Pyrura zelenolící

Prodám Pyruru zelenolícího - Prodám letošní mláďata papouška pyrura zelenol...
1500 KčElis540300
XXX.XXX.168.181
Zdravím,
našla jsem v krmení několik červů pro našeho pyruráka, mám krmení vyhodit nebo to nevadí nebo popřípadě jak se toho zbavit?
Elis540300
XXX.XXX.168.181
Takový bílý, nejspíš od mola, asi jsem si přinesla už v krmení z obchodu
Elis540300
XXX.XXX.168.181
Jako mol mi nikde nelítá, ani přes léto sem s nimi problém neměla, takže spíš hlídat aby se nestihl vylíhnout. Hlavně jsem to zjistila tím že mi začali lézt po zdi
tototo132
XXX.XXX.16.7
Na pár hodín do mrazáku ak toho nie je veľa (v igelite podľa možnosti).
Zdravím,
váš popis broučka je dost obecný. Pravděpodobně se jedná o pilouse. Ale ať je to jakýkoli zrnokaz, tak obilí napadené jakýmkoliv z těchto brouků je nevhodné jak pro konzumaci lidí a tím méně i zvířat. Pilous přežije i mráz a i 10 dní ve vodě. Nehledě na to, jestli se vám rozleze po bytě. Napadne vám všechny potraviny. No a k tomu sirnému knotu. Když si ve sklepě chcete uskladnit ovoce, zeleninu, brambory či jiné potraviny, tak před použitím musí být sklep prázdný a pak se musí důkladně vyvětrat, protože jak známo je síra jedovatá. Takže sice zničí všechny škůdce, ale i potraviny jejímu působení vystavené. Takže já bych takto ošetřeným a napadeným zrním své ptáky rozhodně nekrmil a od toho prodejce bych už krmení nekupoval. Chovu zdar.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
exotchov
Dobrý den,pravda to úplně není,nějaká chemie tam je,jen minimum ,dělám to jak píšete ,od kombajnu,krásná cena,kvalitní zrno,zdravý chov.Komerční kecy o zaručené kvalitě ptáků a odchovech na základě výživy určitým krmivem,které je jen chytře zabaleno a ošetřeno propagandou,může sežrat jen někdo s nízkým intelektem.Na lidské nevědomosti vydělávají mraky kšeftmanů.
tototo132
XXX.XXX.9.192
zd50
napsal(a):
Zdravím,
váš popis broučka je dost obecný. Pravděpodobně se jedná o pilouse. Ale ať je to jakýkoli zrnokaz, tak obilí napadené jakýmkoliv z těchto brouků je nevhodné jak pro konzumaci lidí a tím méně i zvířat. Pilous přežije i mráz a i 10 dní ve vodě. Nehledě na to, jestli se vám rozleze po bytě. Napadne vám všechny potraviny. No a k tomu sirnému knotu. Když si ve sklepě chcete uskladnit ovoce, zeleninu, brambory či jiné potraviny, tak před použitím musí být sklep prázdný a pak se musí důkladně vyvětrat, protože jak známo je síra jedovatá. Takže sice zničí všechny škůdce, ale i potraviny jejímu působení vystavené. Takže já bych takto ošetřeným a napadeným zrním své ptáky rozhodně nekrmil a od toho prodejce bych už krmení nekupoval. Chovu zdar.
Pilous? Tam vidíte v prom rade chrobáky a neskôr duté zrna (treba si vyskušat). Červa temer nikdy nevidíte, prežívajú vo vnútri zrna. (Stupeň napadnutia sa robí počítaním chrobákov v objemovej jednotke.)
Ak sú to moly, tak mráz ich "vylieči".
Ešte je riešenie, sliepkam, alebo vtáčikom do krmítka. Tam si najdu aj sýkorky tých červov.