Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2020 17:46
M.

XXX.XXX.166.246

Dobrý den,
nemám žádnou vhodnou fotku. Pořídili jsme si samičku, která právě na fotce vypadala přírodní. Je zelená, ale jak jsme zjistili, tak přírodní není, alespoň se mi to nezdá, protože má šedý ocas a také spodní pírka na křídlech. Jinak je opravdu zelená.
Nevíte o jakou mutaci by se mohlo jednat?

17.12.2020 07:12
Honza12

XXX.XXX.52.3

Opravdu konstruktivní dotaz.

17.12.2020 07:17
M.

XXX.XXX.234.100

Honza12 napsal(a):
Opravdu konstruktivní dotaz.

Děkuji za "radu". Jde mi čistě o to, vědět název zbarvení. Spíš ze zájmu. Když vědět nebudu, nedá se nic dělat. Ani na veterinární klinice, kde se na papoušky specializují, nevěděli odpověď a já sama nejsem takový chovatel a znalec papoušků, abych to věděla. O Vašem komentáři bych tudíž mohla napsat to samé. Přeji pěkný den.

17.12.2020 07:23
Honza12

XXX.XXX.52.3

Je v pořádku že se chovatel zajímá o své svěřence. Jak máme ale vědět o jaké? Jedná se o andulku, aymaru nebo mníška? Toto je nejdůležitější informace, tak nechápu proč jste ji neuvedla. Bez ni Vám na dotaz není nikdo schopný odpovědět.

17.12.2020 07:28
M.

XXX.XXX.234.100

Honza12 napsal(a):
Je v pořádku že se chovatel zajímá o své svěřence. Jak máme ale vědět o jaké? Jedná se o andulku, aymaru nebo mníška? Toto je nejdůležitější informace, tak nechápu proč jste ji neuvedla. Bez ni Vám na dotaz není nikdo schopný odpovědět.

Omlouvám se. To je moje chyba. Dala jsem to do kategorie Alexandr malý a už to neuvedla v textu, protože jsem myslela, že už to není třeba.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2020 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Honza12 napsal(a):

Alexandr malý-psáno přímo v nadpise zadání!

Neregistrovaný uživatel

18.12.2020 15:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

M. napsal(a):
Omlouvám se. To je moje chyba. Dala jsem to do kategorie Alexandr malý a už to neuvedla v textu, protože jsem myslela, že už to není třeba.

Omlouvat se nemusíte-zadání je v pořádku,jen by to chtělo foto jinak vám nikdo neporadí.

18.12.2020 15:10
M.

XXX.XXX.255.56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Omlouvat se nemusíte-zadání je v pořádku,jen by to chtělo foto jinak vám nikdo neporadí.

Zkusím ji vyfotit, jakmile budu doma. Děkuji. :-)

24.12.2020 16:16
M.

XXX.XXX.166.246

Dobrý den, mrzí mě ta pozdní reakce, ale nějak toho bylo moc. Velmi si vážím, že mi chcete pomoct. :-) Zasílám slíbenou fotku - samicka je vpravo (zeleno-seda, fotka může trochu zkreslovat). Za klec je mi stydno a mrzí mě, že jsme to teď nezvládli vyřešit jinak, ale jakmile se sblíží (nechceme na ně spěchat), bude v druhé kleci společně s druhým papouškem. :-)

24.12.2020 16:20
M.

XXX.XXX.166.246

25.12.2020 14:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

chce to lepší foto ....
a vyměňte jim prosím vás ta bidla (děs běs) za přírodní a místo těch opičáren dejte větvičky na okus ....atd

25.12.2020 14:36
M.

XXX.XXX.249.123

Chlapec má dřevěná bidla a slečna by měla do týdne bydlet s ním, takže v tom velmi nevidím smysl. Větvičky dostává občas a např. některé hračky má fakt rád. Teď si jednu zničil, a dokud ji nedostal na Vanoce novou, tak byl nervózní. :-)

25.12.2020 14:36
M.

XXX.XXX.249.123

lupus4 napsal(a):
chce to lepší foto ....
a vyměňte jim prosím vás ta bidla (děs běs) za přírodní a místo těch opičáren dejte větvičky na okus ....atd

Předchozí příspěvek byl pro Vás. :-)

25.12.2020 15:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

M. napsal(a):
Chlapec má dřevěná bidla a slečna by měla do týdne bydlet s ním, takže v tom velmi nevidím smysl. Větvičky dostává občas a např. některé hračky má fakt rád. Teď si jednu zničil, a dokud ji nedostal na Vanoce novou, tak byl nervózní. :-)

má dřevěná bidla

jj, soustružená, tenká , stejný průměr

chcete poradit, ale s foto se moc teda nesnažíte

neškodilo by si něco nastudovat

Neregistrovaný uživatel

25.12.2020 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

M. napsal(a):

Tak tohle mi hlava vůbec nebere ač se usilovně snažím.

25.12.2020 19:02
M.

XXX.XXX.249.123

Tak tohle mi hlava vůbec nebere ač se usilovně snažím.

Co konkrétně Vám hlava nebere?

25.12.2020 19:26
petajz

XXX.XXX.144.34

M. napsal(a):
Co konkrétně Vám hlava nebere?

Třeba to že místo toho aby jste poslala rozumné foto papouška u kterého chcete vědět mutaci což je pro určení zásadní tak tady plancete cosi o chlapci a slečně.Jste na diskuzi o ptactvu a ne o lidech.

25.12.2020 20:33
M.

XXX.XXX.249.123

petajz napsal(a):
Třeba to že místo toho aby jste poslala rozumné foto papouška u kterého chcete vědět mutaci což je pro určení zásadní tak tady plancete cosi o chlapci a slečně.Jste na diskuzi o ptactvu a ne o lidech.

Tak to rozhodně, ale pro některé jsou jejich mazlíčci členy rodiny. A fotku pošlu, ale aktuálně je 25.12., co Vas nutí si myslet, že jsme s nimi doma a ne u rodiny? Dnes ráno jsme odjeli, vrátíme se zítra večer. Potom fotku pošlu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.12.2020 21:10

M. napsal(a):
Tak to rozhodně, ale pro některé jsou jejich mazlíčci členy rodiny. A fotku pošlu, ale aktuálně je 25.12., co Vas nutí si myslet, že jsme s nimi doma a ne u rodiny? Dnes ráno jsme odjeli, vrátíme se zítra večer. Potom fotku pošlu.

No a to je přesně problém vás mazličkářů ...

Neregistrovaný uživatel

25.12.2020 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

M. napsal(a):

J j tohle je opravdu horší než jsem si myslel-ani se tomu nechce věřit.

alfonzo

25.12.2020 21:18
alfonzo

XXX.XXX.0.243

A pak se určitým lidem nelíbí když napíšu,že lituji zvířata v rukou diletantů,nejsem trapný pane Pokorný,jen zodpovědný vůči druhým tvorům za které ručím svým jednáním.

25.12.2020 21:31
Gloria

XXX.XXX.75.64

Uz se nedivim tem co maji zkušenost že nekdy dochazi trpelivost a chut slusne odpovedet preji vsem prijemne svatky.

25.12.2020 21:32
eli22

XXX.XXX.58.41

No nevím, já bych to tak nehrotila. Že zvíře nazvu chlapcem nebo dívkou, tak je tím nezabiju ani jim nijak neublížím. To znám teda horší věci.

Neregistrovaný uživatel

25.12.2020 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Již tady byl několikrát kluk a holka teď chlapec a slečna myslím, že větší ptákovinu není možné vymyslet.Přeji příjemný zbytek svátků.

25.12.2020 21:57

eli22 napsal(a):
No nevím, já bych to tak nehrotila. Že zvíře nazvu chlapcem nebo dívkou, tak je tím nezabiju ani jim nijak neublížím. To znám teda horší věci.

Tohle mi taky nijak nevadí,sám říkám jedné z mých samic holčičko a slyší na to
Nicméně mi vadí ten laksní přístup ...pokud chci něco vědět starám se ,píšu ,diskutuju a nebudu to omlouvat tím že jaksi nebyl čas nebo že je 25.12 !!!

25.12.2020 22:54
M.

XXX.XXX.142.57

Mně to samozřejmě zajímá a jsem a budu ráda, když mi někdo pomůže. Jen jsem chtěla vysvětlit, proč je fotka se zpožděním, a proč další se zpožděním bude. Přijde mi to korektní, když jde o diskuzi, kterou jsem založila, ale z větší části se mi tu dostalo jen chytrých rad. Velmi ani nerozumím tomu, proč je třeba fotit další fotku, když samice je zřetelně vidět. Zelená odpovídá přírodnímu zbarvení, ale šedý ocas ne. Je to obyčejná šedá, stejnou jakou má samec na fotce. Jakým způsobem můžete na fotkách vidět pěkně si myslim.

25.12.2020 22:57
M.

XXX.XXX.142.57

Mrzí mě, v co se to tu zvrhlo. Vážím si všech, kdo mají zkušenosti, a kdo jsou ochotní poradit.

alfonzo

25.12.2020 23:06
alfonzo

XXX.XXX.0.243

M.
Takže jste zde všem vysvětlila,že fotky jsou OK,nyní ještě vysvětlete kde je tedy důvod založení dotazu,když vše vidíte ze své strany pozitivně.Potom to vidím tak,že víte,že je samice stejná jako samec,tudíž dotaz jen zabírá prostor na vebu,můj názor po vašem popisu situace ohledně dotazu,tak to prostě chápu podle vašeho hlediska na věc.Vám je vlastně vše jasné,nám nikoli.

25.12.2020 23:11
M.

XXX.XXX.142.57

Popravdě asi aktuálně nemám ani sílu to řešit, protože mě to opravdu mrzí. Neříkám, že chyba není i na mé straně, ale např. řešit tu oslovení mi přijde zcestné. Fotografie je samozřejmě špatná, proto jsem k ní dodala popis, aby bylo zřejmé, o jaké barvy konkrétně jde, když fotografie zkresluje, ale nevím, o jakou mutaci se jedná. To byla taky má původní otázka, která stále trvá.

25.12.2020 23:19
M.

XXX.XXX.142.57

V konečném důsledku je to asi jedno. Nemáme v plánu žádné mladé, jen jsme chtěli pořídit samcovi parťáka a vzhledem k druhu, který je poměrně teritoriální/dominantní/agresivní, jsme se neodvážili pořídit samce. Takže jde čistě o mou zvědavost. Prosím, kdokoliv bude vědět poradit, budu mu velmi vděčná. Myslím to srdečně vážně. Kdokoliv tu chce řešit něco jiného, tak se na to necítím a řešit to dál nechci, pokud to není nějaká rada, která by mi v chovu papoušků mohla doopravdy pomoci, protože o komentáře o "mazlickářích" opravdu nestojím. Tímto se zároveň omlouvám všem, kterých jsem se svým chováním dotkla.

25.12.2020 23:22
M.

XXX.XXX.142.57

Ještě dodávám, že jsem těmi barvami myslela odstíny barev pro lepší představu a nikoliv zbarvení nebo název mutace.

25.12.2020 23:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

... jsou ochotní poradit....

ta ochota mne již opustila, píšete sice "o členech rodiny", ale k nim se tak zdaleka nechováte... viz Větvičky dostává občas
proč ne denně? Co mají chudáci v tom arestu dělat ?
...některé hračky má fakt rád. Teď si jednu zničil, a dokud ji nedostal na Vanoce novou, tak byl nervózní.
Je mi úplně jedno, jak jim řikáte - pokud jim vytvoříte opti podmínky...ale
welfare vašich ptáků je dle fota žalostné...

sbohem

26.12.2020 04:46
mirous

XXX.XXX.17.223

Dobrý den možná se pletu ale já tam vidím olivu za mně zelená vypadá takto.

26.12.2020 06:36
exotchov

XXX.XXX.168.151

Priklad zeleny a oliva nekterym to snad staci

26.12.2020 07:00
M.

XXX.XXX.142.57

Papoušci mají každý den možnost lítat po celé místnosti, někdy bytě, povídáme si s nimi, zajímáme se o to, co je baví, a snažíme se, aby se nenudili, když už žijí doma. Samozřejmě nejde o nejpřirozenější chov, ale na druhou stranu se opravdu snažíme. Proč nemá každý den větve na okus by byly výmluvy. Hledám ale možnosti, jak mu víc neublížit než mu něco dát. Žijeme v Brně, naše zahrada je tak miniaturní, že se na ni žádné ovocné stromy nevejdou a spousta větví na ulici má postřik, ale v podstatě by asi mohla stačit sprcha. Co si kdo myslíte?

26.12.2020 07:03
M.

XXX.XXX.142.57

mirous napsal(a):
Dobrý den možná se pletu ale já tam vidím olivu za mně zelená vypadá takto.

Velmi Vám děkuji. Vážím si Vašeho názoru a ani vlastně nevím, jak Vám poděkovat. Zkusím ji v následujících dnech vyfotit a poslat fotku v reálných barvách, abychom to případně potvrdili. Mohu? A ještě jednou moc děkuji. Hodně jste mi pomohl.

26.12.2020 07:12
M.

XXX.XXX.142.57

A ještě k tomu welfare, ráda si nechám poradit, zkusím mu dávat větve na okus častěji, pokud je to to, co může zlepšit kvalitu jeho života. Spíš mě asi mrzelo, jakým způsobem je to tu celé brané, a že člověk s jiným způsobem chovu tu v podstatě mezi některými nemá místo. To, že samice má naprosto nevyhovující podmínky, to je jasné, mrzí mě to a uklidňuji se tím, že se to zlepší až budou spolu. Ale o samce se celá léta starám podstivě, koupila jsem mu za svoje poslední peníze klec (jsem studentka, která nežije u rodičů, takže doopravdy nemám na vyhazování), aby měl dostatek prostoru. Alespoň tolik, kolik jde v domácích podmínkách zařídit. Samičku jsme mu také pořídili proto, aby když zrovna někde jsme, což se nestává až tak často, tu byl někdo, kdo mu tu pozornost dá, protože on ji miluje. O všechno se zajímá. Všechno chce zkusit. Nejsme v péči o něj zdaleka dokonalí, ale děláme, co můžeme. Ráda si vyslechnu rady, ale v podstatě jsem tu včera měla pocit, že se mi žádných velmi nedostalo kromě větví na okus a spousty nepříjemných komentářů.

26.12.2020 08:35
eli22

XXX.XXX.58.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle mi taky nijak nevadí,sám říkám jedné z mých samic holčičko a slyší na to
Nicméně mi vadí ten laksní přístup ...pokud chci něco vědět starám se ,píšu ,diskutuju a nebudu to omlouvat tím že jaksi nebyl čas nebo že je 25.12 !!!

Tak to ano, já myslela, že vám všem vadí to oslovení . Já se se všemi doma večer taky loučím "ahoj holky", i když je to tak půl na půl. Přišlo by mi divný říkat ahoj ptáci, kór když mnozí slušně odpoví. .

alfonzo

26.12.2020 10:08
alfonzo

XXX.XXX.0.243

eli22
Zdravím Vás,tak v tomto směru jste proti mě dost měkká,mám doma dvě jorkšírky a mají svá jména,když však něco vyvedou,tak výraz holky přeskočím a hned je častuji jadrnějšími výrazy.Je to sranda,běhají okolo mě a mrskají radostí ocásky,kdyby tak věděly co jim to páníček říká?

26.12.2020 10:37
hersyko

XXX.XXX.144.116

M. napsal(a):
Ještě dodávám, že jsem těmi barvami myslela odstíny barev pro lepší představu a nikoliv zbarvení nebo název mutace.

Třeba Vám pomůže ,pro porovnání - http://www.psittacula-world.com/EN/Mutations/P-krameri.htm

26.12.2020 12:01
M.

XXX.XXX.142.57

hersyko napsal(a):
Třeba Vám pomůže ,pro porovnání - http://www.psittacula-world.com/EN/Mutations/P-krameri.htm

Velmi děkuji, je to tam krásně napsané. Jen jsem tam nenašla kombinaci zelené tělo a šedý ocas. Je možné, že se jedná o nějakou jinou mutaci, která není velmi popsána anebo spíš ne a jde o nějakou z těchto, i když úplně neodpovídá? :-)

26.12.2020 12:27
eli22

XXX.XXX.58.41

M. napsal(a):
Velmi děkuji, je to tam krásně napsané. Jen jsem tam nenašla kombinaci zelené tělo a šedý ocas. Je možné, že se jedná o nějakou jinou mutaci, která není velmi popsána anebo spíš ne a jde o nějakou z těchto, i když úplně neodpovídá? :-)

Já tam taky žádnou zelenou nevidím, taky vidím olivovou. I když fotka může zkreslovat. Ale prostě zelenou přírodní nevidím ani náhodou.

26.12.2020 13:03
M.

XXX.XXX.142.57

eli22 napsal(a):
Já tam taky žádnou zelenou nevidím, taky vidím olivovou. I když fotka může zkreslovat. Ale prostě zelenou přírodní nevidím ani náhodou.

Děkuji, asi máte pravdu. :-) Až dorazím domů, tak to ještě zkusím více porovnat s těmi stránkami. :-)

alfonzo

26.12.2020 13:15
alfonzo

XXX.XXX.0.243

M.
Proto je kvalitní foto velice důležité.Udělejte nové fotky,zezadu a zepředu,pokud možno když sedí na bidle.Některé mutace mají tak malé odchylky zbarvení,že to je někdy problém.
Na dodaných fotkách dle mého názoru oliva není,je to případně něco zesvětleného,dejte lepší,uvidíme.

