Příprava voliery na zimu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2020 18:59
Ka-ka

XXX.XXX.248.138

Zdravím Vás,

prosím o radu nebo názor.
Máme novou volieru, rozdělenou do 3 klecí, příští víkend doděláme zálety s vletovým zavíracím oknem.
Ve volierách máme : pár králováků, pár horských a pár nádherných. K tomu tam poletují korely a andulky, tj. vše australané.

V současné době je všechno pod makrolonem s přesahem cca 10 cm.

Starou volieru jsme na zimu vždy připravili tak, že jsme ji zakryli pevnou folií, část byla zakryta makrolonem.

Dotaz: máme na letošní zimu volieru znovu ještě zakrýt folií jako na staré volieře nebo stačí zavírací záletové okno?

děkuji za rady a náměty.

kaka

26.10.2020 04:54
exotchov

XXX.XXX.168.151

Chovam australii nekolik desitek let bez zaletu a plachtovani ,voliery maji jen tri pevne steny a strop. Ve vasem pripade neni ani nutne zavirat vylety ,a folii nechte na pareniste.

26.10.2020 20:20
Ka-ka

XXX.XXX.248.138

děkuji,

ještě malý poddotaz :-))

nechat makrolonem přikrytou přes zimu celou střechu? nebo nechat zakrytou jen cca 1/2 až 1/3 plochy střechy voliery?

viděl jsem foto králováků ve sněhu, ale nevím nevím...

děkuji

kaka

26.10.2020 22:21
JoPe

XXX.XXX.82.6

Ka-ka napsal(a):
děkuji,

ještě malý poddotaz :-))

nechat makrolonem přikrytou přes zimu celou střechu? nebo nechat zakrytou jen cca 1/2 až 1/3 plochy střechy voliery?

viděl jsem foto králováků ve sněhu, ale nevím nevím...

děkuji

kaka

Nezakrývejte to celé, zasvítí v zimě nebo v předjaří slunce a ve voliéře bude jako ve skleníku. Ptáci budou mít velké výkyvy teplot, špatné větrání a navíc půjdou na jaře moc brzy do toku.Sníh ničemu nevadí a kdoví, jestli nějaký bude.

31.10.2020 09:28
Ka-ka

XXX.XXX.248.138

děkuji za odpověď,

voliera je prostorná a vzdušná, tam nemám strach s problémem s teplotou, ale manželka otevřela jiné téma, když bude pršet - snežit na pletivo, když nebude zakryté, tak aby papouchům nepřimrzly packy...

starou volieru jsme na zimu měli zakrytou celou, ale byla podstatně menší.. :-))

jak to vidíte?

děkuji za radu, názor..

kaka

31.10.2020 13:44
Pepa123

XXX.XXX.111.38

Dobrý den já na zimu zakryvam do půlky. Hlavně jde o to aby tam nešel studený průvan.Mam vypozorováno kde většinou sedej tak ta strana je zakrytá. Mám zpěváky, mnohobarvý, korely a Alexandry malé a nikdy se mi nestala u nich žádná újma.Prez noc sou naštěstí naučeny bej v záletu takže je to ok.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2020 14:49

Máme půlku voliéry zálet, půlku výlet ven, kde je střecha z 1/2 zakrytá. Tu odkrytou část mají na to, aby se mohli sprchovat deštěm. Rádi toho využívají. Viz foto. A vše je ok. Máme udělaná do záletů okna, která jdou při velkých mrazech zavřít, ale ještě jsme je od stavby voliéry (léto 2018) nezavřeli.

Chováme takto pap.červenokřídlé, horské, královské a nádherné.

31.10.2020 20:41
Ka-ka

XXX.XXX.248.138

ok, děkuji....
ještě doplním reakci kamaráda, který doporučil "naučit" papouchy na zálety, že je tam na krátkou dobu zavřu a naučím je tam na krmení..., tak to snad klapne...

za chvíli se budu ptát, jakou boudičku pro králováky.. :-)) tj. z pařezu nebo sestrojit z přikližky? :-))

kaka

31.10.2020 21:01

Ka-ka napsal(a):
ok, děkuji....
ještě doplním reakci kamaráda, který doporučil "naučit" papouchy na zálety, že je tam na krátkou dobu zavřu a naučím je tam na krmení..., tak to snad klapne...

za chvíli se budu ptát, jakou boudičku pro králováky.. :-)) tj. z pařezu nebo sestrojit z přikližky? :-))

kaka

Ano, my máme pro všechny krmení v záletech. :)

My máme budku z OSB desky. Ale musíme ji upravit. Ač ji má širokou, tak skákala do vajec. Takže musíme upravit do L, jako to máme u červenokřídlých.

Přidejte reakci

Přidat smajlík