Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Milo5

29.12.2020 12:23
Milo5

XXX.XXX.20.24

Prodáváte svým opeřencům drcený ostropestřec?
Pokud ano tak v jakém podání? Mohu ho přidat do vaječné směsi?
A jaké by mělo být dávkování ?
Děkuji

29.12.2020 16:16
Jimu

XXX.XXX.230.37

Nevím jestli by ho chtěli koupit 💰, ale já ho podávám v celém stavu a berou ho celkem dobře.

29.12.2020 17:08
mastalirsky

XXX.XXX.202.173

Přijde na to jaké opeřence máte na mysli. Já dávám papouškům zpěvavým ostropestřec v celém stavu. Dávám do směsi zrnin asi 4%.

29.12.2020 17:31
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Proč dávat drcený ostropestřec?

29.12.2020 18:24
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Také nechápu to drcení. Též dávám v celku do směsí. Oni si nadrtí jak chtějí.

Neregistrovaný uživatel

29.12.2020 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Proč sobě i ptákům komplikovat život.Drcený si stejně nevezmou-je to jako jim dát vyloupanou slunečnici.

29.12.2020 19:20
JoPe

XXX.XXX.82.6

Kupuji drcený pro koně 1kg/150kč a přidávám ho občas do míchanice, Když kontroluji zbytky, tak tam není, žřejmě otázka zvyku. Pro ptáky, kteří polykají potravu vcelku a neloupou bude mít v této podobě určitě lepší stravitelnost a tím i účinnost. Lze koupit i za studena lisovaný olej z ostropestřce, je dobrý na detoxikaci organismu. Chuť nic moc, ale na špagetách nebo salátu se to dá přežít.

29.12.2020 20:08
vincent_vega

XXX.XXX.37.227

Dávam kanarikom, drvený do vajcovej 5% už niekoľko rokov.

30.12.2020 13:10
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

podobný dotaz jsem měl před lety při cestě vlakem na burzu do Přerova. Jeden známý se ptal čím drtíme kanárům slunečnici Moc jsem nechápal. Všiml jsem si, že sýkory, stehlíci, čížci nebo i modřinky se krmí na polích i u krmítek "zásadně" jen drcenými semeny slunečnice nebo ostropestřece. Doufám, že pochopíte, že je to myšleno ironicky. Ptáci berou semena v normálním stavu a tím se zabaví, obrousí i trochu zobáky a nemusíte řešit třeba jejich přerůstání.

1.1.2021 23:32
cyrrano

XXX.XXX.224.14

JoPe napsal(a):
Kupuji drcený pro koně 1kg/150kč a přidávám ho občas do míchanice, Když kontroluji zbytky, tak tam není, žřejmě otázka zvyku. Pro ptáky, kteří polykají potravu vcelku a neloupou bude mít v této podobě určitě lepší stravitelnost a tím i účinnost. Lze koupit i za studena lisovaný olej z ostropestřce, je dobrý na detoxikaci organismu. Chuť nic moc, ale na špagetách nebo salátu se to dá přežít.

Bohužel sylimarín, který zlepšuje regeneraci jaterních buněk a tím zvyšuje detoxikaci organismu, zůstává v pokrutinách (vylisované zbytky semene), do oleje se nedostává. Pokud Vám jde o detoxikaci, dávejte buď celé zrno nebo pokrutiny - chuťově jsou hořké, nevím jak budou papoušci brát. Já dávám celé zrno v malé dávce ve směsi. Celé zrno déle vydrží, pokrutiny mohou žluknout. Do míchanice by však byly lepší spíše pokrutiny...
Ať se daří...

3.1.2021 18:17
JoPe

XXX.XXX.82.6

https://www.mujostropestrec.cz/wp-content/uploads/2015/02/olej-z-ostropestrce-marianskeho.jpg
https://www.dobre-zdravi.cz/Olej-z-ostropestrce-marianskeho-d1390.htm
https://cdn.myshoptet.com/usr/www.zdravasrst.cz/user/shop/big/54_olej-z-ostropestrce-marianskeho-1000-ml.jpg?59428

Zopakuji že ptákům dávám do míchanice drcený, nevím kolik ho dokáže využít ze slupky člověk - aby to nebylo srovnatelné s nerozpustnou vlákninou. Olej za studena lisovaný přesto, že má nižší obsah flavonolignanů je dobře využitelný,uživatelsky celkem dobrý má vyzkoušeno několik mých známých na sobě a na koních se zlepšenými výsledky jaterních testů. Osobně nemůžu ůčinek prokázat protože nemám potvrzenou žádnou chorobu jater a nechlastám ale znám mnoho lidí, kteří by potřebovali na regeneraci několik litrů oleje, popř. kbelík drceného.

8.1.2021 15:30
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

pro lidi celý ostropestřec je také k ničemu, projde trávicím traktem a nepomůže. Proto se drtí třeba v moždíři. Asi nikomu nebude chutnat chroustání semen. Ptáci si semeno rozlousknou, kromě snad holubovitých nebo hrabavých. Ti polykají semena celá

Přidejte reakci

Přidat smajlík