29.12.2020 10:08
M.

XXX.XXX.166.246

Přikládám fotografie, kde by ty barvy už měly více méně odpovídat realitě. Ještě jednou velmi děkuji. Samička byla vypelychaná už u předchozích majitelů, tak snad i to se podaří v budoucnu zvládnout.:-)

29.12.2020 10:11
M.

XXX.XXX.166.246

Když tak nad tím přemýšlím, možná je doopravdy oliva. :-) Co myslíte? Je mě zmátl ten šedý (šedohnědý) ocas.

alfonzo

29.12.2020 10:23
alfonzo

XXX.XXX.0.243

M.
Ta samička není vypelichaná,ale oškubaná,těžko zvrátitelný zlozvyk.Podle světlých křídel skořicová,kdyby bylo kvalitní foto oka,může být červenohnědé.

29.12.2020 10:31
M.

XXX.XXX.166.246

Víme, má to jen na bříšku. Byly jsme s tím i u veterináře a opravdu by se o nic jiného jednat nemělo. Samička je z hodně věcí ve stresu, tak nás to ani moc nepřekvapuje. :-) Moc děkuji za pomoc s rozpoznáním barvy i za ostatní. Velmi si toho vážím.

29.12.2020 10:53
JoPe

XXX.XXX.82.6

M. napsal(a):
Víme, má to jen na bříšku. Byly jsme s tím i u veterináře a opravdu by se o nic jiného jednat nemělo. Samička je z hodně věcí ve stresu, tak nás to ani moc nepřekvapuje. :-) Moc děkuji za pomoc s rozpoznáním barvy i za ostatní. Velmi si toho vážím.

Madam, neřešte barvu, jestli je to skořice nebo jiná mutace, protože se může stát, že díky pokračující ztrátě peří budete vidět časem než barvu na hlavě a nečekejte, že vám veterináři někde na klinice pomůžou. Ptáci potřebují létat,slunce,déšť, různorodou přírodní stravu a vodu a také klid bez stresu. Až takové podmínky vytvoříte, tak se může stát, že bude vše ok, vše ostatní je nyní vedlejší.

29.12.2020 10:56
M.

XXX.XXX.166.246

JoPe napsal(a):
Madam, neřešte barvu, jestli je to skořice nebo jiná mutace, protože se může stát, že díky pokračující ztrátě peří budete vidět časem než barvu na hlavě a nečekejte, že vám veterináři někde na klinice pomůžou. Ptáci potřebují létat,slunce,déšť, různorodou přírodní stravu a vodu a také klid bez stresu. Až takové podmínky vytvoříte, tak se může stát, že bude vše ok, vše ostatní je nyní vedlejší.

To určitě. Dneska ani nechtěla vylítnout. Budeme zkoušet, co se v našich podmínkách dá. Pokud to nepůjde, tak jí najdeme domov tam, kde jí to dají. :-)

29.12.2020 11:06
Karel1979

XXX.XXX.152.95

JoPe napsal(a):

Přesně tak jak píše JoPe mám modrou samička stáří cca 7 let koupil jsem ji v paru za cenu samce u mne 3 roky má vše velkou volierku cca 3 m,větve na okus kvalitní zrni vše co potřebuje a stále se skube.Pripadne mi že trochu míň ale pořád letos padl samec koupil jsem nového a poprvé u mne odchovaly 2 mladé.Je to zlozvyk a toho se těším zbavují lidé národ zvířata.At se vám daří a ta klec je podle mne nevhodná lepší pozici než barva .Velka pravděpodobnost že ji zacnou loupat. chovu zdar Karel

29.12.2020 11:34
M.

