Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2020 22:05
Samba

XXX.XXX.67.130

Dobrý den,
mám 7 měsíční pyruru. A teď asi poslední tři dny zapáchá, jakoby po nějaké zelenině (brokolice nebo něco takového, je to taková nepříjemná vůně), žádnou takovou zeleninu nedostává. Krmím jen Deli nature 68 a 94 a občas (cca 2x - 3x) do týdne zeleninou (paprika, okurka, rajče, mrkev) a sem tam ovoce, hlavně mandarinka. Je možné, že je to z jídla, že mu něco nesedlo? Nebo je to normální po nějakých potravinách? Je to můj první papoušek. Plánuji preventivní návštěvu veterináře po novém roce. Ale nevím jestli mi ten zápach nesignalizuje nějaký problém? Ale trus jinak vypadá normálně, je zdravý a čilý jenom teď přepeřuje. Není možné jestli nepotřebuje třeba odčervit? Ale je jen doma.

Děkuji za každé rady.

28.12.2020 09:24
eli22

XXX.XXX.58.42

Samba napsal(a):
Dobrý den,
mám 7 měsíční pyruru. A teď asi poslední tři dny zapáchá, jakoby po nějaké zelenině (brokolice nebo něco takového, je to taková nepříjemná vůně), žádnou takovou zeleninu nedostává. Krmím jen Deli nature 68 a 94 a občas (cca 2x - 3x) do týdne zeleninou (paprika, okurka, rajče, mrkev) a sem tam ovoce, hlavně mandarinka. Je možné, že je to z jídla, že mu něco nesedlo? Nebo je to normální po nějakých potravinách? Je to můj první papoušek. Plánuji preventivní návštěvu veterináře po novém roce. Ale nevím jestli mi ten zápach nesignalizuje nějaký problém? Ale trus jinak vypadá normálně, je zdravý a čilý jenom teď přepeřuje. Není možné jestli nepotřebuje třeba odčervit? Ale je jen doma.

Děkuji za každé rady.

Zdravím. Zelenina u pyrur tvoří velmi podstatnou část jídelníčku, já ji dávám NĚKOLIKRÁT denně. 2x týdně je nic. Z ovoce jablko, hruška, meloun. Mandarinku ani pomeranč nedávám, resp. to nebaští, ani jahody. To jen na okraj. Určitě nechte udělat rozbor trusu, a to co nejdřív!!!!!! Určitě to není normální, střevní problém, kvasinky,...

28.12.2020 12:48
Samba

XXX.XXX.67.130

Dobře moc děkuji. Přidám zeleninu.

28.12.2020 13:37
eli22

XXX.XXX.58.42

Samba napsal(a):
Dobře moc děkuji. Přidám zeleninu.

Ale hlavně nechte vyšetřit ten trus.Sbírejte trus po dva dny - ráno a večer, uchovejte v lednici v krabičce a pak ho odneste na veterinu na rozbor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík