Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Letos chci ke stávajícím voliérám, část zdivo, část pletivo přistavět jakoby výlety. Celkové rozměry pak budou 3,5 m délka, v 2 m a š 1m. Budou 4 stejné voliéry. Slabá polovina voliéry bude nadstřešena, zbytek jen pletivo. V zimě bych to řešil tak, že bych udělal z hl. profilů dveře a vyplnil to nějakým průhledným plexisklem, kvůli světlu. Dveře bych osadil asi do poloviny voliéry, po nadkrytou část a při velkých mrazech bych je zavíral. Jinak by byli otevřené a délka by byla teda 3,5 m.
Můj dotaz zní, ideální velikost oka pletiva a sila drátu, kvůli potkanů a tak? S tím že tam budou nádherní, rosele, penant, korele.
A jaké pletivo použít? Samozřejmě svařované, pozinkované. Je nějaký rozdíl mezi pletivem Esafort a nějakým jiným pozinkovaný, svařovaným, kromě velkého cenového rozdílu?
Dobrý den,
na Vámi uvedené papoušky bych doporučil klasiku 19x19x1,45 a pletivo ESAFORT.
Určitě bych nebral Čínskou výrobu, pletiva jsou většinou křivá a špatně se s tím pracuje.
Italský výrobce má v nabídce AGRISALD- zinkovaný a následně svařovaný(vhodný např. do vnitřních ubikací) a ESAFORT- zinkovaný až po svařování(delší životnost)
MIST
Díky za radu. O tom zinkování jsem to četl, ale nevěděl jsem právě jak moc velký rozdíl v té životnosti je, jestli to bude za dva roky celé rezavé, tak to nemá význam. A ohledně té práce s ním, že je tak křivé a blbě se natahuje jsem netušil, doteď tam bylo, šestihrané, pogumované pletivo a celkem v pohodě. Se svařovaným moc zkušeností nemám, tak jsem rád za každou radu.
David2013
napsal(a):
Díky za radu. O tom zinkování jsem to četl, ale nevěděl jsem právě jak moc velký rozdíl v té životnosti je, jestli to bude za dva roky celé rezavé, tak to nemá význam. A ohledně té práce s ním, že je tak křivé a blbě se natahuje jsem netušil, doteď tam bylo, šestihrané, pogumované pletivo a celkem v pohodě. Se svařovaným moc zkušeností nemám, tak jsem rád za každou radu.
Ja mám kasické petené pozinkovu pleťivo 40-rokov a sle je dobrá rezavá ale silná oká 2x2 sila drátu 2,2.konštrukce je roxor,16 mm.
Agrisald mám na volierach pět let a nepozoruju žádné změny.
Minulý rok jsem ho dával na dalších dvanáct venkovních volier.
Ondřej Husák
napsal(a):
Agrisald mám na volierach pět let a nepozoruju žádné změny.
Minulý rok jsem ho dával na dalších dvanáct venkovních volier.
Máte pěkné voliéry. Tak to je dobré. Právě je mi jasné, že Esafort je asi nejlepší varianta, ale na těch pomalu 100m, pokud ho člověk dá dvakrát, je tam už celkem finanční rozdíl. Tak se právě ptám jaké máte vy ostatní zkušenosti, jestli je nějaká jiná možnost s podobnou kvalitou. Samozřejmě ne za každou cenu, když už to člověk dělá, ať to něco vydrží a je vhodné pro ptáky
Adamko
napsal(a):
Dobrý den, Ja jsem na novou volieru koupil čínskou verzi pletiva a musím říct že to nebyl dobrý nápad, celá role byla z úhlu, takže pokud máte možnosti je lepší zainvestovat;)
Tak víte jak to je, možnost je, ale peníze jsou potřeba i jinde, tak zjišťuje jaké jsou v tom rozdíly. Po vašich radách už, ale vím že do číny nepůjdu . S tou velikostí oka 19/19 a silou drátu 1,5 souhlasíte? Nestačila by třeba 1,2 pro rosele? Jen se ptám, beru to podle králikarenského pletiva co tam je teď a vůbec to necvakají.
David2013
napsal(a):
Tak víte jak to je, možnost je, ale peníze jsou potřeba i jinde, tak zjišťuje jaké jsou v tom rozdíly. Po vašich radách už, ale vím že do číny nepůjdu . S tou velikostí oka 19/19 a silou drátu 1,5 souhlasíte? Nestačila by třeba 1,2 pro rosele? Jen se ptám, beru to podle králikarenského pletiva co tam je teď a vůbec to necvakají.
