Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pyrur

22.1.2021 07:49
Pyrur

XXX.XXX.18.152

Samice se začala nejspíš škubat, ale ani jednou jsem ji při tom neviděl, ještě samec v pohodě.
Tak se chci jen zeptat, vadí nebo bude to něčemu vadit v chovu nebo lepší samicu vyměnit? Díky popřípadě za rady .

22.1.2021 08:27
frodik

XXX.XXX.2.250

Pyrur napsal(a):
Samice se začala nejspíš škubat, ale ani jednou jsem ji při tom neviděl, ještě samec v pohodě.
Tak se chci jen zeptat, vadí nebo bude to něčemu vadit v chovu nebo lepší samicu vyměnit? Díky popřípadě za rady .

Samici škube zřejmě samec, jak jinak by si vyškubala peří zezadu na hlavě? Chce je to oddělit a budete moudřejší. Prvně musíte mít stopro jistotu, jestli to dělá sama a pak řešit postup.

Pyrur

22.1.2021 08:44
Pyrur

XXX.XXX.18.152

Díky

kišonaj

22.1.2021 21:54
kišonaj

XXX.XXX.217.242

Škube si to sama prstami.

23.1.2021 09:10
Karel1979

XXX.XXX.152.95

kišonaj napsal(a):

Sem nevěděl že ptaci mají prsty blbost to by si musela tu nohu vykloubit

23.1.2021 09:21
kareta

XXX.XXX.84.6

kišonaj napsal(a):

Jánošíku, to si děláš srandu, nebo jsi se tak už narodil ?

23.1.2021 10:15
JoPe

XXX.XXX.82.6

Prsty má s drápy sice 4 ale musela by si je fakt vykloubit podle fotky kde to má vyškubané. Zřejmě ji viděl, jak se často drbe, takže kromě zlozvyku může mít i parazity.

23.1.2021 10:37
petajz

XXX.XXX.144.34

frodik napsal(a):
Samici škube zřejmě samec, jak jinak by si vyškubala peří zezadu na hlavě? Chce je to oddělit a budete moudřejší. Prvně musíte mít stopro jistotu, jestli to dělá sama a pak řešit postup.

Ty prsa jí určitě neškube samec,škube si to sama a ten zátylek má odrbaný od toho jak se škrábe/drbe/také sama.Na samce bych to nesváděl.

23.1.2021 11:27
eli22

XXX.XXX.58.43

Tou nožkou si tam určitě dosáhne, jestli si to ale takhle může vyškubat, to nevím. Ale náš mníšek si takhle nohou drbe za krkem a dá ji opravdu až na druhou stranu krku, až me to udivuje.

23.1.2021 13:33
kareta

XXX.XXX.84.6

petajz napsal(a):
Ty prsa jí určitě neškube samec,škube si to sama a ten zátylek má odrbaný od toho jak se škrábe/drbe/také sama.Na samce bych to nesváděl.

Proč jste si tak jistý , že jí ty prsa neškube samec ? Klidně jí to může škubat. Před nějakým časem jsem měl tak na břiše oškubanou samici senegalskou u chovného páru. Taky jsem si myslel, že si to škube sama, do té doby, než jsem při pozorování zjistil, že si to nechává oškubávat samcem. Seděla jak blbá v klidu a samec jí opatrně vytrhával peří na břiše. A za tím krkem , to má taky od něho.

23.1.2021 13:39
kareta

XXX.XXX.84.6

Pyrur napsal(a):

Ale vždyt to musíte nejlíp vědět vy , jestli si to škube sama nebo jí to škube samec ! Chce to ptáky více pozorovat ! Ne jen nakrmit a odejít.

5008

23.1.2021 14:17
5008

XXX.XXX.228.41

Ten druhý je mládě? a proč mají zavřený ten vletový otvor do budky?

kišonaj

23.1.2021 22:33
kišonaj

XXX.XXX.233.66

kareta napsal(a):
Jánošíku, to si děláš srandu, nebo jsi se tak už narodil ?

Pán kareta, prečo urážate názor iného diskutujúceho ? Kúpte si do búdok a voliér kamery. Potom uvidíte ako sa vtáci správajú. Ak by v tejto diskusii niektorí neurážali a neponižovali iných tak by tu prispievalo viac slušných diskutujúcich.

alfonzo

23.1.2021 23:57
alfonzo

XXX.XXX.0.243

kišonaj
Jenže kareta má pravdu,používá venkovský selský rozum,který zde spoustě lidí schází.Tu samici škube na zátylku samec,toto by těžko udělala nohou,nebo o nějaký předmět.Některé názory zde hraničí s myšlenkou týkajjící se sebevraždy s deseti bodnými ranami do zad,to opravdu nemá chybu,to venkovan nevymyslí.Jedině diletant bez logického myšlení.

24.1.2021 08:19
eli22

XXX.XXX.58.43

U našich pyrur se často stává, že když jim po druhém hnízdění vezmu budku, tak přesto chce samec znovu hnízdit. Samice ne, ale samec ji nahání, vyškubává jí peří a i jinak ji "mučí". Pokud jim nechám i tak budku, tak tam dokonce samici "vězní". Takže ho musím na přibližně týden oddělit. Pokud bych ho nechala, tak si myslím, že by ji za chvilku taky začal škubat nebo jinak poškozovat. Možná to u zadavatele má souvislost právě s tou uzavřenou budkou. Zkusila bych ji otevřít. Čistě teoreticky - nemůže se samice škubat sama za podpory samce ?

24.1.2021 10:15
Amazonek 01

XXX.XXX.25.109

Zdravím. Přesně tak jak píše eli otevřete budku a místo lana jim dejte pořádnou větev ať mají co okusovat.

24.1.2021 13:39
exotchov

XXX.XXX.168.151

Pyrur napsal(a):

Utvorte jim vhodne pxodminky ,mozna i lepsi stravu a pak neco reste,v tuto dobu uz alexandri maly hnizdi nebo jdou do toku. Lano je tak na obeseni,a zavrena bouda na dve veci.

24.1.2021 16:05
eli22

XXX.XXX.58.43

Souhlasím s názory výše. Ještě se mi moc nezdá ta jejich ubykace. Já bych to udělala konfortnější, zdá se mi to jako neútulná samotka.

kišonaj

25.1.2021 00:45
kišonaj

XXX.XXX.153.144

Dobrý deň. Pán Karel 1979 ak neviete že vtáci majú aj prsty, tak napíšte do Googlu: Anatomia-Moje papagaje. Potom kliknút na tretí obrázok.javascript:;

12.3.2021 20:37
Zakin

XXX.XXX.36.232

Mne sa presne takto začala šklbať minuloročná samica. Pol roka som ju mal aj s rovnako starym samcom. Dokonca boli od jedneho chovatela. Pol roka bolo všetko ok a zrazu jej začalo chybat perie v predu aj v zadu na krku. Myslím,že to začalo ked sa samec snazil krmit ju a tancoval okolo nej. Kedze to neprestavalo zobral si ju kamarat,ze cí nie je v strese zo samca. Za 3 mesiace sa u neho vyšklbala na kožu. 🤷‍♂️🙈 Samec co bol s nou je v 100% stave. Myslím,ze to spôsobil stres u nej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík