Kongo Gulielmi.G

Prodám Papouška konžského - Predám : 0:1 2ks 4-mesačné samostatné mierne šk...
Dobrý den, jdu si pro radu.
Mám pár papoušků konžských vloni před Vánoci poprvé sedli bohužel nic z toho nebylo, samice tedy pěkně sedala ale padnul mi samec a samice slezla z vajec. Začal jsem hledat bohužel jsem sehnal pouze samce 8 měsíců starého samička má 8 let. Nyní jsou spolu čistí se sedí spolu samice pobíhá po bydle roztahuje křídla a zadoni o krmení evidentně je v toku.
Myslíte že takový věkový rozdíl mohu nechat.
Děkuji.
Zdravím, tak ten věkový rozdíl je opravdu dost velký, ale né ojedinělý nebo nějak nepřípustný... Akorát "problém" je v tom jak sám píšete, že 0,1 bude v toku a 1,0 nebude nebo je ještě mladík 😀, ale už ve 2roku může pářit... oplodnění je otázkou, ale taky nemusí. Jediné co bych udělal já je, že bych je dal do jiné klece nebo voliéry bez budky, upravil krmení a hold bych čekal na samečkové 2 "narozeniny"😀 nebo je předpoklad, že si oba sedli. Ale i tak bych se koukal po starším dospělém. Přeji hodně úspěchů a jsem s pozdravem Zappe
Dal jsem z odchovné klece do větší domácí voliéry, v odchovne samice stále chtěla do budky a nastavovala se pro páření 'knucela'
Vypadá to že si sedli oba se čistí, žerou společně z misky a nocují vedle sebe.
Tak rozhodně bych chtěl sehnat staršího a také scháním, ale pokud se mi to nepodaří uvidíme co udělá sameček až dospěje.
Jeste pro info, staršího samce tu mám ale je po úrazu asi a špatně léta, ale na něj samice vrčí a útočí
Applaus
napsal(a):
Dal jsem z odchovné klece do větší domácí voliéry, v odchovne samice stále chtěla do budky a nastavovala se pro páření 'knucela'
Tak rozhodně bych chtěl sehnat staršího a také scháním, ale pokud se mi to nepodaří uvidíme co udělá sameček až dospěje.
Jeste pro info, staršího samce tu mám ale je po úrazu asi a špatně léta, ale na něj samice vrčí a útočí
To, že jste je dal do druhé klece bez budky jste udělal dobře. Jinak by vám samice zbytečně snášela čistá vejce. Osobně bych už žádného staršího 1,0 nesháněl. Budte rád, že si sedli a mají se k sobě jak píšete. Toho nového staršího samce vám potom 0,1 nemusí příjmout a budete toho litovat. Počkal bych , až 1,0 dospěje, a potom bych je dal do voliéry s budkou. U konžských samci dospívají mezi třetím a čtvrtým rokem. Alespon u mých párů jsem nikdy dříve oplozená vejce nemněl ale může být i vyjímka. Z toho .že vám tady nějaký detailista píše,že se ptáci nečistí, ale probírají, nebo že samice neknučí ,ale délá kolíbku, si nic nedělejte. Jo, a ještě bych upravil krmení, jak píše z jarda.
Applaus
napsal(a):
nechte to jak to je, pokud spolu vychází neměňte samce, může se stát že se samice začne škubat nebo bude škubat samce, ale s tím toho mnoho nenaděláte. Úspěšné hnízdění u dvouletého samce bude spíše vyjímka.
PT