Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2020 11:43
stanley

XXX.XXX.249.226

Dobrý den,
zajímalo by mne jak starou samici nahradit za uhynulou k 16 let starému samci?
Díky za odpovědi.

19.12.2020 13:05
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Může být i tříletá aby byla dospělá, stáří nehraje roli , králováci mohou mít mladé i ve 25 letech , ale musí se spárovat to znamená jak se říká ,padnout si do oka.

19.12.2020 20:40
JoPe

XXX.XXX.82.6

Horák lutino napsal(a):
Může být i tříletá aby byla dospělá, stáří nehraje roli , králováci mohou mít mladé i ve 25 letech , ale musí se spárovat to znamená jak se říká ,padnout si do oka.

Tak, tak, starší samečci s mladými samičkami vždy pookřejí a omládnou, ale také to pro ně může být příliš velké sousto... Takže by možná byla vhodnější starší a "vyklidněná".

19.12.2020 23:03
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

JoPe napsal(a):
Tak, tak, starší samečci s mladými samičkami vždy pookřejí a omládnou, ale také to pro ně může být příliš velké sousto... Takže by možná byla vhodnější starší a "vyklidněná".

Když někdo prodává "vyklidněnou" samičku ,je to vždycky podezřelé, kdo by prodával chovnou samici ?Jen málo kdy se podaří takovou sehnat, většinou je v tom nějaký háček.

20.12.2020 07:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

Horák lutino napsal(a):
Když někdo prodává "vyklidněnou" samičku ,je to vždycky podezřelé, kdo by prodával chovnou samici ?Jen málo kdy se podaří takovou sehnat, většinou je v tom nějaký háček.

S přibývajícím věkem se dobré samičky špatně shání, je to přebrané. Jaký jste ročník ?

alfonzo

20.12.2020 08:24
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Dobrý den,když jsem snižoval stavy austrálie kvůli místu pro velké papoušky,tak jsem řešil jedny králováky,chovný pár,druhý zůstal doma,samec má od narození mírnou vadu křídla,ti by se špatně prodávali a odchovávají dobře.
Inzeroval jsem ten lepší pár,ozval se kamarád,jestli neprodám samce,ti se shánějí lépe,nechal jsem mu ho.Chovná samice se prodala hned ,takže oba chovatelé dostali spolehlivé ptáky,potkávám je a oba králováci odchovávají s jinými partnery.
Královačku neřešte věkem,když jsem asi před deseti lety v Týništi sháněl samici,narazil jsem v první hale na pěkného staršího samce,dali jsme se do řeči.Chovatel říkal,že je z chovného páru,že mu v týdnu odešla 32 let stará samice,která do posledka odchovávala.
Před lety jsem koupil také v Týništi v březnu červenokřídlou chovnou samici 19 let stará podle kroužku,byla to pravda chovatel řekl,jediné je,že snáší jen tři vajíčka,bylo to tak,ještě ten rok zahnízdila a měla tři mladé.
Nekupujte od překupníka,který jezdí na všechny burzy vždy s plnými bednami,ten má vše chovné.A i doma má hejna ptáků o kterých vlastně nic neví"tam ne"!

20.12.2020 08:42
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

JoPe napsal(a):
S přibývajícím věkem se dobré samičky špatně shání, je to přebrané. Jaký jste ročník ?

Srpen 1968.

3.1.2021 16:54
stanley

XXX.XXX.249.224

Díky za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík