Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2021 14:36
David2013

XXX.XXX.219.245

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Letos chci ke stávajícím voliérám, část zdivo, část pletivo přistavět jakoby výlety. Celkové rozměry pak budou 3,5 m délka, v 2 m a š 1m. Budou 4 stejné voliéry. Slabá polovina voliéry bude nadstřešena, zbytek jen pletivo. V zimě bych to řešil tak, že bych udělal z hl. profilů dveře a vyplnil to nějakým průhledným plexisklem, kvůli světlu. Dveře bych osadil asi do poloviny voliéry, po nadkrytou část a při velkých mrazech bych je zavíral. Jinak by byli otevřené a délka by byla teda 3,5 m.
Můj dotaz zní, ideální velikost oka pletiva a sila drátu, kvůli potkanů a tak? S tím že tam budou nádherní, rosele, penant, korele.
A jaké pletivo použít? Samozřejmě svařované, pozinkované. Je nějaký rozdíl mezi pletivem Esafort a nějakým jiným pozinkovaný, svařovaným, kromě velkého cenového rozdílu?

1.2.2021 15:07
MIST

XXX.XXX.167.224

Dobrý den,

na Vámi uvedené papoušky bych doporučil klasiku 19x19x1,45 a pletivo ESAFORT.

Určitě bych nebral Čínskou výrobu, pletiva jsou většinou křivá a špatně se s tím pracuje.

Italský výrobce má v nabídce AGRISALD- zinkovaný a následně svařovaný(vhodný např. do vnitřních ubikací) a ESAFORT- zinkovaný až po svařování(delší životnost)

MIST

1.2.2021 17:03
David2013

XXX.XXX.219.245

Díky za radu. O tom zinkování jsem to četl, ale nevěděl jsem právě jak moc velký rozdíl v té životnosti je, jestli to bude za dva roky celé rezavé, tak to nemá význam. A ohledně té práce s ním, že je tak křivé a blbě se natahuje jsem netušil, doteď tam bylo, šestihrané, pogumované pletivo a celkem v pohodě. Se svařovaným moc zkušeností nemám, tak jsem rád za každou radu.

1.2.2021 17:38
vegh

XXX.XXX.49.170

David2013 napsal(a):
Díky za radu. O tom zinkování jsem to četl, ale nevěděl jsem právě jak moc velký rozdíl v té životnosti je, jestli to bude za dva roky celé rezavé, tak to nemá význam. A ohledně té práce s ním, že je tak křivé a blbě se natahuje jsem netušil, doteď tam bylo, šestihrané, pogumované pletivo a celkem v pohodě. Se svařovaným moc zkušeností nemám, tak jsem rád za každou radu.

Ja mám kasické petené pozinkovu pleťivo 40-rokov a sle je dobrá rezavá ale silná oká 2x2 sila drátu 2,2.konštrukce je roxor,16 mm.

1.2.2021 17:44
Ondřej Husák

XXX.XXX.249.247

Agrisald mám na volierach pět let a nepozoruju žádné změny.
Minulý rok jsem ho dával na dalších dvanáct venkovních volier.

1.2.2021 18:09
David2013

XXX.XXX.219.245

Nad pleteným jsem taky přemýšlel, akorát mi přijde, že je přes něj hůře vidět na ptáky. Ale zase životnost je určitě výhodou.

1.2.2021 18:20
David2013

XXX.XXX.219.245

Ondřej Husák napsal(a):
Agrisald mám na volierach pět let a nepozoruju žádné změny.
Minulý rok jsem ho dával na dalších dvanáct venkovních volier.

Máte pěkné voliéry. Tak to je dobré. Právě je mi jasné, že Esafort je asi nejlepší varianta, ale na těch pomalu 100m, pokud ho člověk dá dvakrát, je tam už celkem finanční rozdíl. Tak se právě ptám jaké máte vy ostatní zkušenosti, jestli je nějaká jiná možnost s podobnou kvalitou. Samozřejmě ne za každou cenu, když už to člověk dělá, ať to něco vydrží a je vhodné pro ptáky

2.2.2021 08:06
Adamko

XXX.XXX.19.120

Dobrý den, Ja jsem na novou volieru koupil čínskou verzi pletiva a musím říct že to nebyl dobrý nápad, celá role byla z úhlu, takže pokud máte možnosti je lepší zainvestovat;)

2.2.2021 09:58
vegh

XXX.XXX.49.170

David2013 napsal(a):
Nad pleteným jsem taky přemýšlel, akorát mi přijde, že je přes něj hůře vidět na ptáky. Ale zase životnost je určitě výhodou.

Pleteny pleťivo má vyhodu že možeťe riadne našpanovať bodovacé sa nedá.videné je to isté.

2.2.2021 12:25
David2013

XXX.XXX.171.209

Adamko napsal(a):
Dobrý den, Ja jsem na novou volieru koupil čínskou verzi pletiva a musím říct že to nebyl dobrý nápad, celá role byla z úhlu, takže pokud máte možnosti je lepší zainvestovat;)

Tak víte jak to je, možnost je, ale peníze jsou potřeba i jinde, tak zjišťuje jaké jsou v tom rozdíly. Po vašich radách už, ale vím že do číny nepůjdu . S tou velikostí oka 19/19 a silou drátu 1,5 souhlasíte? Nestačila by třeba 1,2 pro rosele? Jen se ptám, beru to podle králikarenského pletiva co tam je teď a vůbec to necvakají.

2.2.2021 12:45
vegh

XXX.XXX.49.170

David2013 napsal(a):
Tak víte jak to je, možnost je, ale peníze jsou potřeba i jinde, tak zjišťuje jaké jsou v tom rozdíly. Po vašich radách už, ale vím že do číny nepůjdu . S tou velikostí oka 19/19 a silou drátu 1,5 souhlasíte? Nestačila by třeba 1,2 pro rosele? Jen se ptám, beru to podle králikarenského pletiva co tam je teď a vůbec to necvakají.

Králikarské pleťivo na vonku nedávajťe tak isto bodovacé 1,5 to Vám ked príde kuna tak rozbere a máťe po vtákoch.

2.2.2021 13:01
Ondřej Husák

XXX.XXX.79.160

vegh napsal(a):
Králikarské pleťivo na vonku nedávajťe tak isto bodovacé 1,5 to Vám ked príde kuna tak rozbere a máťe po vtákoch.

Myslím že kuna se přes 1,5mm silné pletivo určitě nedostane.
Pokud ho uděláte dvojité nehrozí ani napadení přes pletivo.
Na vámi uvedené ptáky by stačila i 1,2.
Osobně bych šel, ale do toho agrisaldu 19x19x1,5 v poměru cena/kvalita se asi nic lepšího nenajde.

2.2.2021 13:49
David2013

XXX.XXX.171.209

vegh napsal(a):

Neee nebudu, myslel jsem, že je tam teď že předu králíkárenské v 1 vrstvě, to bylo ale spíš pro andule, korele a 2 roky rosele, a drží to, ale určitě ho tam dávat nebudu a to co tam je půjde pryč.

2.2.2021 13:55
David2013

XXX.XXX.171.209

Ondřej Husák napsal(a):
Osobně bych šel, ale do toho agrisaldu 19x19x1,5 v poměru cena/kvalita se asi nic lepšího nenajde.

Dvojité půjde určitě, jen přemýšlím že předu, že možná 1, aby bylo na ně i vidět, ale jinak všechny strany určitě 2x. Právě proto jsem se na to ptal, že kdyby stačila 1.2 ve dvou vrstvách, tam už je to skoro nastejno s 1.5 agrisald. No uvidíme, ale každopádně všem velké DÍK za podělení se s vlastními zkušenostmi .

2.2.2021 16:41
Jimu

XXX.XXX.230.37

Já mám na voliéře kde jsou horští, nádherní a červenokřídlí pletivo svařované pozinkované a poplastované s oky 1,9 cm síla drátu 1,1 mm a šíře 1m v délkách 10 a 20 m. Pletivo mám dvojité a tmavě zelené poplastování umožňuje lepší průzornost než jen pozinkované. Čím tmavší pletivo, tím lepší pohled do voliéry. Za mert tohoto pletiva jsem platil 67 Kč. Na voliéru 5x3x2 ( dxšxv d7xv2 jsou plné) jsem upotřebil 74 m což je asi 5000 Kč. Mám to dlouhodobě ověřené, že pro výše uvedené ptáky a jím podobné druhy je toto pletivo naprosto dostačující.

2.2.2021 18:31
vegh

XXX.XXX.49.170

Ondřej Husák napsal(a):

ja som písal že rozobere nie že dostane.

2.2.2021 18:55
David2013

XXX.XXX.219.245

Jimu napsal(a):
Já mám na voliéře kde jsou horští, nádherní a červenokřídlí pletivo svařované pozinkované a poplastované s oky 1,9 cm síla drátu 1,1 mm a šíře 1m v délkách 10 a 20 m. Pletivo mám dvojité a tmavě zelené poplastování umožňuje lepší průzornost než jen pozinkované. Čím tmavší pletivo, tím lepší pohled do voliéry. Za mert tohoto pletiva jsem platil 67 Kč. Na voliéru 5x3x2 ( dxšxv d7xv2 jsou plné) jsem upotřebil 74 m což je asi 5000 Kč. Mám to dlouhodobě ověřené, že pro výše uvedené ptáky a jím podobné druhy je toto pletivo naprosto dostačující.

A co to máte za pletivo? Odkud? Značka? Jo to vím, že skrz tmavé pletivo je lépe vidět ptáky. Někde v předchozích diskusích jsem četl, že se to natírá i nějakou barvou, ať je lépe vidět ptáky.

2.2.2021 18:57
ferko76

XXX.XXX.234.188

Agrisald mi po dvoch rokoch začína hrdzavieť.

marow

2.2.2021 19:15
marow

XXX.XXX.232.12

agrisald mmám od roku 2010 venku a koroze žádná ani milimetr.doporučuji,koupíte ho např moravskoslezké drátovny

2.2.2021 19:52
David2013

XXX.XXX.219.245

marow napsal(a):
agrisald mmám od roku 2010 venku a koroze žádná ani milimetr.doporučuji,koupíte ho např moravskoslezké drátovny

Tak to je super, asi do něj půjdu taky. Esafort by byla asi jistota, ale agrisald, krom jednoho pána chválíte a cena je někde jinde. Čínu díky vašim radám nechci. Takže je asi rozhodnuto. JJ, díval jsem se na stránky moravskoslezké drátovny a ta cena už tam není tak moc rozdílná jako alu hobby, stejně z tama budu asi objednávat hliníkové profily.

Přidejte reakci

Přidat smajlík