Dobrý den, chtěl bych si nechat poradit co dát do vnitřní voliery dlouhé asi 13m,šířka 4m a výška 2m a stupňuje se do 6m. Líbí se mi všichni papoušci napadli mně třeba amazoňané, ara severa, eklektus ale uvažoval jsem i o turakovi a pokud by to šlo i více druhů, zatím chovám jenom australii, drobotinu, Alex. velký a mám amazoňana žlutolícího volnoletce.
Předem děkuji za odpovědi.
Karel1979
napsal(a):
Dobrý den,v Nové exote 10 cislo tohoto roku je článek o alexandrech velkých a je tam zmínka o společném chovu, já mýt takový prostor tak bych to zkusil .At se vam to podaří dle vašich představ Karel
Já bych to radši nezkoušel, samice je v pořádku ale když projdu kolem samce (je ručně dokrmeny) hned jde po mně a když kolem proletí jakýkoliv papoušek tak útočí, riskovat to nebudu.
Zemjanek
napsal(a):
A co společný chov Alexandrů malých, Alexandrů čínských, papoušků patagonských jestli chcete trošku větší papoušky. A nebo udělat společnou Austrálii... Možností je spoustu a voliéra bude krásně prostorná... A nebo rozdělit na více menších a dát Vámi zmiňované po párech...
bylo by škoda jí rozdělit, osobně nejsem příznivcem boxových volier, ale místo několika menších mít jednu pořádnou, když vidím masový chov kde mají ptáci voliery 80cm široké a 200cm dlouhé ale je jich v řadě 20 tak mi je z toho smutno, párek korel v tak maličké volierce si života moc neužije, tak že za mě toto skvostnou budoucí volieru nedělte. druhá otázka je kolik chcete do ptáků investovat, velcí papoušci jí budou ničit, pokud tam dáte, turaca, toca, na zem bažanty, a to vše doplnit menšími druhy, myslím že to bude velmi hezký pohled. jak kolega řekl může tam být i austrálie pokud nechcete do ptactva zatím investovat větší peníz.
alex66
napsal(a):
Taky jsem příznivcem co největších voliér, ten váš prostor je obrovský. Ale podle mě je tam dost zásadní ale, pokud nebudou mít ptáci přístup na slunce a déšť je to velké ochuzení jejich života.
Budou tam velká okna a fontána. 🙂 A mohl bych udělal malou venkovni volierku napojeno na tu vnitřní skrz okno které tam už je.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
bylo by škoda jí rozdělit, osobně nejsem příznivcem boxových volier, ale místo několika menších mít jednu pořádnou, když vidím masový chov kde mají ptáci voliery 80cm široké a 200cm dlouhé ale je jich v řadě 20 tak mi je z toho smutno, párek korel v tak maličké volierce si života moc neužije, tak že za mě toto skvostnou budoucí volieru nedělte. druhá otázka je kolik chcete do ptáků investovat, velcí papoušci jí budou ničit, pokud tam dáte, turaca, toca, na zem bažanty, a to vše doplnit menšími druhy, myslím že to bude velmi hezký pohled. jak kolega řekl může tam být i austrálie pokud nechcete do ptactva zatím investovat větší peníz.
Dobrý den, co si myslíte o sestavě 1,1 turako cervenokorunkaty nebo banánové fialový 5,5 astrild rákosní 1,1 pásovník dlouhoocasý na zem křepelky ale nevím jestli by tam šel dát toko a popřípadě jaký (nemám o nich moc načteno)
Fff
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych si nechat poradit co dát do vnitřní voliery dlouhé asi 13m,šířka 4m a výška 2m a stupňuje se do 6m. Líbí se mi všichni papoušci napadli mně třeba amazoňané, ara severa, eklektus ale uvažoval jsem i o turakovi a pokud by to šlo i více druhů, zatím chovám jenom australii, drobotinu, Alex. velký a mám amazoňana žlutolícího volnoletce.
Předem děkuji za odpovědi.
Šířka je 6 m spletl jsem se🙃
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Když jsem psal o rozdělení, myslel jsem třeba na 3ks, tak aby tam mohl zadavatel mít ty Severy, Eclekty, Amazoňany třeba... Hlavní je, aby si zadavatel jasně rozmyslel, co vlastně tam chce chovat a podle toho stavěl... Jinak pan zadavatel tu střílí osazenstvo, které spolu absolutně nesouvisí(nejdříve velké papoušky, teď zase hmyzáky a droboť...) , takže nevím, jaká je jeho představa... Jestli je možnost dodělat venkovní část, rozhodně doporučuji u jakéhokoliv chovaného druhu...
Zemjanek
napsal(a):
Když jsem psal o rozdělení, myslel jsem třeba na 3ks, tak aby tam mohl zadavatel mít ty Severy, Eclekty, Amazoňany třeba... Hlavní je, aby si zadavatel jasně rozmyslel, co vlastně tam chce chovat a podle toho stavěl... Jinak pan zadavatel tu střílí osazenstvo, které spolu absolutně nesouvisí(nejdříve velké papoušky, teď zase hmyzáky a droboť...) , takže nevím, jaká je jeho představa... Jestli je možnost dodělat venkovní část, rozhodně doporučuji u jakéhokoliv chovaného druhu...
Už jsem se rozhodl pro banánovce, toka a nějaké bažanty a venkovní vylet určitě udělám a drobotinu si dám vedle.