Už i u nás jsou chovatelé modrých papoušků královských, jaká se asi aktuální cena mladých?
Ozve se někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Valentko
napsal(a):
A dôvod.
A proč by měl někdo dávat 9000 ecek když zanedlouho bude "toto" stát tak 200-300 eur ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zanedlouho je podle vás za jak dlouho?

petajz
napsal(a):
Vtipálek.Víte vůbec o čem je řeč?
Ano moc dobře 😉

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zanedlouho je podle vás za jak dlouho?
No nějaký ten pátek si určitě ještě pockate ale cena půjde určitě dolu ne opačným směrem 😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Nebo oprat prachy.
Zde odkaz na video https://youtu.be/54XDEC2c2H8
Tn.cz

XXX.XXX.95.19
Modré královský jsem měl tu čest vidět u Kroměříže naživo a musím říct, že je to zážitek. Karel je přes tyto ptáky odborník, myslím že v ČR většího nemáme.
Když jsme u té ceny za tuto mutaci, nutno dodat, že zatím tu hodnotu má. Modrý samec kralovak byl v Evropě spousty let než dochoval první mladé. Králováci nejsou kakariki, kde cena modrých spadla snad během roku a půl. Králováci nejsou tak lehko odchovatelni, v kombinaci s věkem kdy zasednou, zivotaschopnosti mutace a občas problémovými samicemi cena ještě nějakou dobu nahoře bude. Samozřejmě půjde níže, stejně jako u žlutých ale určitě nebude stát 300 euro...
milanplšek
napsal(a):
A proč by měl někdo davat 9000 eček za třeba nove auto když zanedlouho bude toto stat taky třeba jen 1000eček. Chovu zdar Plšek
Tak já vám to vysvětlím, auto je spotřební zboží které potřebujete nutně k denímu životu a když koupíte starší levnější stejně ty peníze do jeho oprav nakonec dáte, takže nemáte moc na výběr a u aut je výhoda že cena mezi barvami není zas tak obrovská, kdežto u papouška kterého mám pro zábavu jako koníčka je jedno jestli je takový nebo makový. Bohužel z chovu těchto mutací se udělal strašný byznys, pár movitých chovatelů vyjede za hranice nakoupí mutaci co u nás ještě není za pár let je namnoží udělají tomu strašnou reklamu, třeba i tady na diskuzi a pak se strašným ziskem prodaj celej chov a jedou pro novou mutaci co tady ještě není a pořád dokola. Chytráci chovatelé co chcou vydělat tyto ptáky koupí a než je stihnout odchovat cena raketově padne a pak strašně brečí, ale je to jen o jejich chytrosti a nakonec to dopadne jak s rozelami když přijedete na burzu a nepoznáte ani jaká je to rozela jestli penant nebo pestrá a co za mutaci, protože se do chovu mutací pletou i chovatelé co tomu vůbec nerozumí a przní všechno se vším.
frodik
napsal(a):
Tak já vám to vysvětlím, auto je spotřební zboží které potřebujete nutně k denímu životu a když koupíte starší levnější stejně ty peníze do jeho oprav nakonec dáte, takže nemáte moc na výběr a u aut je výhoda že cena mezi barvami není zas tak obrovská, kdežto u papouška kterého mám pro zábavu jako koníčka je jedno jestli je takový nebo makový. Bohužel z chovu těchto mutací se udělal strašný byznys, pár movitých chovatelů vyjede za hranice nakoupí mutaci co u nás ještě není za pár let je namnoží udělají tomu strašnou reklamu, třeba i tady na diskuzi a pak se strašným ziskem prodaj celej chov a jedou pro novou mutaci co tady ještě není a pořád dokola. Chytráci chovatelé co chcou vydělat tyto ptáky koupí a než je stihnout odchovat cena raketově padne a pak strašně brečí, ale je to jen o jejich chytrosti a nakonec to dopadne jak s rozelami když přijedete na burzu a nepoznáte ani jaká je to rozela jestli penant nebo pestrá a co za mutaci, protože se do chovu mutací pletou i chovatelé co tomu vůbec nerozumí a przní všechno se vším.
Dobrý den,
když už to porovnáváte s těmi auty, tak jen malá poznámka, že jsou i taková, která nutně nepotřebují jejich majitelé k dennímu životu a těžko je zařadit ke spotřebnímu zboží a tak je to i s těmi ptáky. Prostě se jim něco líbí, mají na to, tak si to koupí a značná část těchto "sběratelů" neřeší to , že se jim to nikdy nevrátí nebo , že by něco takového pořizovali za vidinou zisku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
frodik
napsal(a):
Ve většině názorů nemáte pravdu-vzal jste to jak sekyrou.
JoPe
napsal(a):
Dobrý den,
když už to porovnáváte s těmi auty, tak jen malá poznámka, že jsou i taková, která nutně nepotřebují jejich majitelé k dennímu životu a těžko je zařadit ke spotřebnímu zboží a tak je to i s těmi ptáky. Prostě se jim něco líbí, mají na to, tak si to koupí a značná část těchto "sběratelů" neřeší to , že se jim to nikdy nevrátí nebo , že by něco takového pořizovali za vidinou zisku.
Samozřejmě, ale ne značná ale mizivá část. Kdyby tento modrý královák stál stovku a neviděli by žádný tisk a nic by jim to nehodilo, kolik lidí by mu dalo přednost před přírodním, který je daleko hezčí? Málokdo, zajímavím ho dělá už jen ta obří suma.
frodik
napsal(a):
Samozřejmě, ale ne značná ale mizivá část. Kdyby tento modrý královák stál stovku a neviděli by žádný tisk a nic by jim to nehodilo, kolik lidí by mu dalo přednost před přírodním, který je daleko hezčí? Málokdo, zajímavím ho dělá už jen ta obří suma.
Ano,máte pravdu v tom, že pro mnohé ho dělá zajímavým ta suma, ale nic není jednoznačné, tak jak vy vše vždy vidíte. Pro mě třeba není žádný královák zajímavý a modrého jsem na živo nikdy neviděl. Jde mi než o princip a každý ať si pořizuje co se mu líbí a na co má a je mi jedno jaké důvody ho k tomu vedou, nechci nikoho soudit.
frodik.má pravdu pred rokmi kakariky modré kolko stáli a viaceri tvrdili že cena bude dlho vysoká a teraz vykučí dá viac za žlté ako za modré je pravda že kakariky rihlo sa množí a može mať každy.na králováka treba priestor tak nemože mať každy.tak kupujucé budu ovela menej.ked na západe cena klesne tak aj u nás.či pude ponuke vela čí málo.