Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nada1990

16.12.2020 16:15
Nada1990

XXX.XXX.208.138

Dobrý den,
mám dotaz mám dvě andulky kluka a holku, kluk nemá letky. Už jsem je tak dostala a podle ocasku mi bylo řečeno že má anglické pelicháni ale je jim už rok a nepozoruji že by pelichal nebo měl zakrvacena konce pirek, ale sem úplní lajk. Prosím o váš názor a po případě že je opravdu nemocný, tak jak mu můžu pomoci, aby se netrápil.
Děkuji moc 😢

16.12.2020 16:52
jarat

XXX.XXX.205.181

Francouzské ne Anglické

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2020 16:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nada1990 napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz mám dvě andulky kluka a holku, kluk nemá letky. Už jsem je tak dostala a podle ocasku mi bylo řečeno že má anglické pelicháni ale je jim už rok a nepozoruji že by pelichal nebo měl zakrvacena konce pirek, ale sem úplní lajk. Prosím o váš názor a po případě že je opravdu nemocný, tak jak mu můžu pomoci, aby se netrápil.
Děkuji moc 😢

Jedná se o francouzské pelichání. Viz:

Polyomaviróza, "nemoc výletků andulek", BFD, je vysoce nakažlivé onemocnění ptáků, především papoušků, ale také pěnkavovitých, kanárů, dravců.

U dospělých andulek probíhá infekce bez příznaků, ale mláďata v budkách hynou a u těch ostatních se objeví poruchy opeření, francouzské pelichání. Mladým andulkám chybí ocasní pera nebo letky nebo jsou zkrácené, lámavé a ptáci nejsou schopni letu. Proto se jim říká "skokani".

Polyomavirózu nelze spolehlivě léčit. Pokud se nemoc objeví u papoušků jiných než andulky, nezbývá než počkat, která nakažená zvířata onemocní - ve chvíli prvního úhynu už jsou nakažená všechna.

- léčba není

17.12.2020 09:30
eli22

XXX.XXX.58.45

Nada1990 napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji moc 😢

Nijak, FP je nevyléčitelné.

mussasa

18.12.2020 09:57
mussasa

XXX.XXX.201.122

Spíš nechápu proč si ttuto nemoc taháte domů.

18.12.2020 17:21
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

mussasa napsal(a):
Spíš nechápu proč si ttuto nemoc taháte domů.

Každý není veterinář a nemusí o této nemoci vědět. Já chovám papoušky dlouho a o této nemoci jsem nevěděl, možná bylo chovatelce řečeno že to není choroba , myslela že se to časem spraví je dobře, že se zeptala, příště už bude moudřejší.

18.12.2020 17:58
exotchov

XXX.XXX.168.151

Horák lutino napsal(a):
Každý není veterinář a nemusí o této nemoci vědět. Já chovám papoušky dlouho a o této nemoci jsem nevěděl, možná bylo chovatelce řečeno že to není choroba , myslela že se to časem spraví je dobře, že se zeptala, příště už bude moudřejší.

Jste skuseny chovatel ,dobre vite ze toto onemocneni neni vylecitelne,co zbyva lidem co jsi takto nemocneho ptaka a zaroven prenasece nemoci donesli domu nebo rovnou do chovu. Otazka na vas co ma stim udelat.

alfonzo

18.12.2020 18:18
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Nestíhám sem koukat,vím o dotazu,zapomínám.Ale je zde jedna otázka,když jsem jen nakouknul při dotazu na foto poprvé,hned jsem viděl,že je asi jedno křídlo celé.Ta andulka má dle mého názoru vypadané,nebo jí nerostou jen v jednom křídle letky,tazatelko vyfoťte ji ještě z druhé strany.Může to být jinak,úraz,poničená lůžka od jiné příčiny,třeba rvačka mezi ptáky.To ,že někdo vám něco řekl při koupi nemusí být pravdou,toto dokáží i všenky,nebo perožrouti.

19.12.2020 16:45
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

exotchov napsal(a):
Jste skuseny chovatel ,dobre vite ze toto onemocneni neni vylecitelne,co zbyva lidem co jsi takto nemocneho ptaka a zaroven prenasece nemoci donesli domu nebo rovnou do chovu. Otazka na vas co ma stim udelat.

Jsou lidé kteří to nepoznají a zkušení chovatelé, jen aby prodali
jim zalžou ,co s tím budete dělat vy?

19.12.2020 18:15
exotchov

XXX.XXX.168.151

Horák lutino napsal(a):
Jsou lidé kteří to nepoznají a zkušení chovatelé, jen aby prodali
jim zalžou ,co s tím budete dělat vy?

Ja nic,andulky nechovam,ale osobne je asi jedine reseni a to bohuzel usmrtit.Je to krute ale jinak se to bude sirit a to nekontrolovane jak uz je ale davno znamo.Ano chovatele se ani nestiti takoveto jedince nabizet i na burzach.

Přidejte reakci

Přidat smajlík