Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KarelKAJA

17.11.2020 23:46
KarelKAJA

XXX.XXX.158.28

Dobrý den,

jaký máte názor na odebírání vajec ze snůšky u andulek?
Má idea je, že když nechám v budce jen dvě vajíčka, samicebude potom mít na mladé více času a sama nebude mít též takový zápřah a nebude se vyčerpávat ... Navíc dvě mladé od jedné páry za sezonu stačí. Mám to na rozdávání a výměnu s chovateli, ne na prodej do nechutných přepravek výkupců na burzách...

Děkuji za podnětné rady

PS: Prosím žádné agresivní názorové výlevy. Jedná se jen o zamyšlení a dotaz....

18.11.2020 04:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

KarelKAJA napsal(a):
Dobrý den,

Má idea je, že když nechám v budce jen dvě vajíčka, samicebude potom mít na mladé více času a sama nebude mít též takový zápřah a nebude se vyčerpávat ... Navíc dvě mladé od jedné páry za sezonu stačí. Mám to na rozdávání a výměnu s chovateli, ne na prodej do nechutných přepravek výkupců na burzách...

Děkuji za podnětné rady

PS: Prosím žádné agresivní názorové výlevy. Jedná se jen o zamyšlení a dotaz....

andulky jiz radu let nachovam,ale muj nazor je takovy nechat to na prirode kolik jich ma. Kdyz je nechate dvakrat za rok zahnizdit a budou mit i po sesti mladych zadny zaprah to pro ne neni,jsou to zvirata a ne lide. Spozdravem Tomas

18.11.2020 10:25
JoPe

XXX.XXX.82.6

KarelKAJA napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za podnětné rady

Dobrý den,
souhlasím s tím, že chovatel by měl mít rozum a když vytváří prostředí s celoročním blahobytem,tak nemůže spoléhat na okamžitý zásah matky přírody. Ta zakročí až později, kdy dojde k velkému porušení rovnováhy. U druhů které se dobře množí je na místě včas regulovat počet vajec. Já osobně nechávám u andulek max. 5 oplozených vajec a pouze dvě hnízda ročně. Mláďata jsou silnější, odolnější a jejich rodiče to lépe zvládají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík