Zdravím Vás,
prosím o radu nebo názor.
Máme novou volieru, rozdělenou do 3 klecí, příští víkend doděláme zálety s vletovým zavíracím oknem.
Ve volierách máme : pár králováků, pár horských a pár nádherných. K tomu tam poletují korely a andulky, tj. vše australané.
V současné době je všechno pod makrolonem s přesahem cca 10 cm.
Starou volieru jsme na zimu vždy připravili tak, že jsme ji zakryli pevnou folií, část byla zakryta makrolonem.
Dotaz: máme na letošní zimu volieru znovu ještě zakrýt folií jako na staré volieře nebo stačí zavírací záletové okno?
děkuji za rady a náměty.
kaka
Ka-ka
napsal(a):
děkuji,
ještě malý poddotaz :-))
nechat makrolonem přikrytou přes zimu celou střechu? nebo nechat zakrytou jen cca 1/2 až 1/3 plochy střechy voliery?
viděl jsem foto králováků ve sněhu, ale nevím nevím...
děkuji
kaka
Nezakrývejte to celé, zasvítí v zimě nebo v předjaří slunce a ve voliéře bude jako ve skleníku. Ptáci budou mít velké výkyvy teplot, špatné větrání a navíc půjdou na jaře moc brzy do toku.Sníh ničemu nevadí a kdoví, jestli nějaký bude.
děkuji za odpověď,
voliera je prostorná a vzdušná, tam nemám strach s problémem s teplotou, ale manželka otevřela jiné téma, když bude pršet - snežit na pletivo, když nebude zakryté, tak aby papouchům nepřimrzly packy...
starou volieru jsme na zimu měli zakrytou celou, ale byla podstatně menší.. :-))
jak to vidíte?
děkuji za radu, názor..
kaka
Dobrý den já na zimu zakryvam do půlky. Hlavně jde o to aby tam nešel studený průvan.Mam vypozorováno kde většinou sedej tak ta strana je zakrytá. Mám zpěváky, mnohobarvý, korely a Alexandry malé a nikdy se mi nestala u nich žádná újma.Prez noc sou naštěstí naučeny bej v záletu takže je to ok.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme půlku voliéry zálet, půlku výlet ven, kde je střecha z 1/2 zakrytá. Tu odkrytou část mají na to, aby se mohli sprchovat deštěm. Rádi toho využívají. Viz foto. A vše je ok. Máme udělaná do záletů okna, která jdou při velkých mrazech zavřít, ale ještě jsme je od stavby voliéry (léto 2018) nezavřeli.
Chováme takto pap.červenokřídlé, horské, královské a nádherné.
ok, děkuji....
ještě doplním reakci kamaráda, který doporučil "naučit" papouchy na zálety, že je tam na krátkou dobu zavřu a naučím je tam na krmení..., tak to snad klapne...
za chvíli se budu ptát, jakou boudičku pro králováky.. :-)) tj. z pařezu nebo sestrojit z přikližky? :-))
kaka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ka-ka
napsal(a):
ok, děkuji....
ještě doplním reakci kamaráda, který doporučil "naučit" papouchy na zálety, že je tam na krátkou dobu zavřu a naučím je tam na krmení..., tak to snad klapne...
za chvíli se budu ptát, jakou boudičku pro králováky.. :-)) tj. z pařezu nebo sestrojit z přikližky? :-))
kaka
Ano, my máme pro všechny krmení v záletech. :)
My máme budku z OSB desky. Ale musíme ji upravit. Ač ji má širokou, tak skákala do vajec. Takže musíme upravit do L, jako to máme u červenokřídlých.