Zdravím Vás,
prosím o radu, jestli s tím jde něco dělat.
I přes dostačný počer větví pod zakrytou částí voliery mi nocují latamové vlaštovčí na pletivu.
I když je to pod krytou částí voliery, tak mám obavu, aby jim nepřimrzly nožičky.
Část ptáků ve společné volieře nocuje v záletu, část je venku, ale na větvích. Latamové jsou na pletivu.
Dovede někdo poradit, jestli s tím jde něco dělat.
Děkuji
kaka
Ka-ka
napsal(a):
Zdravím Vás,
I přes dostačný počer větví pod zakrytou částí voliery mi nocují latamové vlaštovčí na pletivu.
I když je to pod krytou částí voliery, tak mám obavu, aby jim nepřimrzly nožičky.
Část ptáků ve společné volieře nocuje v záletu, část je venku, ale na větvích. Latamové jsou na pletivu.
Děkuji
kaka
Skusiť im dať do ich miesta kde nocuju čo najvyššie konar cca tak 15 cm od stropu.
Ka-ka
napsal(a):
Zdravím Vás,
Děkuji
kaka
Latamy chovám jen několik roků, tak nemohu dávat rozumy, jen mě napadlo, že větve mají v zakryté části. V odkryté části blízko pletiva větve nejsou?
Domnívám se, že roli hraje noční částečné osvětlení nezakryté části.
Moji latamové nocovali na větvích u stěny, která byla částečně osvětlená vzdáleným pouličním osvětlením, do tmavší části voliéry se jim nocovat nechtělo. Nocovali raději v pološeru než ve tmě.
Jeli pletivová stěna světlejší, dají jí přednost i zavěšením na pletivu.
Zajímalo by mě, zda se zavěsí na pletivo nekryté části voliéry, když 10 cm od pletiva umístíte pod strop bidla.
Děkuji za nápovědu,
voliera je částečně zakrytá makrolonem, tak si myslím, že světelné podmínky jsou stejné. Dokonce i nyní, kdy je napadlý sníh, tak je sníh na makrolonu a díky přemrznutí z velké části i tam, kde je jen pletivo.
Spí v zadní části voliery na pletivu, kousek od desky, se záletovým oknem.
Zkusím tam přidat bidlo, jak psal kolega před Vámi.
kaka
Ka-ka
napsal(a):
Zdravím Vás,
Děkuji
kaka
Dobrý den vyřešil jsem to tak,že jsem přidělal plnou desku z cetrixu nebo jsem použil plexisklo na vnítřní čelní pletivo od stropu 1 metr níže....mezi voliery mám cetrix...ne pletivo...
Chorche35

XXX.XXX.71.90
Taky mam splolecne latamy s nadhernyma.dal jsem jim tam huste smrkove vetve a vetsinou si posedaji na noc do te koruny kazdy nekde.asi to chce trosku vice protkat vetvemi...za me jsou v toto obdobi fajn jehlicnate...mate je jen s nadhernyma na zimovani,nebo vam i hnizdi spolecne a odchovavaji?chovu zdar a at se dari
děkuji,
mám novou voleru, rozdělenou na 3 části, v jedné jsou nádherní, neofemy, korely a 3 páry latamů..
latamové jsou u mě nováčkové...
nádherní 4 roky zpátky vyvádí mladé vždy ve společné volieře, tak uvidíme jak to dopadne..
v druhé části je pár králováků a ve třetí pár horských, korely a neofemy..
snad to na jaře dopadne dobře.. :-))
kaka
Zkusil bych pod střechu rozmístit různé dřevěné poličky. Mě jich tam spí většina. Jak v záletech tak venku v závětří. Na pletivu nikdy. Musí mít šanci najít si soukromí. Někteří vedle sebe být nechtějí. To jedině Andulky ty se zmáčknou. Latamy jiný druh ruší a tak se jim snaží vyhnout. Aspoň podle mých zkušeností. Jakmile spí na pletivu,je to vada prostředí. Necítí se tam dobře. Něco jiného jsou mladé, ty ještě neví. Pták který venku přezimuje, se musí cítit bezpečně. Pak si hledá úkryt před zimou.