Králikarské pleťivo na vonku nedávajťe tak isto bodovacé 1,5 to Vám ked príde kuna tak rozbere a máťe po vtákoch.
vegh
napsal(a):
Králikarské pleťivo na vonku nedávajťe tak isto bodovacé 1,5 to Vám ked príde kuna tak rozbere a máťe po vtákoch.
Myslím že kuna se přes 1,5mm silné pletivo určitě nedostane.
Pokud ho uděláte dvojité nehrozí ani napadení přes pletivo.
Na vámi uvedené ptáky by stačila i 1,2.
Osobně bych šel, ale do toho agrisaldu 19x19x1,5 v poměru cena/kvalita se asi nic lepšího nenajde.
vegh
napsal(a):
Neee nebudu, myslel jsem, že je tam teď že předu králíkárenské v 1 vrstvě, to bylo ale spíš pro andule, korele a 2 roky rosele, a drží to, ale určitě ho tam dávat nebudu a to co tam je půjde pryč.
Ondřej Husák
napsal(a):
Osobně bych šel, ale do toho agrisaldu 19x19x1,5 v poměru cena/kvalita se asi nic lepšího nenajde.
Dvojité půjde určitě, jen přemýšlím že předu, že možná 1, aby bylo na ně i vidět, ale jinak všechny strany určitě 2x. Právě proto jsem se na to ptal, že kdyby stačila 1.2 ve dvou vrstvách, tam už je to skoro nastejno s 1.5 agrisald. No uvidíme, ale každopádně všem velké DÍK za podělení se s vlastními zkušenostmi .
Já mám na voliéře kde jsou horští, nádherní a červenokřídlí pletivo svařované pozinkované a poplastované s oky 1,9 cm síla drátu 1,1 mm a šíře 1m v délkách 10 a 20 m. Pletivo mám dvojité a tmavě zelené poplastování umožňuje lepší průzornost než jen pozinkované. Čím tmavší pletivo, tím lepší pohled do voliéry. Za mert tohoto pletiva jsem platil 67 Kč. Na voliéru 5x3x2 ( dxšxv d7xv2 jsou plné) jsem upotřebil 74 m což je asi 5000 Kč. Mám to dlouhodobě ověřené, že pro výše uvedené ptáky a jím podobné druhy je toto pletivo naprosto dostačující.
Ondřej Husák
napsal(a):
ja som písal že rozobere nie že dostane.
Jimu
napsal(a):
Já mám na voliéře kde jsou horští, nádherní a červenokřídlí pletivo svařované pozinkované a poplastované s oky 1,9 cm síla drátu 1,1 mm a šíře 1m v délkách 10 a 20 m. Pletivo mám dvojité a tmavě zelené poplastování umožňuje lepší průzornost než jen pozinkované. Čím tmavší pletivo, tím lepší pohled do voliéry. Za mert tohoto pletiva jsem platil 67 Kč. Na voliéru 5x3x2 ( dxšxv d7xv2 jsou plné) jsem upotřebil 74 m což je asi 5000 Kč. Mám to dlouhodobě ověřené, že pro výše uvedené ptáky a jím podobné druhy je toto pletivo naprosto dostačující.
A co to máte za pletivo? Odkud? Značka? Jo to vím, že skrz tmavé pletivo je lépe vidět ptáky. Někde v předchozích diskusích jsem četl, že se to natírá i nějakou barvou, ať je lépe vidět ptáky.
marow

XXX.XXX.232.12
agrisald mmám od roku 2010 venku a koroze žádná ani milimetr.doporučuji,koupíte ho např moravskoslezké drátovny
marow
napsal(a):
agrisald mmám od roku 2010 venku a koroze žádná ani milimetr.doporučuji,koupíte ho např moravskoslezké drátovny
Tak to je super, asi do něj půjdu taky. Esafort by byla asi jistota, ale agrisald, krom jednoho pána chválíte a cena je někde jinde. Čínu díky vašim radám nechci. Takže je asi rozhodnuto. JJ, díval jsem se na stránky moravskoslezké drátovny a ta cena už tam není tak moc rozdílná jako alu hobby, stejně z tama budu asi objednávat hliníkové profily.