vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Dobrý den,
chtěla bych začít s chovem a šlechtěním holoubků diamantových. Bohužel si však nejsem jistá, jestli se mutace, jako např. žlutá, červená, briliantová, hnědá, vůbec v Čr chovají. Všude jsou samí přírodní, skořicoví, stříbrní nebo straky, ale ještě jsem neviděla, že by někdo, například v inzerci, prodával některou z uvedených mutací. Proto budu ráda, když se mi ten, kdo zajímavě zbarvené holoubky chová, ozve.
Předem děkuji za případnou odpověď.
Dobrý den
, také chovám různé mutace těchto holoubků. A zarazilo mě, kde jste objevila mutaci žlutou , červenou a briliantovou. červená bude nejspíš tmavá skořice a briliantová - mramorová nebo stříbrná ale ze žluté jsem paf . Jestli víte o nějakém odkazu na tyto mutace tak bych si ráda rozšířila obzory a jistě nebudu sama koho to bude zajímat. Děkuji za zajímavé téma. Jana Janečková
U niektorých mutácií musíte brať pri vizuálnom názore do úvahy aj kombinácie mutácií ktoré buď zosvetluju alebo ztmavia základnú mutáciu. Preto sa niekomu môže zdať že holubok je žltý (predpokladám že ,,žlutý" ako u holubov domácich). Inšpirácie môžete čerpať zo zahraničných stránok. Nejaký základ o genetike holúbkov nájdete v prvých číslach časopisu nová exota, ešte keď vychádzal v malom formáte.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Tak zde je odkaz na stránku, kde jsou různé mutace holoubků. Zde je odkaz konkrétně na tu žlutou.
http://www.exoticdove.com/IDS/DDColors/yellow.htm
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
To je právě ten problém. O diamantových holoubcích toho na internetu zrovna moc není. Takže buďme rádi, že je tu alespoň toto. Pokud víte o něčem lepším, tak zde můžete vložit odkaz.
A ještě k té "žluté." To může být skořice i takhle světlá. A co ta červená? Je to také skořice?
http://www.exoticdove.com/IDS/DDColors/red.htm
A tady je "briliantová" mutace.
http://www.exoticdove.com/IDS/DDColors/brilliant.htm
Je to stříbrná?
A ještě bych se chtěla zeptat na bělokřídlé a běloocasé holoubky. Přikládám odkaz.
http://www.exoticdove.com/IDS/DDColors/bluewhitetail.htm
A pro srovnání ještě skořice.
http://www.exoticdove.com/IDS/DDColors/cinnamon.htm
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Dobrý den,
ještě by mne zajímalo, jestli existuje holoubek albín, jako je tomu např. u hrdliček chechtavých.
Dobrý, mali by existovať. Dva kusy som nedávno odchoval. Biele s červeným okom.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Děkuji.
Já jsem si myslela, že nejspíše existovat budou, ale nebyla jsem si jistá. Vím, že před nějakou dobou je někdo sháněl v inzerci.
Kdyby je někdo z Čr nabízel, můžete se ozvat zde na diskusi. Jinak, chov budu zařizovat až na jaře, takže času dost.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Dobrý den,
chtěla bych Vás ještě poprosit o fotografie například skořicových, stříbrných a strakatých holoubků.
Také by mě zajímalo, jestli jsou i takoví holoubci, kteří jsou třeba bílí nebo světlí s tmavšími znaky. Většinou je to totiž u strak naopak. Zajímají mne samozřejmě i ta výše zmiňovaná albina.
Předem děkuji za foto.
Prikladám sľúbené foto, kus 1 a 3. (ospravedlňte kvalitu, je to z diaľky a mobilom).
Ešte pridávam niečo z chovu ...
Chovu zdar
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Ještě bych na Vás, jako na chovatele holoubků, měla dotaz.
Mám zkušenost s tím, že věšet budky zvenčí klece, je dobré, protože se tak šetří prostorem a případné kontroly jsou potom snazší.
Jak to ale udělat u holoubků, kteří hnízdí v otevřených hnízdech. Napadla mne tzv. císařská hnízda, používaná v chovu kanárů, ale mám obavu, že budou příliš malá a že zde holoubci ani nezahnízdí.
Já si myslím, že holoubek diamantový je již tak domestikovaný pták, že i o něm platí úsloví, že by zahnízdil i v krabici od bot.
Stačila by i budka, zavěšená na délku, která by měla odendávaccí stříšku s pletiva?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.
vlaštovička
napsal(a):
Mám zkušenost s tím, že věšet budky zvenčí klece, je dobré, protože se tak šetří prostorem a případné kontroly jsou potom snazší.
Jak to ale udělat u holoubků, kteří hnízdí v otevřených hnízdech. Napadla mne tzv. císařská hnízda, používaná v chovu kanárů, ale mám obavu, že budou příliš malá a že zde holoubci ani nezahnízdí.
Já si myslím, že holoubek diamantový je již tak domestikovaný pták, že i o něm platí úsloví, že by zahnízdil i v krabici od bot.
Stačila by i budka, zavěšená na délku, která by měla odendávaccí stříšku s pletiva?
ked nedáťe žiadné košík tak Vám zachnízdy krmitku.stačí im 10cm priemer krabička od masla.potom vymeniť za nové.
vlaštovička
napsal(a):
Dobrý,
Holúbky chovám len okrajovo, ale myslím že je dôležité zostaviť harmonizujúci pár .
