Holoubek diamantový

Prodám Holoubka diamantového - Prodám 5 kusů samečků holoubků diamantových,...
150 KčNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.230.164
Podle mě na prvni fotce samička, druhá snad samec.
Dobrý večer, s těmi ocasními pery je to zajímavé. Nikde jsem se nedocetla že by samec mnel jinou stavbu, nebo uspořádání ocasních per, než samice? Také to zkusím u svých holoubku, neboť se velice špatně určuje pohlaví bez toku holoubka. Velikost okruži a stavba těla už není tak jednoznačný znak. Mám holubice, které mají samci znaky a opačně. Když jsou holoubci v hejnu, tak nedominantni samec vůbec nejde do toku. Jana
Uživatel s deaktivovaným účtem
monunka
napsal(a):
Nikde to nepisou. Ale je to spolehlivé. Samci , jak se dvoří a roztahují ocas do vějíře roztáhnou ocas i pokud jej držíte v ruce. Jedine tak se dají rozeznat od samice. Podle okruží a hlavy se to opravdu určit na jistotu nedá. 😉
Ale dá
Zdravím, tak pohlaví se dá určit podle:
1,0 - sedí na bidle a nožky má u sebe, prstem pánevní kůstky má víc u sebe, hlavu má kulatou a zobák tenší a menší
0,1 - sedí na bidle a nožky má víc od sebe, prstem pánevní kůstky má víc od sebe, hlavu má hranatější a zobák hrubší a větší
S pozdravem Zappe
jana1150
napsal(a):
No tak jsem zase na začátku🤔 dneska jsem mavala s holoubka jako o zivot, aby s tím ocasem vůbec něco předvedli 😁
Přitom je to táák jednoduché, jak naznačil vegh. Stačí holoubky na dva, tři dny rozsadit a pak dát k sobě. Samec se okamžitě začne dvořit (a to i dalšímu submisivnímu holubovi, takže bacha, dávat k prověřené holubici, ne k ptákovi u něhož pohlaví nevím).
Pak je zbytečné mávat s ptákem jak o život. . Což samo o sobě mohlo být zábavné pozorovat, pro ty holubí aktéry asi méně.