Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2020 07:24
zdenek

XXX.XXX.169.15

dobrý den, a jaký druh rosely se jedná? Děkuji za pomoc.

9.11.2020 07:46
JoPe

XXX.XXX.82.6

zdenek napsal(a):

Dobrý den
nemáte ostřejší foto ? Velmi zvláštní pták. Mohlo by se jednat o křížení několikáté generace slámožluté, nebo žlutobřiché s r.pestrou. Někdy trochu podobné jsou i některé straky u penantů.

9.11.2020 10:27
zdenek

XXX.XXX.169.15

zdenek napsal(a):

tak ještě foto

9.11.2020 11:51
zbosace

XXX.XXX.19.102

Veľmi zaujímavý jedinec. Skúste aj detail hlavy. Na mobile nevidím modrý odtieň na lícnych skvrnach a naopak zvláštnu modrú na krídlach. Pokiaľ sa nadopatrate k predkom dokazovanie o podiele krvi iných druhov bude na dlhú debatu. Z môjho pohľadu prevláda r.pestra.

9.11.2020 12:08
parrotss

XXX.XXX.236.46

zdenek napsal(a):
tak ještě foto

Zdravím, bylo by dobré poskytnout bližší komentář k věku té rosely. Pohlaví by jsem odhadoval na samici. Pták je rozhodně v kombinaci s opalinovým genem - viz ocasní rejdovací péra. Pokud je to vůbec hybrid (a to netvrdím), pak dle fenotypu se nejeví jako hybrid nižší než F3 - F4 generace s jiným příslušníkem rodu Platycercus, s tím že lze vysoce pravděpodobně vyloučit roselu penanta a žlutolící.
Mám ve svém chovu samici skořicovou opalinovou, která byla v létě hodně světle zbarvená, následně přepeřila do cihlově oranžově červené - viz fota níže.

9.11.2020 12:18
JoPe

XXX.XXX.82.6

zdenek napsal(a):
tak ještě foto

Na těchto foto je vidět, že se zřejmě jedná o opalín ve velmi světle žlutooranžové barvě. Je potřeba se podívat, jak široký má bílý pruh ve spodní části křídla.Určitě by to chtělo otestovat a neprodávat.

10.11.2020 13:31
zdenek

XXX.XXX.169.15

zdenek napsal(a):
tak ještě foto

je to samice, kr 18, spároval jsem ji se samcem štěpitelný na modré, viz foto

10.11.2020 14:35
parrotss

XXX.XXX.236.46

zdenek napsal(a):

Jasně, i já chtěl jsem poradit párování s modrým samcem. Mohlo by se ukázat, zda se jedná o "polomodrou" mutační formu, jako je tomu u oranžových penantů. Pokud budou mladé, tak se Zdeňku pochlub, jsem zvědav jak to dopadne! Anebo již něco společně ten pár odchoval?Jenom dodám, že ten samec je dle fota asi pastel straka anebo skořicová straka..?

24.2.2021 07:11
zdenek

XXX.XXX.169.15

a další foto,
prosím o určení mutace dalšího páru, samice přírodní pastel, samec je červený pastel? děkuji

24.2.2021 10:01
JoPe

XXX.XXX.82.6

zdenek napsal(a):
a další foto,
prosím o určení mutace dalšího páru, samice přírodní pastel, samec je červený pastel? děkuji

Ten samec je velká křižovatka. Fotky často klamou, není jasná barva očí, ale určitě se jedná o kombinaci více mutací. Tipuji na opalínový skořicový pastel a podle lemování konce letek, zbarvení ocasu a žlutých obrub peří na přední části by to mohl být zároveň dom.edged i když zase chybí typická čára nebo skvrna nad okem.Chtělo by to ještě ostrou detailní fotku nohou a očí bez použití blesku.

24.2.2021 10:47
zdenek

XXX.XXX.169.15

OK, děkuji, mladí (3) byli loni pasteloví, samičku jsem si nechal a spároval se samcem přírodní pastel nafotím.

3.5.2021 06:44
zdenek

XXX.XXX.169.15

zdravím, poradíte o jakou mutaci penanta se jedná? Roční samec. Děkuji.

3.5.2021 07:10
JoPe

XXX.XXX.82.6

zdenek napsal(a):
zdravím, poradíte o jakou mutaci penanta se jedná? Roční samec. Děkuji.

Na fotce není aktuální foto,máte vyfocené mládě z předchozích let,zobák je žlutý, pvní peří a vrba má letní listy.Je také potřeba foto rodičovského páru.

3.5.2021 12:49
zdenek

XXX.XXX.169.15

JoPe napsal(a):
Na fotce není aktuální foto,máte vyfocené mládě z předchozích let,zobák je žlutý, pvní peří a vrba má letní listy.Je také potřeba foto rodičovského páru.

zdravím, pane Pejša, máte pravdu, je to 2 letý pták, /kr.19/ kterého jsem získal, nafotím aktuální foto...jen pro info., před nedávnem byl pták prodán bývalé majitelce jako mládě, absolutně plachý, se kterým si nevěděla rady....rodiče neznám...

3.5.2021 12:50
zdenek

XXX.XXX.169.15

zdenek napsal(a):

zdravím, nyní samice sedí 10 dnů na vejcích, tak snad se něco povede odchovat...

3.5.2021 14:10
JoPe

XXX.XXX.82.6

Přidám k vašemu posouzení neobvyklou vlastní zkušenost. Jedna samice rosela v minulém roce při kontrole budky měla snesených 5 vajec , budku po tom již neopouštěla ani v noci přesně 14 dní. Po této době jsem budku kontroloval a bylo tam 7 vajec, které všechny po prosvícení vypadaly neoplozené. Vejce jsem jen díky velké náhodě ponechal v budce a za 3 dny jsem je šel odstranit, ale k mému překvapení v 5 z nich byly vidět nepatrně žilky. Výsledkem bylo vylíhlých 6 mladých, z toho 5 odchováno v mutaci černý opalín a opalín štěpitelné na černé. Byl to zdárný konec, který mě opět přesvědčil, že toho ještě hodně neznáme o rozdílnosti chování a povahových rysech jednotlivých ptáků a že někdy není dobré se ukvapit. Bohužel ne všechny příběhy mají dobrý konec.

3.5.2021 14:19
zdenek

XXX.XXX.169.15

Zdravím, plně souhlasím a musím se přiznat, že po zkušenostech s chovem papoušků přes 47 let, ptáky při hnízdění moc neruším, až když se mi stalo, že jsem ptáky okroužkoval, rodiče na ně zanevřely, až mladé uhynuly, od té doby mláďata nekroužkuji, lepší papoušek bez kroužku, než mrtvý papoušek... senegalce, alex. rudohlavý, pap. mnohobarvý, papousek majeruv....

18.5.2021 11:35
zdenek

XXX.XXX.169.15

jaká prosím je to mutace? děkuji, samec 2020

18.5.2021 12:58
JoPe

XXX.XXX.82.6

zdenek napsal(a):
jaká prosím je to mutace? děkuji, samec 2020

Penant modrá straka.

18.5.2021 15:37
zdenek

XXX.XXX.169.15

děkuji

19.5.2021 08:14
vegh

XXX.XXX.23.76

Aké cene budu tochoročné mladé rozel pestré,rubino oranž??? 1,0-0,1.

19.5.2021 17:32
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

vegh napsal(a):
Aké cene budu tochoročné mladé rozel pestré,rubino oranž??? 1,0-0,1.

A myslíte mutační oranže z modré řady nebo oranže po skořicích a opalínech takzvané modifikační mutace? Cena je velice rozdílná. Mutační oranže modrá řada 2000-3500 euro záleží na mutaci a modifikační třeba od Borowskeho, za pár chtěl 1000 euro.

20.5.2021 17:16
vegh

XXX.XXX.23.76

Horák lutino napsal(a):
A myslíte mutační oranže z modré řady nebo oranže po skořicích a opalínech takzvané modifikační mutace? Cena je velice rozdílná. Mutační oranže modrá řada 2000-3500 euro záleží na mutaci a modifikační třeba od Borowskeho, za pár chtěl 1000 euro.

Moj názor je modifikačí nie mutácia dalej sa to už ne odchová mutačné ale samé štepákov na kade čo.

20.5.2021 19:57
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

vegh napsal(a):
Moj názor je modifikačí nie mutácia dalej sa to už ne odchová mutačné ale samé štepákov na kade čo.

Když myslíte ,ale už jsou i oranže modré řady ,jen cena je vysoká. A u nás je asi nikdo nechová.

21.5.2021 12:11
vegh

XXX.XXX.23.76

Horák lutino napsal(a):
Když myslíte ,ale už jsou i oranže modré řady ,jen cena je vysoká. A u nás je asi nikdo nechová.

Ešte sa vráťim modifikáce.tieto jedince maju viacero genov ktoré nie su shopné všetko prenesť na potomstvo.To znamená že vták ktoré má tieto géni ne prenášá na odchov všetké geni tak že nedá sa farba prenesť rodiča na potomstvo.

21.5.2021 22:03
JoPe

XXX.XXX.82.6

vegh napsal(a):
Ešte sa vráťim modifikáce.tieto jedince maju viacero genov ktoré nie su shopné všetko prenesť na potomstvo.To znamená že vták ktoré má tieto géni ne prenášá na odchov všetké geni tak že nedá sa farba prenesť rodiča na potomstvo.

To budete muset vysvětlit podrobně na konkrétním případě, aby jsme tomu rozuměli. Pokud nějaký organismus disponuje nějakými odlišnými geny, pak je předává i do genotypu svých potomků, ale nemusí se projevit ve fenotypu vzniklé F1.

Přidejte reakci

Přidat smajlík