Pri sedení aj kŕmení sa striedajú. Dobrý chovný pár už potom zahniezdi aj "v krabici od bot" .
Treba len vyskúšať.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vlaštovička
napsal(a):
Co takhle použít strýčka googla a třeba si najít polootevřené hnízdní budky ? Nemusíte je kupovat jdou snadno vyrobit a klidně je můžete zavěsit z venku
Dobrý den, vkládám foto mých holoubku. Na jaře jsem mněla v chovu bílé a červené ale jezevcici mi vyparali volieru a 5 chovných kusů mneli k snídani. Jinak mám přírodní, plave, mramorové, pak hodně stříbrné, přírodni, skoricovy a mramorové Straky. Pokusím se dokoupit tmave skořice. Bílé jsou bohužel nedostatkove. A s nákupem chovných kusů nečekejte do jara. Nebude z čeho vybírat. Jana
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Já jednu polootevřenou budku po rýžovnících mám, ale raději jsem se zeptala, protože mi přijde na holoubky příliš hluboká. Jinak děkuji za radu.
Zároveň děkuji paní Janě, že jako jedna z mála označuje své fotografie.
Já bych si nejraději holoubky pořídila už teď, ale nemám na ně chovatelské zařízení, to budu zařizovat až na jaře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vlaštovička
napsal(a):
Já jednu polootevřenou budku po rýžovnících mám, ale raději jsem se zeptala, protože mi přijde na holoubky příliš hluboká. Jinak děkuji za radu.
Zároveň děkuji paní Janě, že jako jedna z mála označuje své fotografie.
Já bych si nejraději holoubky pořídila už teď, ale nemám na ně chovatelské zařízení, to budu zařizovat až na jaře.
Proto jsem vám psal že je jde vyrobit tj. budku můžete přizpůsobit podle potřeby....třeba ji udělat mělčí a s otvíráním s hora ...fantazii se meze nekladou jen je nad tím třeba přemýšlet aby to vyhovovalo ptákům i vám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.164
Také přidám mé holoubky. Mám v oblibě straky, nyní mám 4 páry a čím jsou ptáci starší, tím jsou bělejší až úplně zbělají. První dvě fotky jsou chovní samci, třetí foto letošní květnový samec a na poslední fotce letošní květnová samice. Ti albíni co zde ukazuje Petoc jsou dost rarita. Řekl bych, že to není samozřejmost, že budou mít albíny stále, spíš je to náhoda stejně jako v přírodě se objeví bílá vlaštovka apod. Určitě si tyto jedince ponechte do chovu, kdybyste je snad chtěl prodat, jsem zájemce :D
Dobry den, koukam na tema a mam radost. Na fotce je hnizdni krabicka. Velikost 14*14*5cm. Mam odchovaneho albina. Nyní si zhanim kolekci mutaci prirodni, prirodni delohrbete, mramorove, stribrne, bile, skorice, straky a dalsi. Chovu zdar Makyna
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Jedním slovem, nádhera! Máte všichni moc krásné holoubky.
Jinak, k té bílé vlaštovce. Byl to sice jen příklad, ale já jsem zatím o ničem takovém neslyšela. Už jsem viděla foto strakatých kosů, znám dokonce pár lidí, kteří je v okolí na vlastní oči viděli. Vím, že se občas přiletí na nějaké to krmítko nasytit modřinka, co vypadá, jakoby strčila hlavu do temně modrého inkoustu, někde v Estonsku ornitologové vyfotografovali pastelovou koňadru, ale o bílé nebo strakaté vlaštovce jsem jaktěživa neslyšela. Ale co, příroda někdy dokáže překvapit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.76
vlaštovička
napsal(a):
Jinak, k té bílé vlaštovce. Byl to sice jen příklad, ale já jsem zatím o ničem takovém neslyšela. Už jsem viděla foto strakatých kosů, znám dokonce pár lidí, kteří je v okolí na vlastní oči viděli. Vím, že se občas přiletí na nějaké to krmítko nasytit modřinka, co vypadá, jakoby strčila hlavu do temně modrého inkoustu, někde v Estonsku ornitologové vyfotografovali pastelovou koňadru, ale o bílé nebo strakaté vlaštovce jsem jaktěživa neslyšela. Ale co, příroda někdy dokáže překvapit.
SIce už se odkláníme od tématu, ale bílé vlaštovky se občas vyskytují. Bohužel se nedožijí vysokého věku, protože jsou snadou kořistí pro predátory. Objevují se i u nás. Vzpomínám si na televizní noviny, kde byla reportáž někde z Jižních Čech, kde pár jednoho albína vyvedl a zde jsou důkazy z více zdrojů:
https://www.ahaonline.cz/clanek/malery/5456/unikat-ve-stodole-vlastovka-albin.html
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Úžasný. Tohle bych si nikdy ani nepomyslela. Zapátrala jsem na netu a je tam ještě něco z Moravy z roku 2009.
vlaštovička
napsal(a):
Pre.Vlaštovička,Našťívťe sránku Facebook.chovaťel.Bagi Tibor Tipioszecso,Pest,Hungary.on má velé počet albin.na každom burze na MONOR Madarsku predává.