Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 19:19
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

Zdravím,
prosím o určení mutace a popřípadě pohlaví u korel bělohlavých.

Děkuji za Vaše tipy a názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 18:28

Vladislav Rýdel napsal(a):
Zdravím,

Jak staré jsou?

4.1.2021 18:38

Jinak mi to první přijde jako perlostraka. Pokud se mu ztratí perlování, bude to samec.

Druhé bych řekla, že se vybarví ještě na hlavě do bílé a bude to klasika šedá bělohlavá.

U těch bělohlavých je to určování pohlaví za mě docela oříšek. Zkoušel jste pánevní kosti? Samice mají větší mezeru kvůli snášení vajec.

4.1.2021 19:01
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

Zdravím,
stáří je sedmý měsíc. Pánevní kosti jsem nezkoušel. Podle mě 2 samice, a na mutaci perlostraka, mám stejný názor, taky si to myslím, že to tak je. Straka je podle mě 100% samice. U perlostraky si nejsem úplně jistý, protože má bílá křídla, tak se perlování ztrácí zespodu. Zhora tam nějaké je. Zatím nezpívají vůbec. A u straky se jí samec vehementně dvoří. Klepe do bidel, zpíva, panáčkuje. U druhých je zatím klid. Samozřejmě až odkarantenují, tak půjdou z klece do voliéry, aby někdo neříkal, že je pro ně klec nevhodná.

4.1.2021 19:03
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jinak mi to první přijde jako perlostraka. Pokud se mu ztratí perlování, bude to samec.

Druhé bych řekla, že se vybarví ještě na hlavě do bílé a bude to klasika šedá bělohlavá.

U těch bělohlavých je to určování pohlaví za mě docela oříšek. Zkoušel jste pánevní kosti? Samice mají větší mezeru kvůli snášení vajec.

Děkuji za názor.

4.1.2021 19:40

Zdravím,
stáří je sedmý měsíc. Pánevní kosti jsem nezkoušel. Podle mě 2 samice, a na mutaci perlostraka, mám stejný názor, taky si to myslím, že to tak je. Straka je podle mě 100% samice. U perlostraky si nejsem úplně jistý, protože má bílá křídla, tak se perlování ztrácí zespodu. Zhora tam nějaké je. Zatím nezpívají vůbec. A u straky se jí samec vehementně dvoří. Klepe do bidel, zpíva, panáčkuje. U druhých je zatím klid. Samozřejmě až odkarantenují, tak půjdou z klece do voliéry, aby někdo neříkal, že je pro ně klec nevhodná.

Já tam teda moc ze straky nevidím. Máme bělohlavého stranu samce doma a ten je o hooodně víc flekatý. :) Klasiky mám taky straky a tam je taky fleku až až. :)

4.1.2021 20:15
JoPe

XXX.XXX.82.6

Zdravím,

Obě jsou straky, stačí jedna bílá letka, nebo nějaký flek na hřbetě či hlavě. Jedna je samozřejmě perlová. S velkou pravděpodobností se jedná o dvě samice, loni narození ptáci již část peří vyměnili, letky přijdou na řadu letos v létě.

4.1.2021 20:20
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

JoPe napsal(a):
Obě jsou straky, stačí jedna bílá letka, nebo nějaký flek na hřbetě či hlavě. Jedna je samozřejmě perlová. S velkou pravděpodobností se jedná o dvě samice, loni narození ptáci již část peří vyměnili, letky přijdou na řadu letos v létě.

Děkuji za Váš názor a potvrzení, toho co si myslím já.

5.1.2021 09:34

JoPe napsal(a):

Aha, já myslela, ze straky mají mít vždy bílou i na hrudi.

5.1.2021 09:52
vegh

XXX.XXX.102.215

JoPe napsal(a):

Presne tak jedna péra a už je to stakaké.zamna perli su na 100% samce.a už 7-mesačné musia spievať tak treba len sledovať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík