Určení pohlaví neoféma tyrkysová

Neoféma tyrkysová zlatožlutá opalína
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.1.2021 16:22
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

Dobrý den,

prosím zkušené chovatele o určení pohlaví. Vůbec si nejsem jistý. První 4 fotky jeden pták. Další 3 fotky druhý pták.

alfonzo

31.1.2021 21:54
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dejte fotky ptáků v kleci,nejlépe na bidlech,toto není k ničemu,jen je stresujete.Nějaký tip pohlaví mám,ale nemíním se vyjádřit,nerad věštím z něčeho co je špatně vidět.Pokud budou obstojné fotky,tak poradějí i další zkušení neofémaři.

31.1.2021 22:04
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

alfonzo napsal(a):
Dejte fotky ptáků v kleci,nejlépe na bidlech,toto není k ničemu,jen je stresujete.Nějaký tip pohlaví mám,ale nemíním se vyjádřit,nerad věštím z něčeho co je špatně vidět.Pokud budou obstojné fotky,tak poradějí i další zkušení neofémaři.

Děkuji. Jiné fotky už nemám, jen tyto ještě. Pokud bude potřeba, můžu zítra nafotit. Ještě jednou díky.

alfonzo

31.1.2021 22:19
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JJ,ty druhé jsou také bída,ptáci moc daleko,nespěchejte,ono se to povede.V klidu vyfoťte celé ptáky na bidlech,hlavně ať se nic ze stresu neuhodí.Je zde chovatelů neofém denně dostatek,někdo poradí,pokud k tomu bude dobrý podklad.

31.1.2021 22:41
toms

XXX.XXX.214.61

nahoře samec dole samice

1.2.2021 08:21
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

toms napsal(a):
nahoře samec dole samice

Děkuji, za Váš názor. Taky mám stejný názor.

alfonzo

1.2.2021 09:44
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Vladislav Rýdel
Neuvedl jste základní věc v dotazu,jak jsou ptáci staří?Pokud stejně,tak vypadají na pár,vše tomu nasvědčuje i z té druhé fotky,sytost a rozložení barev,ale může to klamat.Zkuste opravdu pro klid na duši ještě udělat lepší detailnější foto,pak bude jistota.U opalínů mnohokráte lidé páří leta jedno pohlaví,jejich zbarvení je velice variabilní.Osobně jsem někdy před třiceti lety koupil prvního opalino samce s tím,že je to samice,koupil bych to tak jako tak,hned jsem viděl,že nejde o obyčejného tyrkysáka jak majitel uváděl.Když sem byla později tato mutace dovezena z venku,tak různí diletanti jí říkali straka,jen jsem se usmíval a myslel si své.Z toho jednoho samce jsem postupně založil kmen několika desítek párů a odchoval stovky mláďat,spousta z vás máte určitě v chovech trošku krve z chovu mého.

1.2.2021 10:18
Vladislav Rýdel

XXX.XXX.105.237

Děkuji, za Vaší odpověď a dokládám další foto a informace. Ptáci jsou duben 2020, takže věkově stejně.

1.2.2021 14:00
Michal13

XXX.XXX.251.124

Dobrý deň,
môžem poprosiť aj o rady ohľadom určenia pohlavia minuloročnej neofemy.
Ďakujem veľmi pekne.

1.2.2021 17:41
vegh

XXX.XXX.49.170

Michal13 napsal(a):
Dobrý deň,
môžem poprosiť aj o rady ohľadom určenia pohlavia minuloročnej neofemy.
Ďakujem veľmi pekne.

0,1-samica.

Přidejte reakci

Přidat smajlík