XXX.XXX.166.246

Karel1979 napsal(a):
Přesně tak jak píše JoPe mám modrou samička stáří cca 7 let koupil jsem ji v paru za cenu samce u mne 3 roky má vše velkou volierku cca 3 m,větve na okus kvalitní zrni vše co potřebuje a stále se skube.Pripadne mi že trochu míň ale pořád letos padl samec koupil jsem nového a poprvé u mne odchovaly 2 mladé.Je to zlozvyk a toho se těším zbavují lidé národ zvířata.At se vám daří a ta klec je podle mne nevhodná lepší pozici než barva .Velka pravděpodobnost že ji zacnou loupat. chovu zdar Karel

Myslíte jeho klec nebo klec, ve ktere je samička? Její klec je hrozná. To víme. Popravdě mě to mrzí, ale potřebovali jsme nějakou, ve které by mohla být, než se seznámí atd. Jeho klec je kovová, masivní, bez barvy s rozměry 93 x 69 x 158 cm, přičemž má každý den možnost protáhnout si křídla v celé místnosti. S tím škubáním.. nám by ani nevadilo, kdyby zůstala oškubaná, spíš potřebujeme vidět, že jí je psychicky lépe a hlavně, aby si sedli se samcem, protože pokud to nepůjde a nepřestane být vůči němu ostražitá, tak už nemáme kapacity na další takovou klec a život, který má aktuálně, bychom pro ní nechtěli. :-) Děkuji. Také přeji jen to nejlepší. :-)

29.12.2020 12:27
euw

XXX.XXX.210.192

Príde mi to ako misty v kominácii s nejakou zosvetlujúcou mutáciou. Zelená prírodná s tmavším chvostom, tak ako ste písali, to určite nie je.

29.12.2020 12:29
M.

XXX.XXX.166.246

euw napsal(a):
Príde mi to ako misty v kominácii s nejakou zosvetlujúcou mutáciou. Zelená prírodná s tmavším chvostom, tak ako ste písali, to určite nie je.

Máte pravdu. :-) Děkuji. Pán říkal, že je to podle křídel skořice.

29.12.2020 12:32
JoPe

XXX.XXX.82.6

euw napsal(a):

Prosím vás, třeba to tak je, ale není to podle mě informace k ničemu vzhledem ke stavu toho ptáka, ale ať si každý říká a dělá co chce.

29.12.2020 12:36
M.

XXX.XXX.166.246

JoPe napsal(a):
Prosím vás, třeba to tak je, ale není to podle mě informace k ničemu vzhledem ke stavu toho ptáka, ale ať si každý říká a dělá co chce.

Já vím, není na tom nejlépe, doufám, že se to zlepší. Není to tak, že bychom ji chtěli týrat a zavírat do malé klece, jen jsme ji nechtěli dát hned do klece k našemu samci, aby to neskončilo "zabijačkou", jen protože zanedbáme seznámení.

29.12.2020 18:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

Není to tak, že bychom ji chtěli týrat a zavírat do malé klece,

a proto ji tam ani nevyměníte bidla, jděte se už bodnout - buď se o ně starejte jak se má , nebo je rychle někomu věnujte

29.12.2020 18:46
M.

XXX.XXX.166.246

lupus4 napsal(a):
Není to tak, že bychom ji chtěli týrat a zavírat do malé klece,

a proto ji tam ani nevyměníte bidla, jděte se už bodnout - buď se o ně starejte jak se má , nebo je rychle někomu věnujte

Víte co, Vy se jděte bodnout. Samec se má dobře. Jsem si jistá, že se má lépe, než 80% ptáků, co jsou chovaní doma. Velikost jeho klece není pro spoustu lidí úplně běžná, každý den lítá, dostává čerstvou zeleninu i ovoce, má celodenní přístup k vodě i zrní, má možnost se koupat, má dřevěná bidla, klec se mu pravidelně čistí a každý den si s ním někdo povídá a tráví čas. Kvůli slečně jsem probrečela několik večerů, protože mi bylo líto, že jí aktuálně víc dát nemůžu. Možná jen to bidlo vyměnit za dřevo. Víte úplný houby o mně a mém životě. Nemáte ani páru, kolik těch lidských životů jsem zachránila jako dobrovolník. Nevíte, kolik peněz jsem vrazila do koťat, jen abych je zachránila před tím, aby je soused utopil, protože mi na nich a jejich životě záleželo. Nemáte ani páru o tom, že zvířata ani nejím. Je lehké někoho soudit, ale popravdě o mě nevíte vůbec nic!

29.12.2020 19:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

I kdyby jste zachránila milion koťat a snědla tuny kedluben - nic to nemění na tom, v čem "držíte" tu nebohou samici ... co tam chudák přešlapuje na 1cm umělým bidle už min 14 dnů

29.12.2020 19:13
M.

XXX.XXX.166.246

lupus4 napsal(a):
I kdyby jste zachránila milion koťat a snědla tuny kedluben - nic to nemění na tom, v čem "držíte" tu nebohou samici ... co tam chudák přešlapuje na 1cm umělým bidle už min 14 dnů

Máte pravdu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík