Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2021 19:52
Videja

XXX.XXX.9.6

Prosím, jaká je to mutace zebřičky?

6.1.2021 20:11
canar

XXX.XXX.201.247

Prohlížím přiložené foto v mobilu. Byť mi nejde foto dostatečně zvětšit, připadá mi, že všichni jedinci jsou mutace - mramorová černoprsá. V popředí samec, za ním zprava další samec a pak zřejmě tři samice, resp. dvě samice a třetí natočena zády asi též.. :)

6.1.2021 21:28
hersyko

XXX.XXX.144.116

canar napsal(a):
Prohlížím přiložené foto v mobilu. Byť mi nejde foto dostatečně zvětšit, připadá mi, že všichni jedinci jsou mutace - mramorová černoprsá. V popředí samec, za ním zprava další samec a pak zřejmě tři samice, resp. dvě samice a třetí natočena zády asi též.. :)

Také to tak vidím 2,3 mramorky.

7.1.2021 16:06
canar

XXX.XXX.201.247

Prohlédnul jsem dnes foto zadavatele na počítači. Tak v předešlém příspěvku jsem neodhadl správně tu černoprsost. Ptáci na fotce jsou mramoroví.. nutno říct že s málo kontrastní kresbou.. líčka a prsa samečků, slzné čárky a ocasní kresba samiček jsou velmi málo výrazné...i kdyby to byli ptáci skořicové řady, kresba je slabá..

23.8.2022 09:41
jarat

XXX.XXX.192.54

Také poprosím o určení mutace zebřiček. Jen dodám, že rodiče jsou černolící.

23.8.2022 21:14
Uda

XXX.XXX.42.106

jarat napsal(a):

Dobrý den tak u vás se jedná o 0,2 šedé pinguino, nebo li běloprsá dle nového názvosloví. A rodiče jsou čisté černoprsé? Nebo máte více párů po hromadě?
Ja už koketuji delší dobu že zkusím udělat právě černoprsé pinguina, u samců by mohli vypadat zajímavě ale jak u samic tod otázka. Každopádně být váma zkusil bych udělat kontrolní páření na šedé černolící samce a jestli vyjdou černolící tak tyhle nesou vlohu černoprsých a dalo by se dal pracovat z odchovem k získání pinguin černoprsých.

23.8.2022 21:27
Uda

XXX.XXX.121.168

jarat napsal(a):

PS. Vidím že máte inzerát na černolící zebřičky. A ty pinguina jsou volné? O ty bych měl asi zájem. 😀

23.8.2022 22:25
jarat

XXX.XXX.205.181

Uda napsal(a):
Dobrý den tak u vás se jedná o 0,2 šedé pinguino, nebo li běloprsá dle nového názvosloví. A rodiče jsou čisté černoprsé? Nebo máte více párů po hromadě?
Ja už koketuji delší dobu že zkusím udělat právě černoprsé pinguina, u samců by mohli vypadat zajímavě ale jak u samic tod otázka. Každopádně být váma zkusil bych udělat kontrolní páření na šedé černolící samce a jestli vyjdou černolící tak tyhle nesou vlohu černoprsých a dalo by se dal pracovat z odchovem k získání pinguin černoprsých.

Dobý večer, děkuji za určení.
To jsem si myslel, že to budou pinguini, ale netušil jsem, že je můžu odchovat od čistě černolících. Chovám zebřičky v hejnu a už minimálně tři roky mám jen své odchovy. Černoprsé a pinguini se mě objevili až letos. Právě mě napadlo dát tyto dvě mutace dohromady.
Určitě si je chci dál nechat do chovu. Myslíte si, že jsou to obě samičky? Jedna má samčí znaky.

24.8.2022 14:55
Uda

XXX.XXX.121.168

jarat napsal(a):
To jsem si myslel, že to budou pinguini, ale netušil jsem, že je můžu odchovat od čistě černolících. Chovám zebřičky v hejnu a už minimálně tři roky mám jen své odchovy. Černoprsé a pinguini se mě objevili až letos. Právě mě napadlo dát tyto dvě mutace dohromady.
Určitě si je chci dál nechat do chovu. Myslíte si, že jsou to obě samičky? Jedna má samčí znaky.

No podle fotek tipuji a myslím si že už to jsou samičky, u pinguinu bývá někdy problém že nesou samčí znaky taky a u samců je hodně necistych v prsou i třeba po krásné ideální páře. Kolega zase taky choval pinguiny a jemu občas vypadly černoprsé. A není to nic nového že i kdysi se dělaly tzv rudoboké, to byly pinguina mramorové ale ty mně nijak neoslovily.
To jste mi udělal radost ze s nimi chcete dal pracovat. Chtělo by to podle mne sehnat 2 nepříbuzné samce černolící vůči sobě a zkusit chovat samostatně po páře ať je jistota rodičů a další rok dávat zase odchovy štepitelné na sebe. Možná by stálo za to ještě sehnat někde i třeba pinguino a naštepít na černolící ať je víc materiálu do budoucna.
Já se do tohoto experimentu pustím příští rok také. Ať se daří chovu zdar Janča. L.

24.8.2022 14:59
Uda

XXX.XXX.121.168

jarat napsal(a):

A jestli je opravdu máte po černolících tak tyhle musí být již také černolící a pokud dostanou i černolící samce bmely by chodit dáme černolící / pinguina. A ty potom dávat na sebe. Samice asi nebude nijak zajímavá (ale kdo ví) ale samci můžou vypadat hodně zajímavě.

24.8.2022 17:42
jarat

XXX.XXX.205.181

Uda napsal(a):
A jestli je opravdu máte po černolících tak tyhle musí být již také černolící a pokud dostanou i černolící samce bmely by chodit dáme černolící / pinguina. A ty potom dávat na sebe. Samice asi nebude nijak zajímavá (ale kdo ví) ale samci můžou vypadat hodně zajímavě.

Díky moc za objasnění. Vám také ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík