Spaní na pletivu - venkovní voliera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2021 20:34
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

Zdravím Vás,

prosím o radu, jestli s tím jde něco dělat.

I přes dostačný počer větví pod zakrytou částí voliery mi nocují latamové vlaštovčí na pletivu.

I když je to pod krytou částí voliery, tak mám obavu, aby jim nepřimrzly nožičky.

Část ptáků ve společné volieře nocuje v záletu, část je venku, ale na větvích. Latamové jsou na pletivu.

Dovede někdo poradit, jestli s tím jde něco dělat.

Děkuji

kaka

16.1.2021 20:53
Beliciak8

XXX.XXX.239.234

Ka-ka napsal(a):
Zdravím Vás,

I přes dostačný počer větví pod zakrytou částí voliery mi nocují latamové vlaštovčí na pletivu.

I když je to pod krytou částí voliery, tak mám obavu, aby jim nepřimrzly nožičky.

Část ptáků ve společné volieře nocuje v záletu, část je venku, ale na větvích. Latamové jsou na pletivu.

Děkuji

kaka

Skusiť im dať do ich miesta kde nocuju čo najvyššie konar cca tak 15 cm od stropu.

16.1.2021 21:35
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Ka-ka napsal(a):
Zdravím Vás,

Děkuji

kaka

Latamy chovám jen několik roků, tak nemohu dávat rozumy, jen mě napadlo, že větve mají v zakryté části. V odkryté části blízko pletiva větve nejsou?
Domnívám se, že roli hraje noční částečné osvětlení nezakryté části.
Moji latamové nocovali na větvích u stěny, která byla částečně osvětlená vzdáleným pouličním osvětlením, do tmavší části voliéry se jim nocovat nechtělo. Nocovali raději v pološeru než ve tmě.
Jeli pletivová stěna světlejší, dají jí přednost i zavěšením na pletivu.
Zajímalo by mě, zda se zavěsí na pletivo nekryté části voliéry, když 10 cm od pletiva umístíte pod strop bidla.

16.1.2021 23:28
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

Děkuji, zkusím přidat, je jich tam dost, ale možná nejsou na tom správném místě..

kaka

16.1.2021 23:33
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

Děkuji za nápovědu,

voliera je částečně zakrytá makrolonem, tak si myslím, že světelné podmínky jsou stejné. Dokonce i nyní, kdy je napadlý sníh, tak je sníh na makrolonu a díky přemrznutí z velké části i tam, kde je jen pletivo.

Spí v zadní části voliery na pletivu, kousek od desky, se záletovým oknem.

Zkusím tam přidat bidlo, jak psal kolega před Vámi.

kaka

17.1.2021 06:36
exotchov

XXX.XXX.168.151

Ja sem musel do zadni casti nainstalovat slabe led osvetleni,sviti celou noc.

17.1.2021 07:27
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

děkuji za odpovědi,

teď jsem se tam byl podívat, ono to vypadá tak, že se tam střídají nádherní s latamy, podle toho, kdo zabere ta "lepší" místa...

Přidám bidla a uvidíme.

kaka

17.1.2021 08:46
V.N.

XXX.XXX.62.2

Ka-ka napsal(a):
Zdravím Vás,

Děkuji

kaka

Dobrý den vyřešil jsem to tak,že jsem přidělal plnou desku z cetrixu nebo jsem použil plexisklo na vnítřní čelní pletivo od stropu 1 metr níže....mezi voliery mám cetrix...ne pletivo...

Chorche35

17.1.2021 08:48
Chorche35

XXX.XXX.71.90

Taky mam splolecne latamy s nadhernyma.dal jsem jim tam huste smrkove vetve a vetsinou si posedaji na noc do te koruny kazdy nekde.asi to chce trosku vice protkat vetvemi...za me jsou v toto obdobi fajn jehlicnate...mate je jen s nadhernyma na zimovani,nebo vam i hnizdi spolecne a odchovavaji?chovu zdar a at se dari

17.1.2021 09:36
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

děkuji,

mám novou voleru, rozdělenou na 3 části, v jedné jsou nádherní, neofemy, korely a 3 páry latamů..

latamové jsou u mě nováčkové...

nádherní 4 roky zpátky vyvádí mladé vždy ve společné volieře, tak uvidíme jak to dopadne..

v druhé části je pár králováků a ve třetí pár horských, korely a neofemy..

snad to na jaře dopadne dobře.. :-))

kaka

17.1.2021 11:05
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Zkusil bych pod střechu rozmístit různé dřevěné poličky. Mě jich tam spí většina. Jak v záletech tak venku v závětří. Na pletivu nikdy. Musí mít šanci najít si soukromí. Někteří vedle sebe být nechtějí. To jedině Andulky ty se zmáčknou. Latamy jiný druh ruší a tak se jim snaží vyhnout. Aspoň podle mých zkušeností. Jakmile spí na pletivu,je to vada prostředí. Necítí se tam dobře. Něco jiného jsou mladé, ty ještě neví. Pták který venku přezimuje, se musí cítit bezpečně. Pak si hledá úkryt před zimou.

17.1.2021 12:01
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

Děkuji,

vypadá to na jednoduché a účelné řešení.

V záletech ještě dodělávám, tak tam to bude asi jednoduché.

Ve volierách to musím vymyslet kam to dát, je pravda, když si to člověk uvědomí zpětně, že tam začali spát až když se do voliery dostali latamové.

kaka

17.1.2021 16:20
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

V rámci možností jsem přidal bidlo, venku smráká a ptáci se pomalu ukládají, dnes to asi nebude problém, protože nádherní si zabrali svá původní místa.. a latamové jsou na jiných místech..

ještě jednou děkuji všem

kaka

17.1.2021 16:51
Ka-ka

XXX.XXX.248.220

Byl jsem se tam ještě jednou podívat, vše jak má být, všichni na svých místech, 5 ks latamů na nově nainstalovaném bidle :-))

Snad jim to vydrží.

¨Dřevěné poličky ještě stejně dodělám.

začínám přemýšlet kam budu dávat budky :-))

děkuji kaka

Přidejte reakci

Přidat smajlík