Dobrý den,
prosím zkušené chovatele o určení pohlaví. Vůbec si nejsem jistý. První 4 fotky jeden pták. Další 3 fotky druhý pták.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Dejte fotky ptáků v kleci,nejlépe na bidlech,toto není k ničemu,jen je stresujete.Nějaký tip pohlaví mám,ale nemíním se vyjádřit,nerad věštím z něčeho co je špatně vidět.Pokud budou obstojné fotky,tak poradějí i další zkušení neofémaři.
alfonzo
napsal(a):
Dejte fotky ptáků v kleci,nejlépe na bidlech,toto není k ničemu,jen je stresujete.Nějaký tip pohlaví mám,ale nemíním se vyjádřit,nerad věštím z něčeho co je špatně vidět.Pokud budou obstojné fotky,tak poradějí i další zkušení neofémaři.
Děkuji. Jiné fotky už nemám, jen tyto ještě. Pokud bude potřeba, můžu zítra nafotit. Ještě jednou díky.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
JJ,ty druhé jsou také bída,ptáci moc daleko,nespěchejte,ono se to povede.V klidu vyfoťte celé ptáky na bidlech,hlavně ať se nic ze stresu neuhodí.Je zde chovatelů neofém denně dostatek,někdo poradí,pokud k tomu bude dobrý podklad.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Vladislav Rýdel
Neuvedl jste základní věc v dotazu,jak jsou ptáci staří?Pokud stejně,tak vypadají na pár,vše tomu nasvědčuje i z té druhé fotky,sytost a rozložení barev,ale může to klamat.Zkuste opravdu pro klid na duši ještě udělat lepší detailnější foto,pak bude jistota.U opalínů mnohokráte lidé páří leta jedno pohlaví,jejich zbarvení je velice variabilní.Osobně jsem někdy před třiceti lety koupil prvního opalino samce s tím,že je to samice,koupil bych to tak jako tak,hned jsem viděl,že nejde o obyčejného tyrkysáka jak majitel uváděl.Když sem byla později tato mutace dovezena z venku,tak různí diletanti jí říkali straka,jen jsem se usmíval a myslel si své.Z toho jednoho samce jsem postupně založil kmen několika desítek párů a odchoval stovky mláďat,spousta z vás máte určitě v chovech trošku krve z chovu mého.
Děkuji, za Vaší odpověď a dokládám další foto a informace. Ptáci jsou duben 2020, takže věkově stejně.
Dobrý deň,
môžem poprosiť aj o rady ohľadom určenia pohlavia minuloročnej neofemy.
Ďakujem veľmi pekne.