Andulka – mláďata mají špinavé drápky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2020 09:34
Premus

XXX.XXX.212.79

Dobrý den,
chtel bych se zeptat jak se zbavit špinavých drapků od vykalu u asi 15 dennich mláďat andulky.

Diky za rady.

13.10.2020 10:09
JoPe

XXX.XXX.82.6

Premus napsal(a):
Dobrý den,
chtel bych se zeptat jak se zbavit špinavých drapků od vykalu u asi 15 dennich mláďat andulky.

Diky za rady.

Dobrý den,vyčistěte pořádně budku, nastelte jemné hobliny a ono se to odrolí pak samo, nebo tomu trochu pomůžete ručně.

13.10.2020 10:51
exotchov

XXX.XXX.168.151

Té snad ani neni mozne

13.10.2020 10:58
Premus

XXX.XXX.212.79

Diky, uz jsem je zaopatril

13.10.2020 11:37
euw

XXX.XXX.251.188

Toto je neuveriteľné! V dnešnej dobe už budú ľudia potrebovať asi aj návod na použitie toaletného papiera.

13.10.2020 14:21
exotchov

XXX.XXX.168.151

euw napsal(a):
Toto je neuveriteľné! V dnešnej dobe už budú ľudia potrebovať asi aj návod na použitie toaletného papiera.

Ano pro takove uz vyrobce o navodu uvazuje.

16.10.2020 11:04
Jimu

XXX.XXX.230.37

Pánové, pokud nechcete přispět svou radou, tak prosím, si své komentáře nesouvisící s dotazem odpusťte. Vy jste snad nezačínali s chovem a byli jste rádi, když vám někdo poradil ?

16.10.2020 12:40
lada3

XXX.XXX.58.3

Jimu napsal(a):
Pánové, pokud nechcete přispět svou radou, tak prosím, si své komentáře nesouvisící s dotazem odpusťte. Vy jste snad nezačínali s chovem a byli jste rádi, když vám někdo poradil ?

Skoda se rozcilovat nad stadem co umi jen urazet..

Ja osobne drapky cistim andulkam az po vyletnuti z budky, dam je do siroke sklenice od okurek s vlaznou vodou - 1cm hladina, necham cca 5 minut pusobit a potom je opatrne stahnu. Pokud to nejde, tak ji tam dam jeste na pet minut. nektere se snazi dostat ven, tak samozrejme zakryvam vrsek - aby to bylo prodysne..

16.10.2020 12:58
JoPe

XXX.XXX.82.6

lada3 napsal(a):

Ja osobne drapky cistim andulkam az po vyletnuti z budky, dam je do siroke sklenice od okurek s vlaznou vodou - 1cm hladina, necham cca 5 minut pusobit a potom je opatrne stahnu. Pokud to nejde, tak ji tam dam jeste na pet minut. nektere se snazi dostat ven, tak samozrejme zakryvam vrsek - aby to bylo prodysne..

No to je jasný, že až po vylétnutí,protože jak vylétávají postupně, tak by se ta procedura musela dělat víckrát. A technický dotaz - kolik andul dát do jedné sklenice a jestli je pak sušit fénem ?
No a jestli to někdo vezme vážně, tak jen k tomu dodám praktickou radu, uklízejte bordel průběžně a pak nemusíte řešit různé problémy.

16.10.2020 14:09
kareta

XXX.XXX.84.6

Jimu napsal(a):

No to se teda nezlobte, ale taky jsem začínal s chovem andulek v deseti letech Když jsem viděl, že mládata mají nalepen trus na nožkách, tak jsem se nikoho neptal co mám dělat. Napadlo mě samotného, že jim to mám opatrně sloupat i z kroužků. Tady jsou poslední dobou dotazy, že se nestačí člověk divit. A lezou sem lidi co chovatelství exotického ptactva vůbec nerozumí, jen tady hloupě pindají , že jo klasterec ?Opravdu by stálo zato zřídit rubriku pro mazlíčkáře a byl by tady klid.

16.10.2020 14:55
Valentko

XXX.XXX.226.187

Premus napsal(a):
Dobrý den,

Diky za rady.

Ja to riešim tak že keď vidím že majú gulicky trusu na prstíkoch tak dam do malej misky vlažnú vodu a opatrne im tie nožičky v tej vode omočím. Mamocený trus ide ľahko dole. Ono môžete im cistit aj každý druhý deň ale tie guličky sa im na nohách časom objavia. A to hlavne preto že podstielku si spod seba odhrabú a potom stoja na truse.

16.10.2020 15:14
klasterec

XXX.XXX.127.80

kareta napsal(a):
No to se teda nezlobte, ale taky jsem začínal s chovem andulek v deseti letech Když jsem viděl, že mládata mají nalepen trus na nožkách, tak jsem se nikoho neptal co mám dělat. Napadlo mě samotného, že jim to mám opatrně sloupat i z kroužků. Tady jsou poslední dobou dotazy, že se nestačí člověk divit. A lezou sem lidi co chovatelství exotického ptactva vůbec nerozumí, jen tady hloupě pindají , že jo klasterec ?Opravdu by stálo zato zřídit rubriku pro mazlíčkáře a byl by tady klid.

Neberte si mě do své sprosté mordy, jo?

16.10.2020 16:39
Pepa123

XXX.XXX.47.222

Dobrý den. Tak koukám že to tu je samej profík ! Já si myslím že tady by to mělo fungovat jako taková poradna. A ne že hned krytyka . Je to sice takoví banální dotaz ale co. Ucenej z nebe nespadl.

16.10.2020 17:06
lada3

XXX.XXX.58.3

kareta napsal(a):

Zadavatel dotazu se neptal JESTLI, ale JAK to ma odstranit.

16.10.2020 17:50
moravák

XXX.XXX.234.166

Valentko napsal(a):
Ja to riešim tak že keď vidím že majú gulicky trusu na prstíkoch tak dam do malej misky vlažnú vodu a opatrne im tie nožičky v tej vode omočím. Mamocený trus ide ľahko dole. Ono môžete im cistit aj každý druhý deň ale tie guličky sa im na nohách časom objavia. A to hlavne preto že podstielku si spod seba odhrabú a potom stoja na truse.

Někdy i dvanáctiletý klučina ví jak na to!!!!

16.10.2020 17:50
Pepa123

XXX.XXX.47.222

Váš postup jak jste psal je účinný. Já sem to kdysi řešil podobně 👍

16.10.2020 18:35
klasterec

XXX.XXX.127.80

moravák napsal(a):
Někdy i dvanáctiletý klučina ví jak na to!!!!

A proč ne? Věnuje se tomu, má zkušenosti. Obvykle ti skuteční odborníci laika neponižují za "blbý" dotaz. Jenom zamindrákovaní jedinci se na druhém ukájejí a ponižují ho

16.10.2020 18:52
petajz

XXX.XXX.144.34

lada3 napsal(a):

No to je nápad máčet andulky ve sklenici.Mě k tomu vždycky stačili ploché kleštičky,stačilo kuličku opatrně zmáčknout a kulička šla lehce sundat.Trvalo to chviličku a nic se nestresovalo na rozdíl od máčení ve sklenici s vodou pět a potom zase pět minut no to je teda řešení.

16.10.2020 19:03
lada3

XXX.XXX.58.3

petajz napsal(a):
No to je nápad máčet andulky ve sklenici.Mě k tomu vždycky stačili ploché kleštičky,stačilo kuličku opatrně zmáčknout a kulička šla lehce sundat.Trvalo to chviličku a nic se nestresovalo na rozdíl od máčení ve sklenici s vodou pět a potom zase pět minut no to je teda řešení.

Od doby kdy jsem utrhl drapek radeji volim tuto bezrizikovou variantu.

18.10.2020 09:48
vegh

XXX.XXX.101.166

petajz napsal(a):

Ja to robym takím isto sposobom.a bez problém.

19.10.2020 10:00
saluki

XXX.XXX.1.129

Vezměte mládě jemně do dlaně, v koupelně pusťte vlažnou vodu a nožku chvilku pod tekoucí vodou opatrně mnete mezi prsty, jak se to odmočí, vyloupne se to úplně krásně a bez mordovani.

19.10.2020 17:44
Premus

XXX.XXX.118.190

Zdravím, děkuji za vaše postřehy. K ostatnímu se vyjadřovat nebudu šlo mi hlavně o bezpečné odstranění. Ještě jednou díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík