KOUPÍM papoušek královský - žlutý

Prodám Papouška královského žlutého - Koupím samičku papoušek královský - ž...
Prosím prosim o pomoc s urcenim pohlaví?
Vim ze nejlepe dna, ale i tak se chci zeptat zkušenejsich.
Byl mi prodán jako samice, ale myslim si ze je to samec.
Za odpovědí moc dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já se tedy kloním spíš k samci. Uvidíte na jaře, zda mu začnou červenat prsa až po hlavu.
Přikládám pro porovnání náš pár. Samec je r.2016, samice r.2017. Foto letošní léto.
Amykk
napsal(a):
Tiež si myslím...
Obdivuji vasi schopnost, podle fotky poznate tak akorat prd. V dnesni dobe skoro uz ani neplati srovnavani dle barvy kostrce kdy samice maji svetlejsi zada ,modr a to nemluvim ani o tom videt opravdu krasneho jedince co se tyce postavy a robustnosti.
exotchov
napsal(a):
Obdivuji vasi schopnost, podle fotky poznate tak akorat prd. V dnesni dobe skoro uz ani neplati srovnavani dle barvy kostrce kdy samice maji svetlejsi zada ,modr a to nemluvim ani o tom videt opravdu krasneho jedince co se tyce postavy a robustnosti.
Zadávateľka sa pýtala na názor. Všetci môžu povedať akurát odhad. Nikto to nevie na 100%
Ja sa nemám prečo hnevať Rada by som Vám však povedala ešte jednu vec... Zadávateľka chcela pomoc s určením pohlavia. Poslala k tomu fotografie. Podľa čoho sme teda mali to pohlavoe určiť ak nie z fotky. Všetci sa mohli slobodne vyjadriť. Nikto nepovedal, že to vie na 100%. Lebo len test DNA to vie určiť s úplnou istotou... no každopádne už by som to ďalej neriešila. Máme odlišné názory a obaja sa snažíme presadiť ten svoj
exotchov
napsal(a):
Mám dotaz - schválně jsem hledala články s popisem rozdílu pohlaví a zaujala mě tam poznámka o té zelené barvě na křídle. Bylo psáno, že to mají mít i samice.
Náš samec to má, samice ne. Takže je samice nestandardní? Nebo se tím nemyslí ten "tyrkysový" pruh na křídle u samce? Ve fotogalerii je tam uvedena také samice bez.
Jedná se o tento článek: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8302/papousek-kralovsky-alisterus-scapularis/
U dospělých ptáků je to velmi jednoduché – samec je převážně červený, křídla jsou tmavě zelená se světle zeleným pruhem na okraji, ocasní i křídelní letky tmavé, kostřec je tmavě modrofialový.
Samice je zbarvena převážně zeleně, světle zelený pruh v křídle má také, zhruba od poloviny hrudi přes břicho až k ocasu má červené opeření, kostřec je světle modrý. Oční duhovka je jasně žlutá u dospělých obou pohlaví. Horní čelist zobáku je u samce světle červená, spodek zobáku černý, u samice je zobák celý černý.
raduz
napsal(a):
Ta fotka je strašná..jestli je to přes rok starý pták, tak u samce by už měl červenat zobák. Jinak zrcátka mají na křídlech i samice, to není nic podle čeho by se dalo na 100% rozpoznat pohlaví, stejně tak barva na kostřeci.
Takže když ta zrcátka samice nemá, tak je to špatně?
raduz
napsal(a):
proč by to mělo být špatně?
Tak píšete, že ta zrcátka mají mít i samice. :) Tak mě zajímá, jak to mají mít dle standardu.
raduz
napsal(a):
Nepíší že zrcátka mají mít i samice, ale že zrcátka mají i samice, není to pravidlo ale dvě samice v mém chovu zrcátka měli. Takže podle zrcátka, rozhodně samice od samce nerozlisite.
Aha, chápu. A nevíte čím to je, že některé samice to mají a jiné ne?
corvuscorax
napsal(a):
některé holky jsou moc hezké některé méně a některé vůbec. Čím myslíte, že to je? Tak je to i u samic králováků a jejich zrcátka. Přimlouval bych se, o přírodní větve a bidla.
To je trochu blbý příměr. Bavíme se tu o papoušcích. Přece každý druh nějak vypadá a u většiny papoušků jde dle určitých znaků poznat samce od samice
Co jsem googlila, převládají samice bez zrcátek. Zajímaly by mě fotky z volné přírody, jak to je u nich, ale nenašla jsem jich tolik, abych z toho mohla udělat nějaký závěr. Třeba mají ty, co mají zrcátka víc testosteronu? Kdoví. Šlo mi o toto.
Ta poznámka na větve byla na koho?
Horacka
XXX.XXX.224.76
Dobrý den.Hrozne by mi zajímalo jestli to je samec nebo samice.Mam také dva kralovsky 2021 a taky nevím co vlastně mám
Horacka
napsal(a):
Dobrý den.Hrozne by mi zajímalo jestli to je samec nebo samice.Mam také dva kralovsky 2021 a taky nevím co vlastně mám
U samce r.2021 už byste viděl přepeřování na prsou a hlavě 😉
Takhle vypadal náš samec r.2016 na podzim 2017.
Kkatka
XXX.XXX.30.210
Tak mam asi obě samice a špičku ocasu má růžovou.
Dobrý den
mám pár kralováků a odchoval jsem první mládě je to samec už krásně vybarvený nejsem tak zkušený proto mám dotaz
koupil jsem jistou samičku podle chovatelky, která se dušovala,že je to samice, má kroužek rok 2021
ale teď jsem odzimoval a vidím tohle viz. foto. tak co to je? je to samec nebo samička?
Předem děkuji
rolandd
napsal(a):
Dobrý den
mám pár kralováků a odchoval jsem první mládě je to samec už krásně vybarvený nejsem tak zkušený proto mám dotaz
koupil jsem jistou samičku podle chovatelky, která se dušovala,že je to samice, má kroužek rok 2021
ale teď jsem odzimoval a vidím tohle viz. foto. tak co to je? je to samec nebo samička?
Předem děkuji
samec
rolandd
napsal(a):
Dobrý den
Předem děkuji
Pěkně vás převezla.Vidíte že se přebarvuje.Jak uvádím popis výše.....Samec.
rolandd
napsal(a):
Dobrý den
Předem děkuji
Evidentně se dušovala blbě... Na fotce je mladý samec.
I když mě trochu překvapuje, že vám začal přebarvovat až teď, jestli je to vážně r. 2021. My koupili 1,5 ročního samce a už byl na půl přebarvený. 🤔
napsal(a):
Evidentně se dušovala blbě... Na fotce je mladý samec.
I když mě trochu překvapuje, že vám začal přebarvovat až teď, jestli je to vážně r. 2021. My koupili 1,5 ročního samce a už byl na půl přebarvený. 🤔
Samci kr 21, začínají přebarvovat ted´, jak je na fotu zadavatele. Jak začne přebarvovat v roce tak není z kvalitního chovu,i z příbuzné krve. Je to jak před mnoha lety s přírodními penanty. Zelené mládata byla robustní a kvalitní, opak červená malá a slabá do chovu..... Vím osobně z chovu kamaráda cca 36 let, že samec královský začal vybarvovat až třetím rokem, celou tu dobu jasná samice, černý zobák, bez pásku.
lavice
napsal(a):
Samci kr 21, začínají přebarvovat ted´, jak je na fotu zadavatele. Jak začne přebarvovat v roce tak není z kvalitního chovu,i z příbuzné krve. Je to jak před mnoha lety s přírodními penanty. Zelené mládata byla robustní a kvalitní, opak červená malá a slabá do chovu..... Vím osobně z chovu kamaráda cca 36 let, že samec královský začal vybarvovat až třetím rokem, celou tu dobu jasná samice, černý zobák, bez pásku.
Aha a proč je málo kvalitní, když se přebarvuje dřív? Přebarvil se plně za rok, byl pěkně mohutný. Červenou měl nádherně sytou. 🤔