Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Mám letošní nepřibuzné 2.2 ve venkovní voliéře (2,5x0,8x2,5) společně přes zimu.
Pořídil jsem je prvně, na dno voliery, ale on my jeden pár sednul a Slepička pečlivě sedí už 5tý den. Kohoutci se snesou (zatím) a ve voliéře panuje klid a všichni jsou stále spolu blízko sedící slepičky.
Má otázka zní. Nechat, nebo odebrat vejce? Teď jsou teploty 4-9 C, ale myslím že kuřata by to za 10 dní už nedala. Jde mi především o to, abych zachoval hnízdí půd a Slepička z jara sedla znovu, když jí teď odeberu snůšku.
Na jaře budou páry odděleny.
Předem říkám, že odebrání snůšky a umělý odchov tu nechci rozebírat. V tom mám jasno. Jde mi opravdu o zachování hnízdního půdu a přírozeného chování křepelek .
Děkuji za radu. Krásný den, Martin Grund
Nechte slepičku dosedět,až se kuřátka vylíhnou,tak je přemístěte i se slepičkou do tepla,určitě to přemístění nebude slepičce vadit a bude se o ně starat,venku by nepřežili i kdyby se často schovali pod slepičku.Když budete vědět,který kohoutek je sní spářený,zkuste ho dát pohromadě,ale pozorovat,některá slepička nesnese přítomnost ani svého partnera.
Neudržel jsem se a reaguji.
Dotaz vypadá jak od začátečníka a kouknu na váš profil a říkám si, že byste mohl rady dávat Vy. Jestli jste odchoval to, co máte uvedeno, tak Vám gratuluji.Třeba majna a pod. Měl jem jen kobylčí, ale neodchoval jsem.
Odchoval jsem bulbuly červenouché, kardinály červené a šedé i ty křepelky, které jsou proti hmyzožravcům úplná hračka.
Moudivláček
napsal(a):
Neudržel jsem se a reaguji.
Dotaz vypadá jak od začátečníka a kouknu na váš profil a říkám si, že byste mohl rady dávat Vy. Jestli jste odchoval to, co máte uvedeno, tak Vám gratuluji.Třeba majna a pod. Měl jem jen kobylčí, ale neodchoval jsem.
Odchoval jsem bulbuly červenouché, kardinály červené a šedé i ty křepelky, které jsou proti hmyzožravcům úplná hračka.
Děkuji :-D bohužel je to již minulost díky rozvodu. Odchoval jsem vše, kromě timálií. Turaka jsem neměl. Největší požitek byly pro mě Majny Rothschildovi, to je pro mě opravdu bezkonkurenční záležitost. Teď mám podstatně méně náročnější ptactvo a ano zní to paradoxně ale ohledně křepelek jsem začátečník.
molousek
napsal(a):
I v létě je musįm po vylihnutí pochytat a dát domů do tepla.Jinak prochladnou a uhyn.
Nikdy jsem je domů nebrala. Od května do září je to úplně v pohodě, zahřívají je v noci oba rodiče, přes den se rodiče střídají. Nesmí být ve voliéře vlhko nebo být na zemí různé překážky, do kterých by se kuřátka zamotala. Od poloviny října do nějakého března mi samička nikdy natvrdo venku nezasedla.