Červenka obecná, zlomené křídlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jan.holý

4.1.2021 14:22
Jan.holý

XXX.XXX.99.215

Dobrý den, našel jsem venku červenku obecnou, která ležela na zemi a měla zlomené křídlo. Tak se teď o ni chci postarat a potřeboval bych vědět čím se teď v zimě živí?

4.1.2021 14:30
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

bere i semena, rozkrojené jablko a moučné červy

Neregistrovaný uživatel

4.1.2021 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Myslím, že tou "záchranou" jen prodloužíte její trápení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 17:57

viz nejbližší záchranná stanice

4.1.2021 18:08
Amykk

XXX.XXX.191.210

Semienka, loj, ovocie, konáriky z ovocných stromov.... skúšajte a uvidíte, čo sa jej bude páčiť a držím palce pri záchrane

bflm

4.1.2021 18:41
bflm

XXX.XXX.209.178

Dobrý den,
nejlepší by opravdu bylo, kdybyste ji odnesl do záchranné stanice, jak už tady bylo řečeno.

6.1.2021 18:14
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

ale prdlajs do záchranné stanice, když bude v klidu a budete se o ni trochu starat tak se může zahojit a na jaře ji můžete vypustit. Nemyslete si, že tam by se jí nějak extra věnovali. Spíše se poradit s nějakým veterinářem, který ji odborně ošetří.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2021 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pokud má opravdu zlomené křídlo a je to již delší dobu tak nepomůže ani vet.

6.1.2021 19:03

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud má opravdu zlomené křídlo a je to již delší dobu tak nepomůže ani vet.

a to v záchranné stanici jsou schopní vyhodnotit a chudáka, co je nevyléčitelný, prostě utratí a nemoří ho nějakým samo domo lazaretem

6.1.2021 19:40
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a to v záchranné stanici jsou schopní vyhodnotit a chudáka, co je nevyléčitelný, prostě utratí a nemoří ho nějakým samo domo lazaretem

Ví ti zachránci, kolik takových ptáků velikosti červenky potřebuje k nasycení za den krahujec?
2 - 3. Jedna stačí a to hladoví. Jenže krahujců přibývá a drobného ptactva ubývá. Co nezahubí v hnízdní sezoně chemická ochrana rostlin a jiní predátoři včetně koček nikomu nepařících, o které pečují mnohé spolky čerpající dotace z našich daní, to v zimě dokončí chránění dravci. Náš nenažraný životní styl ničí přírodu a nedá se s tím nic dělat.

Kdysi, už je to víc jak 40 let jsem jak dnes říkáme za hluboké totality, byl na ekologické přednášce.
Bylo řečeno to, co se bez ohledu na změnu režimu dodnes stále opakuje.Ochrana vodních zdrojů, omezení emisí CO 2 atd. Co se změnilo za těch 40 let?
A nyní citace přednášejícího :
Co je lepší? Umřít hladový nebo s plným žaludkem?
A ještě jedna myšlenka z přednášky. Jsme na skluzavce a řítíme se do zkázy. Zatahujeme různé brzdy, ale ten konec jen oddalujeme, protože zastavit, že se uskromníme nedokážeme..
Jěště, že tohle naše papoušky netrápí.

7.1.2021 15:42
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

znám dva "útulky", v jednom nerozeznají pampelišku od kravince a ve druhém by červenkou nakrmili dravce. Nic bych jim nedal

7.1.2021 21:36
Sergi26

XXX.XXX.44.4

No někdy je domácí péče víc na škodu, než ku prospěchu, záleží, kdo má jaké zkušenosti, já jednou našel samici pěknavy, kterou pokousala kočka tak, že nemohla létat, jen skákala po zemi, na balkoně jsem ji měl v kleci asi měsíc, dostávala zob pro kanáry a vaječnou míchanici, za měsíc jsem ji vypustil v chodbě, jak je na tom a hle, pěnkava už obstojně létala, vypustil jsem ji na balkoně, na který se ještně několik týdnů vracela za potravou, vůbec se nebála. Jindy jsem našel hnízdno na zemi, káceli stromy, vajíčka byla nerozbitá a tak jsem je podložil kanárům, vylíhli se 3 čížci lesní, po osamostatnění šli do voliéry a z ní pak přímo do lesa, kde jsem tenkrát hnízdo našel.... takže někdy ta záchrana není zbytečná, stejně tak otec (vet) dal dohromady sovu pálenou sraženou autem.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2021 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ty vaše příběhy jsou krásné,ale chudák červenka má těžké zranění,u papoušků stačí naražení křídla a mají většinou trvalé problémy s létáním,nebo jim zůstane v lepším případě povislé křídlo.Venkovní pták takové zranění dlouho nepřežije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík