...atd.

V chovu "okrasných" ptáků jsou kříženci chováni snad nejdéle právě u kanárů, a to skoro se všemi v rodě carduelis z čeledi pěnkavovitých .
U např, papoušků se používá mnohdy nevhodně jen pro přenesení té které "atraktivní mutace" na příbuzný druh, či rod.

Přírodní hybridizace představuje přirozený proces, který má svůj evoluční význam, antropogenně podmíněná či usnadněná hybridizace však představuje problém pro zachování druhů. Vládnete-li Aj dá se najít čtení na hoooodně dlouho

Děkuji. Angličtinou vládnu, dobrý nápad. Zkusím tedy asi hledat bird hybrid, bird cross breeding nebo něco podobného.

14.10.2020 07:05
lada 4

XXX.XXX.8.112

lupus4 napsal(a):
nevíte co máte

dejte fota ptáků a klece

14.10.2020 08:17
vegh

XXX.XXX.101.166

Klaraaa napsal(a):
Zdravím

Dekuji.

To jasne vidno že nie su od kanára -kanár nemá bilé ale flakaté.tak že su to od pestunky alebo zebričky.

14.10.2020 19:49
Valentko

XXX.XXX.226.187

Klaraaa napsal(a):

Dočkáme sa fotografie vtákov?

15.10.2020 18:47
exotchov

XXX.XXX.168.151

Valentko napsal(a):
Dočkáme sa fotografie vtákov?

Neni treba na kazdou podezrelou odpoved odpovidat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík